Cum să obțineți o rambursare pe Google Play

Cum să obțineți o rambursare pe Google Play

Este necesar să știți cum să obțineți o rambursare pe Google Play pe Google Play. Va veni un moment în care aplicația pe care o ai nu are tot ce aveai nevoie și vei dori să o returnezi. Google Play facilitează ca utilizatorii săi să obțină o rambursare pentru orice aplicație pe care o achiziționează, dar există lucruri de care trebuie să fii conștient.

De exemplu, există o limită de timp pentru returnări și, dacă uitați, veți rămâne blocat cu o aplicație pe care nu o doriți. Continuați să citiți pentru a afla pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a obține o rambursare pe o aplicație Android și cât timp aveți până când nu mai este posibilă o rambursare.

Cum să găsiți aplicațiile Android achiziționate

Găsirea aplicațiilor pe care le-ați cumpărat de pe Google Play va dura doar câteva secunde. Deschide Google Play și atinge pictograma hamburger. Glisați în jos și selectați opțiunea Cont. Accesați fila Istoricul comenzilor și veți vedea fiecare aplicație pe care ați achiziționat-o.

Dacă utilizați desktopul pentru a găsi aplicații achiziționate, faceți clic pe roata dințată și selectați Cont (va fi prima opțiune din listă). Veți ajunge automat în fila Recompense, dar faceți clic pe Istoricul comenzilor și veți vedea aplicațiile Android achiziționate.

Cum să obțineți o rambursare pe Google Play


Rambursați orice aplicație de pe Google Play

Google Play vă va oferi o rambursare chiar dacă returnați aplicația doar pentru că v-ați răzgândit. Dar rețineți că aveți doar două ore la dispoziție pentru a vă recupera banii. Dacă ați depășit limita de două ore, urmează un interval de două zile în care Google vă va procesa cererea de rambursare.

Dacă în ziua a treia ai decis că aplicația nu este pentru tine, atunci va trebui să contactezi dezvoltatorul, iar el/ea este cel care va stabili dacă îți vei primi banii înapoi sau nu.

Încercați să nu ajungeți în acest punct, deoarece nu toți dezvoltatorii vă pot oferi o modalitate de a-i contacta. Dacă ați depășit intervalele de timp, nu veți vedea un buton de rambursare, veți vedea doar un buton de dezinstalare ca în imaginea de mai sus.

Pentru a vă recupera banii în intervalul de 2 zile, căutați aplicația pe care ați cumpărat-o căutând-o în bara de căutare. Atingeți butonul Rambursare și completați formularul Google vă va cere să completați și să declarați că ceea ce doriți este o rambursare. Va trebui să specificați motivul întoarcerii, iar Google Play vă va oferi câteva opțiuni.

Rambursarea nu va avea loc instantaneu, deoarece va trebui să așteptați aproximativ 15 minute. Google vă va trimite un e-mail în care știe că ați cerut o rambursare.

Dacă ceea ce doriți să returnați este un videoclip defect, aveți la dispoziție 65 de zile pentru a-l returna. Dar, dacă doriți să îl returnați pentru că v-ați răzgândit, atunci Google Play vă va oferi doar șapte zile. Rețineți că, dacă ați vizionat un film mai mult de trei minute, nu îl puteți returna.

Cum să obțineți o rambursare pe Google Play

Google Play vă va permite să returnați muzică numai dacă nu ați descărcat-o sau ați transmis-o în flux. Dacă l-ați auzit sau l-ați descărcat, îl veți putea returna doar dacă clipul muzical este o problemă tehnică. Puteți returna un clip muzical la fel ca orice alt articol. Accesați Istoricul comenzilor și faceți clic pe pictograma de meniu a muzicii pe care doriți să o returnați. Alegeți opțiunea care spune Raportați o problemă și alegeți Solicitați o rambursare.


Concluzie

Nu toate aplicațiile sunt ceea ce pretind că sunt. Slavă Domnului că Google Play vă ajută să obțineți o rambursare fără a fi nevoie să treceți printr-o durere de cap a unui proces. Doar nu uitați de cât timp aveți pentru a face acele returnări și veți fi bine. Ce aplicație te gândești să revii?

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.