Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

În prezent, aproape toți avem sute – dacă nu mii – de fotografii digitale stocate pe telefoanele, tabletele și computerele noastre. Este posibil ca nu toate aceste imagini să aibă dimensiunea de care avem nevoie pentru printare sau partajare. Redimensionarea acelei fotografii pe rând vă poate lua toată ziua… sau chiar și câteva zile! Din fericire, există mai multe opțiuni pentru redimensionarea mai multor fotografii simultan! Puteți utiliza Windows, macOS sau oricare dintre numeroasele editoare foto online gratuite.

În acest articol, vă voi arăta cum să redimensionați în loturi folosind atât Windows, cât și Mac, precum și două programe separate de editare foto online gratuite. Să ajungem la asta!

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan în Windows

Cea mai bună parte a acestui lucru este că nu numai că dimensiunea reală a fotografiilor tale va fi modificată, ci și dimensiunea fișierului va fi redusă. Acest lucru economisește spațiu pe orice mediu pe care le aveți stocate.

Efectuarea acestui lucru este cea mai simplă dacă aveți toate fotografiile pe care doriți să le redimensionați într-un singur folder. Faceți clic dreapta pe desktop (sau în folderele Documente sau Fotografii) și alegeți „Dosar nou” si da-i un nume.

Accesați fotografiile dvs. și alegeți-le pe toate pe care doriți să le redimensionați. Dacă nu sunteți sigur cum să selectați mai multe fotografii simultan, nu vă temeți niciodată! Faceți clic pe prima fotografie, apoi țineți apăsat „CTRL” și continuați să faceți un singur clic pe fiecare fotografie pe care doriți să o redimensionați. După ce le-ați ales pe toate într-un anumit folder, eliberați butonul CTRL și faceți clic dreapta pe oricare dintre fotografii și alegeți „Copie”.

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

Acum, reveniți la desktop și faceți dublu clic pentru a deschide folderul pe care l-ați creat. După ce este deschis, faceți clic dreapta oriunde și alegeți „Pastă” astfel încât fotografiile pe care tocmai le-ați copiat să apară automat acolo!

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

Dacă aveți fotografii în alte dosare pe care doriți să le redimensionați în acest lot, urmați pașii de mai sus până când tot ce aveți nevoie este în noul dvs. dosar. Acum…

Cu noul folder deschis, faceți clic pe UNU a fotografiilor. Apoi, țineți apăsat butonul „CTRL” butonul și apăsați butonul „A” cheie. Aceasta va selecta rapid toate fotografiile pentru tine. Acum, faceți clic dreapta pe o fotografie, alegeți „Trimite catre” și apoi „Destinatar e-mail”. Nu vă faceți griji – de fapt nu le trimitem prin e-mail!

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

O mică fereastră pentru atașarea fișierelor va apărea acum. Alegeți dimensiunea cu care doriți să schimbați fotografiile aici.

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

Fereastra va afișa progresul rapid și apoi va apărea probabil o casetă care indică că nu există niciun program asociat pentru utilizare. E în regulă – nu avem nevoie de unul! Dacă utilizați Outlook sau Thunderbird sau un alt program de e-mail, ignorați-l când se deschide.

Accesați caseta de căutare din Windows și tastați %temp%. Veți vedea o opțiune pentru a vă deschide folderul temporar. Dați clic pe el și voila! Fotografiile tale redimensionate sunt chiar acolo!

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan


Cum să redimensionați mai multe imagini simultan folosind Mac

  1. Selectați toate fotografiile pe care trebuie să le redimensionați.
  2. Faceți clic dreapta pe ele și alegeți „Deschide cu previzualizare”.
  3. Când sunteți în Previzualizare, faceți clic pe „Editați | ×” si apoi alege „Selectează tot”.
  4. După ce toate imaginile sunt selectate, îndreptați-vă către „Unelte” și selectați „Ajustați dimensiunea”.
  5. Selectează „Scalați proporțional” casetă, astfel încât fotografiile dvs. să nu arate toate neplăcute.
  6. Introduceți dimensiunile pe care doriți să le utilizați pentru fotografiile dvs.
  7. Lovit „Salvați” și apoi închideți totul și ați terminat!

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan folosind PicResize

PicResize face schimbarea dimensiunilor mai multor fotografii atât de simplă! Mergeți pe site și faceți clic pe oricare „Redimensionare lot” în partea de sus a paginii sau „Mai multe fotografii” pe dreapta.

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

Acum, faceți clic pe „Adăugați mai multe imagini”.

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

Selectați toate fotografiile de care aveți nevoie și atingeți „Adăuga”. Veți vedea următoarea casetă… veți dori să faceți clic pe „Încărca fișiere”.

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

După ce s-au încărcat toate (timpul depinde de numărul de fotografii pe care le încărcați, precum și de viteza dvs. de internet), va trebui să alegeți dimensiunea la care doriți să le reduceți, precum și formatul produsului finit ( cum ar fi .JPG sau .PNG). De îndată ce ați făcut alegerile, faceți clic pe acel albastru destul de mare „Am terminat! Redimensionați fotografiile mele!” buton.

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

Veți vedea acum progresul redimensionării în curs. NOTĂ IMPORTANTĂ: pe această pagină, chiar sub contorul de progres, veți vedea unde scrie că toate fotografiile dvs. vor fi șterse imediat, împreună cu un link către politica de confidențialitate. Nu trebuie să vă faceți griji că site-ul web are imaginile dvs. plutind în jurul interweb-urilor pentru ca alții să le vadă și să le folosească.

Ultimul pas va fi o fereastră care se deschide și vă spune că toate snaps-urile au fost redimensionate cu succes. Acum puteți să descărcați pe computer într-un fișier arhivat, să reeditați ceea ce tocmai ați făcut (pentru a schimba tipul sau dimensiunea fișierului), să creați un lot complet nou și apoi să ștergeți imediat de pe servere.

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

Ai terminat!


Cum să redimensionați mai multe imagini simultan folosind Redimensionare în bloc

Acesta este un alt site gratuit care vă permite să redimensionați rapid o cantitate mare de imagini și ultima metodă pe care vi-o voi arăta astăzi. Acesta este preferatul meu personal de folosit, deoarece este atât de simplu și rapid și nici măcar nu vă încarcă fotografiile pe un site web sau server. Fotografiile sunt schimbate chiar pe computer!

Îndreptați-vă spre Redimensionare în bloc, iar apoi veți face imediat clic pe verde „Alegeți imagini” buton.

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

Dosarul dvs. de imagini se va deschide, permițându-vă să selectați tot ce aveți nevoie. Veți fi apoi direcționat la următoarea pagină:

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

Aici puteți alege dintre mai multe opțiuni. Primul este „Scară”. Vă permite pur și simplu să reduceți fotografiile cu orice procent alegeți. Următorul este „Mărime fișier”. Această opțiune este folosită sincer doar dacă vă faceți griji să economisiți spațiu pe computer sau dispozitiv. A treia opțiune este „Dimensiuni exacte”. Rețineți că aceste dimensiuni sunt în pixeli, nu în inchi! De asemenea, puteți utiliza una dintre ultimele trei opțiuni dacă vă simțiți mai confortabil cu manipularea imaginilor. Cu toate acestea, vă sugerez să folosiți prima sau a treia opțiune aici. De îndată ce faceți clic pe butonul Go, fotografiile sunt redimensionate și va apărea o casetă care vă va întreba unde de pe computer să salvați produsul finit, care va fi într-un folder arhivat.

Cum să redimensionați mai multe imagini simultan

Care este modalitatea ta preferată de a redimensiona fotografiile? Ce alte întrebări despre manipularea imaginilor mai ai pentru mine?

Fotografie fericită!

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.