Cum să plasați AirDrop de pe Mac pe iPhone

Cum să plasați AirDrop de pe Mac pe iPhone

AirDrop este una dintre cele mai simple moduri de a partaja fișiere între dispozitivele dvs., deoarece nu necesită cabluri, adaptoare sau unități flash. În acest tutorial, vă vom arăta cum să partajați fișiere de pe Mac pe iPhone folosind AirDrop.

Metoda 1: AirDrop pe iPhone din Finder

Cea mai rapidă modalitate de a partaja fișiere de pe Mac pe iPhone este să folosești AirDrop în Finder (aplicația folder pe Mac). Pentru a deschide Finder, trebuie doar să apăsați comanda + bara de spațiu și tastați „Finder”, apoi apăsați întoarcere.

În panoul din stânga ferestrei Finder, ar trebui să vedeți o opțiune etichetată „AirDrop”. Continuați și faceți clic pe acesta dacă îl vedeți pentru a deschide AirDrop. Dacă nu vedeți această opțiune, apăsați comanda + schimb + R în timp ce în Finder pentru a deschide AirDrop.

După câteva momente, dacă aveți un iPhone în apropiere cu AirDrop pornit, îl veți vedea în această fereastră, împreună cu orice alte dispozitive compatibile cu AirDrop din apropierea Mac-ului dvs.

Cum să plasați AirDrop de pe Mac pe iPhone

Rețineți că AirDrop funcționează numai atunci când dispozitivele dvs. sunt unul lângă celălalt și sunt pornite; dacă nu vedeți dispozitivele dvs. în fereastra AirDrop, aceasta este explicația cea mai probabilă (deși mai acoperim câteva probleme în întrebările frecvente de mai jos!).

Pentru AirDrop un fișier, trebuie doar să trageți acel fișier pe dispozitivul cu care doriți să-l partajați. Dacă dispozitivul este conectat la contul tău iCloud, fișierul va fi transferat automat pe dispozitiv. În caz contrar, va trebui să îl acceptați pe dispozitivul pe care faceți AirDropping.

Cum să plasați AirDrop de pe Mac pe iPhone

Și atât pentru Metoda 1!

Metoda 2: AirDrop pe iPhone-ul tău de oriunde

Metoda de mai sus este grozavă pentru tragerea și plasarea fișierelor între dispozitive, dar s-ar putea să găsiți că nu este foarte convenabilă, mai ales când partajați linkuri sau fotografii din aplicația Fotografii. Așadar, iată o comandă rapidă AirDrop pe care o puteți folosi oriunde pe Mac fără a fi nevoie să deschideți AirDrop în Finder.

Să presupunem că doriți să distribuiți o fotografie cu o floarea soarelui. Puteți pur și simplu să faceți clic dreapta pe el (sau Control + clic), navigheaza catre Acțiune din meniul de clic dreapta, apoi alegeți AirDrop.

Cum să plasați AirDrop de pe Mac pe iPhone

Aceasta va afișa o fereastră mini-AirDrop care listează toate dispozitivele AirDrop din apropiere. Doar faceți clic pe cel cu care doriți să partajați fotografia.

Alternativ, puteți face clic pe Acțiune butonul din aplicațiile care îl au disponibil, astfel:

Cum să plasați AirDrop de pe Mac pe iPhone

Rețineți că acest buton va fi de obicei numai în aplicațiile Apple, cum ar fi Fotografii și Safari. Cu toate acestea, AirDropping din meniul cu clic dreapta este mult mai universal, ceea ce îl face un mod ușor de reținut pentru fișierele AirDrop și link-uri către iPhone.

Întrebări frecvente

Ce este AirDrop?

AirDrop este o funcție de partajare a fișierelor adăugată de Apple pe dispozitivele sale în 2012. Utilizează Bluetooth pentru a partaja fișiere cu alte dispozitive Apple, ceea ce vă permite să partajați fotografii, link-uri și documente fără a fi nevoie de cabluri.

Nu îmi văd iPhone-ul pe AirDrop?

Ar putea exista câteva motive pentru care nu vă vedeți iPhone-ul pe AirDrop. Primul este că AirDrop nu este activat pe Mac sau iPhone, pe care îl puteți verifica urmând ambele întrebări frecvente de mai jos. O altă posibilitate este ca unul dintre dispozitivele dvs. să nu fie pornit și activ. AirDrop nu funcționează în timp ce dispozitivele dvs. sunt blocate sau adorme, așa că asigurați-vă că totul este pornit și deschis.

În cele din urmă, este posibil ca dispozitivele dvs. să nu fie suficient de aproape una de alta. AirDrop funcționează prin Bluetooth, ceea ce înseamnă că cele două dispozitive trebuie să fie la câțiva metri unul de celălalt pentru ca AirDrop să funcționeze.

Cum activez AirDrop pe Mac-ul meu?

Deschideți Finder, faceți clic pe AirDrop în panoul lateral și faceți clic Dă-mi voie să fiu descoperit de: în partea de jos a ferestrei. Alege Numai contacte sau Toata lumea pentru a activa AirDrop.

Cum pornesc AirDrop pe iPhone-ul meu?

Glisați deschideți Centrul de Control pe iPhone, apăsați lung caseta din stânga sus a Centrului de control (care conține Bluetooth, WiFi, Modul Avion și multe altele), atingeți AirDrop în colțul din stânga jos odată ce caseta se extinde și alegeți Numai contacte sau Toata lumea pentru a activa AirDrop.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.