Cum să remediați problemele comune la obținerea adresei IP în Android

Cum să remediați problemele comune la obținerea adresei IP în Android

Vii acasă după o zi lungă la serviciu și singurul lucru pe care vrei să-l faci este să te conectezi la WiFi de acasă și să urmărești câteva videoclipuri pe dispozitivul tău Android. Treci de la datele tale mobile la WiFi pentru a trebui doar să te uiți la eroarea enervantă de obținere a adresei IP.

Această eroare apare atunci când dispozitivul dvs. Android încearcă să se conecteze la o rețea WiFi, dar nu poate din anumite motive. Când selectați o rețea, dispozitivul dvs. va încerca să obțină o adresă IP care va proveni de la rețeaua pe care ați ales-o. Dar, ce faci când o conexiune nu poate fi realizată?

Ce poate cauza eroarea de obținere a adresei IP?

Există diverse cauze posibile pentru care dispozitivul dvs. nu poate obține o adresă IP. S-ar putea foarte bine ca routerul dvs. să nu poată atribui o adresă IP, setări de securitate sau ar putea, de asemenea, să introduceți parola greșită. Alte cauze posibile includ un semnal slab, setări pentru lista albă/listă neagră sau interferența fără fir.


Cum să remediați eroarea de obținere a adresei IP pe Android

  1. Prima metodă prin care puteți încerca să remediați Obținerea adresei IP este să uitați rețeaua la care încercați să vă conectați. Puteți face acest lucru accesând „Setări” > “Wifi” și apăsați lung pe rețeaua la care încercați să vă conectați.
  2. Atingeți „Uitați de rețea” și încercați să vă conectați încă o dată.

Dați un alt nume dispozitivului dvs. Android

Uneori, cele mai simple metode sunt cele care funcționează. Puteți încerca să redenumiți dispozitivul dvs. Android cu un nume mult mai simplu decât ceea ce ar putea avea în acest moment. După ce ați schimbat numele, încercați să vă reconectați la rețea. Puteți face acest lucru accesând „Setări” > “Despre dispozitiv” > “Nume dispozitiv„.

Cum să remediați problemele comune la obținerea adresei IP în Android


Atribuiți IP la alegerea dvs

Dacă nu vi se oferă o adresă IP, se pare că va trebui să vă dați una. Mergi la „Setări” > “Wifi” > Apăsați lung pe „Reţea” > “Modificați rețeaua” > “Arată opțiuni avansate” > Meniu derulant IP > „Static„.

Cum să remediați problemele comune la obținerea adresei IP în Android


Dezactivați notificarea de rețea

Dacă dezactivați notificarea de rețea, este posibil să scăpați de acea problemă enervantă la obținerea adresei IP. Pentru a dezactiva această opțiune în Android Oreo, accesați „Setări” > “Rețea și Internet” > “Wifi” > “Preferințe WiFi” > Dezactivați „Deschideți notificarea rețelei„.

Cum să remediați problemele comune la obținerea adresei IP în Android

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu a funcționat, vedeți dacă alte dispozitive sunt conectate la Internet. Vinovatul problemei ar putea fi faptul că un cablu slăbit de pe router împiedică conectarea oricărui dispozitiv.


Concluzie

Din păcate, eroarea de obținere a adresei IP poate fi cauzată de diverse lucruri. Prin urmare, metoda de încercare și eroare este primul lucru pe care îl încercați să remediați această problemă. Sperăm că nu a fost nevoie să încercați prea multe tehnici pentru a încerca să remediați problema. Dacă am ratat o metodă, ai încercat și asta a rezolvat problema, împărtășește-ți părerea cu noi în secțiunea de comentarii.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.