Cum să dezactivați ecranul de blocare Cortana în Windows 10

Cum să dezactivați ecranul de blocare Cortana în Windows 10

Cortana poate fi la îndemână, deoarece vă poate oferi tot felul de informații. Dar asta nu înseamnă că s-ar putea să o dorești peste tot, inclusiv pe ecranul tău de blocare. La urma urmei, s-a descoperit că Cortana are defecte de securitate.

Chiar dacă Microsoft lucrează întotdeauna la o remediere, este posibil ca acea remediere să nu vină de îndată ce doriți. Între timp, cel mai bine este ca doar tu să ai acces la Cortana când vrei și să eviți ca oricine altcineva să facă cine știe ce cu computerul tău.


Dezactivarea Cortana pe ecranul de blocare folosind Setări

Pentru a elimina Cortana de pe ecranul de blocare al computerului, va trebui să accesați Setările ei. Tastați orice în bara de căutare Cortana și faceți clic pe roata dințată.

Odată ce vă aflați în pagina Setări, derulați în jos până unde scrie Ecran de blocare (nu va trebui să derulați mult). Ar trebui să vedeți o opțiune care spune Utilizați Cortana chiar și atunci când dispozitivul meu este blocat.

Cum să dezactivați ecranul de blocare Cortana în Windows 10


Dezactivarea Cortana pe ecranul de blocare folosind politica de grup

De asemenea, puteți utiliza Editorul de politici de grup local pentru a dezactiva Cortana de pe ecranul de blocare. Deschideți caseta de rulare apăsând tastele Windows și R de pe tastatură sau puteți tasta rulare în bara de căutare.

Tastați gpedit.msc și faceți clic pe OK. În panoul din stânga, căutați Configurație computer > Șabloane administrative > Componente Windows > Permiteți Cortana deasupra ecranului de blocare.

Cum să dezactivați ecranul de blocare Cortana în Windows 10

Va apărea acum o fereastră cu trei opțiuni în stânga sus: Neconfigurat, Activat și Dezactivat. Faceți clic pe Dezactivat și apoi pe OK.

Cum să dezactivați ecranul de blocare Cortana în Windows 10

Faceți clic pe fila Standard din partea de jos și în coloana State, ar trebui să spună acum că Cortana este dezactivată.

Cum să dezactivați ecranul de blocare Cortana în Windows 10

Acum este sigur să mergeți mai departe și să închideți Editorul de politici de grup local. Există două moduri în care îl puteți închide, fie făcând clic pe X ca de obicei, fie făcând clic pe Fișier urmat de Ieșire. Aceasta este partea în care reporniți computerul.


Dezactivați Cortana utilizând Editorul de registry

Dacă preferați să utilizați Editorul de registry pentru a dezactiva Cortana, va trebui să deschideți din nou caseta Executare apăsând tastele Windows și R. Dar, de data aceasta, va trebui să tastați regedit și să faceți clic pe da când sunteți întrebat dacă permiteți acestei aplicații să facă modificări.

Faceți clic pe HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftSpeech_OneCorePreferences și faceți dublu clic pe VoiceActivationEnableAboveLockscreen.

Acum, modificați datele valorii la 0 și nu uitați să faceți clic pe OK. Dacă nu vedeți opțiunea Căutare Windows, faceți clic dreapta pe un spațiu gol din panoul din dreapta după ce faceți clic pe folderul Windows și selectați tasta –< Nou.

Va trebui să denumești cheia Căutare Windows și, când este creată, faceți clic dreapta pe ea și selectați Nou și apoi DWORD (32 de biți). Asigurați-vă că îi denumiți AllowCortana și când apare valoarea ar trebui să fie setată la zero. Acum este sigur să părăsiți Editorul Registrului.


Concluzie

Este mai bine să fii sigur decât să-ți pară rău și de aceea mulți ar putea opta pentru dezactivarea lui Cortana la ecranul de blocare. Ce metodă ai de gând să încerci mai întâi?

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.