Cum să găsiți locația fizică a routerului fără fir ascuns

Cum să găsiți locația fizică a routerului fără fir ascuns

Am intrat în zona mea de lucru unde lucram ca administrator de sistem și am activat Wi-Fi pe telefon. Spre surprinderea mea, un SSID mister despre care nu știam nimic a apărut în lista rețelelor Wi-Fi disponibile. Semnalul de pe această rețea era atât de puternic încât trebuia să fie în clădire. Ce a fost această rețea și de unde a venit?

Am investigat și am scanat fiecare dintre routerele noastre. Ceea ce am descoperit a fost că cineva a atașat cumva un router wireless Linksys la o rețea din afara rețelei noastre de lucru. Acest lucru a permis angajaților să navigheze pe site-uri web nefiltrate și expuse.

Habar n-aveam unde mergea cablul către acest router fără fir necinstiți. A trebuit totuși să-l găsesc și să-l închid. Totuși, cum găsești locația fizică a unui router wireless ascuns?

Iată pașii pe care i-am făcut și care m-au condus să găsesc locația exactă a unui router fără fir care a fost ascuns din vedere:

  1. Luați un laptop cu Windows sau Mac și încărcați bateria.
  2. Descărcați și instalați InSSIder pe laptop. Software-ul costă 19,99 USD, dar poți obțineți o licență de probă gratuită de 7 zile.
  3. Lansați inSSIDer pe laptop și mergeți la un loc aflat în raza de acțiune a rețelei necinstite. Aruncați o privire în filele „Canale 2,4 GHz” și „Canale 5GHz” pentru a vedea dacă rețeaua pe care o căutați este listată.
  4. Amplitudinea ar trebui să crească pe măsură ce vă apropiați de router. Când ajungeți într-un punct în care Amplitudinea rețelei este aproape de vârf, începeți să căutați orice priză sau porturi de rețea. Urmăriți cablurile de la porturile de alimentare sau de rețea pentru a vedea dacă puteți găsi un router conectat la ele.
InSSIDer vă va arăta cât de aproape este computerul dvs. de un punct de acces wireless.

Am folosit acești pași și am putut să vânez un router ascuns inteligent. Sper că acești pași te ajută și pe tine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.