Cum să găsiți adresa IP la o imprimantă

Cum să găsiți adresa IP la o imprimantă

Dacă configurați o imprimantă într-o rețea și utilizați imprimarea TCP/IP Port, va trebui să aflați care este adresa IP a dispozitivului. Multe imprimante nu au nici măcar un ecran pentru a putea vizualiza aceste informații, așa că poate fi confuz să obțineți informațiile de care aveți nevoie.

Opțiunea 1 – Foaie de configurare

Dacă aveți acces fizic la imprimantă, de obicei puteți imprima o pagină de configurare apăsând și ținând apăsat un buton (de obicei, „Merge” sau ”Putere”) de pe imprimantă timp de aproximativ 5 până la 10 secunde. Unele imprimante au opțiunea de a imprima o pagină de configurare disponibilă în meniurile de sistem. De exemplu, modelul HP LaserJet 3550 are opțiunea disponibilă sub „Meniul” > “informație” > “Configurare imprimare„. Fiecare imprimantă este diferită, așa că poate fi necesar să obțineți ghidul utilizatorului pentru imprimanta dvs. pentru a afla cum să imprimați o pagină de configurare.


Opțiunea 2 – Opțiuni de meniu

Dacă imprimanta dvs. are un ecran încorporat care oferă navigare prin meniu, este posibil să puteți naviga la un meniu de setări de rețea pentru a găsi adresa IP.


Opțiunea 3 – Proprietăți imprimante

Dacă puteți găsi un computer pe care este instalată imprimanta, este posibil să găsiți adresa IP a imprimantei verificând setările de pe computer. Pentru Microsoft Windows, urmați acești pași.

  1. Mergi la „start” > “Dispozitive și imprimante„.
  2. Faceți clic dreapta pe imprimantă și selectați „Proprietățile imprimantei„.
  3. Selectați „Porturi„.
  4. Vedeți dacă este verificat un port pentru imprimanta dvs. De obicei, va avea adresa IP pe care o folosește imprimanta.

Opțiunea 4 – Router

Multe routere oferă o interfață care vă permite să găsiți adresa IP la un dispozitiv din rețea. În unele cazuri, poate fi necesar să cunoașteți adresa MAC a imprimantei. Adresa MAC este adesea furnizată pe un autocolant de pe spatele sau de jos al imprimantei. Apoi puteți interoga adresa MAC pentru a găsi adresa IP pe care o folosește.

Pe multe routere wireless Home, opțiunile sunt simple. De exemplu, routerul meu Linksys Wi-Fi îmi permite să-l accesez printr-un browser web de unde pot alege „Lista dispozitive”. Apoi îmi arată imprimanta și adresa IP pe care o folosește.


Opțiunea 5 – Scanare în rețea

Aceasta este adesea ultima mea soluție atunci când IP-ul unei imprimante se pierde. Dacă nu pot găsi cu ușurință adresa IP a imprimantei folosind oricare dintre metodele de mai sus, o voi folosi IP supărat pentru a scana intervalul de adrese IP din rețea. Utilitarul îmi va afișa o listă de dispozitive de pe fiecare adresă IP din rețea. Numele de gazdă oferă de obicei câteva informații despre marca și modelul imprimantelor găsite.

Folosind oricare dintre aceste metode descrise, obținerea adresei IP la orice imprimantă ar trebui să fie ușor pentru oricine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.