Cum să remediați un Chromebook înghețat

Cum să remediați un Chromebook înghețat

Chromebookurile pot fi instrumente convenabile pentru tot felul de sarcini, dar evident doar dacă funcționează conform așteptărilor. Ca și în cazul oricărui dispozitiv, acesta nu este întotdeauna cazul – Chromebookurile ar putea să nu mai răspundă, să rămână blocate într-o buclă de încărcare sau pur și simplu să înghețe.

În timp ce pe computerele Windows, deschiderea Task Manager apăsând „Ctrl, Alt & Del” (sau apăsând „Cmd, Option & Esc” pe un Mac) rezolvă de obicei problema, nu este atât de simplu pe o mașină care rulează Chrome OS .

Repararea Chromebookului

La fel ca Windows și Apple, Chromebookurile au o comandă rapidă pentru a ajunge la managerul de activități, dar este una unică. Apăsați „Shift & Escape” în același timp pentru a ajunge la Chrome Task Manager, așa cum se numește. În multe cazuri, navigarea la acest manager de activități vă va permite să vă rezolvați problema.

Aruncă o privire la aplicațiile care rulează și vezi ce utilizează majoritatea resurselor tale, cum ar fi CPU și RAM. Ar trebui să fie ușor să găsiți vinovatul – faceți clic pe procesul ofensator și apoi faceți clic pe butonul „Încheierea sarcinii” din partea de jos.

Sfat: NU închideți NICIODATĂ procesul etichetat Browser – acesta este sistemul de operare Chrome însuși și, dacă îl forțați, computerul se va închide.

Poate dura câteva secunde, dar procesul ar trebui să se termine și să dispară din listă, iar Chromebookul ar trebui să funcționeze din nou fără probleme. Dacă nu, poate doriți să verificați înapoi și să închideți alte câteva aplicații care rulează până când o găsiți pe cea care a cauzat problema.

Sfat: De obicei, problema sunt aplicațiile care ocupă mult CPU sau memorie, așa că uită-te mai întâi la acestea. În plus, aplicațiile pe care nu le recunoașteți sau care au apărut recent pe listă pot fi vinovate.

O alta solutie

Dacă procesele de închidere nu funcționează sau dacă Chromebookul nu vă permite nici măcar să deschideți managerul de activități, cel mai bun pariu este să îl reporniți complet. Pentru a face acest lucru, țineți apăsat butonul de pornire până când se închide – acest lucru poate dura câteva secunde – înainte de a-l reporni și de a vă conecta în mod normal.

Numai acest lucru vă poate rezolva problema, dar dacă nu, puteți deschide managerul de activități așa cum este explicat mai sus și căutați din nou procesele defecte.

Sfat: dacă nimic nu ajută și problema dvs. persistă după o repornire, vă recomandăm să contactați un specialist Chromebook sau comerciantul de la care ați cumpărat dispozitivul.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.