Cum să restricționați preluarea datelor Google Maps

Cum să restricționați preluarea datelor Google Maps

Cu ceva timp în urmă a existat un clip de la show-ul Ellen în care unui milenar i s-a cerut să urce pe scenă și să încerce să folosească o hartă tradițională și o carte de telefon. Rezultatul a fost hilar și, deși era amuzant de urmărit, se pare că nu cu mult timp în urmă hărțile rutiere erau principala sursă de navigație. Neștiind cum să le folosești ar fi putut duce la o situație gravă.

Dar acum, din fericire, odată cu introducerea software-ului tehnologic modern precum Google Maps și GPS, lucruri precum Road Maps au devenit o amintire îndepărtată și estompată. Dar, deși Google Maps este uimitor pentru a afișa indicații către aproape oriunde în lume, există totuși un preț de plătit pentru asta. La fel ca majoritatea aplicațiilor Google, hărțile Google sunt gratuite și vin cu majoritatea telefoanelor Android. Dar dacă rulați aceste direcții vă poate consuma și bateria ca nebun, iar nivelul lor de preluare a datelor este legendar.

Cu excepția cazului în care utilizați WIFI, ceea ce de obicei nu este cazul dacă sunteți pe drum, atunci preluarea datelor Google Maps este probabil o problemă pentru dvs., indiferent dacă vă dați seama sau nu. Dacă acesta este cazul, atunci s-ar putea să găsiți pașii de mai jos folositori pentru a minimiza (dacă nu a elimina) problema.

Google Maps, spre deosebire de un GPS, nu salvează majoritatea datelor dvs. pe telefon. Acest lucru se datorează faptului că informațiile utilizate de hărți Google sunt mult prea mari pentru a fi stocate acolo, mai ales dacă aveți probleme cu spațiul limitat. Dar dacă locuiți într-un loc în care rețeaua este slabă sau dacă nu sunteți sigur de modul în care va fi recepția sau doriți doar să salvați date, atunci este posibil să descărcați hărți Google pentru anumite locuri pe care intenționați să le vizitați . În acest fel, puteți accesa indicații de orientare către acele locuri fără a vă folosi datele.

1. Hărți Google offline

Pentru a găsi indicații offline, accesați Google Maps și atingeți trei linii stivuite în colțul din stânga sus. Dacă apăsați pe acesta, se va afișa un meniu derulant cu mai multe opțiuni. Ar trebui să poți vedea hărți offline în meniul drop-down. De obicei, este a șaptea opțiune (și în a doua secțiune după „Numai Wi-Fi”) din meniu și derulează în jos dacă nu apare pe ecran.

Selectarea „Hărți offline” va afișa ceva de genul „pentru a utiliza hărți offline, începeți prin a descărca o hartă. De asemenea, puteți căuta și obține indicații de orientare cu acea hartă.” Faceți clic pe butonul de descărcare mai jos etichetat „selectează-ți harta.” Aceasta va afișa o hartă a locului în care vă aflați, cu un dreptunghi planând deasupra acesteia. Puteți mări sau micșora această hartă și puteți naviga folosind acest dreptunghi.

De asemenea, va afișa dimensiunea hărții pe care doriți să o descărcați. Dimensiunea unei hărți a orașului va fi probabil de 100 MB. Puteți să micșorați, să navigați la orașul dorit și să faceți clic pe butonul de descărcare pentru a obține o versiune offline a orașului respectiv. Acest lucru vă va ajuta să minimizați datele utilizate pentru Google Maps. Dacă sunteți nou într-un oraș și aveți întotdeauna nevoie de indicații de orientare, descărcați o versiune offline a hărților Google pentru acel oraș.

2. Doar Wi-Fi

Dar asta nu este tot, hărțile Google au și o funcție care vă permite să alegeți să rulați Hărți Google numai dacă sunteți conectat la o rețea Wi-Fi. Când activați această opțiune, Google Maps va funcționa numai cu hărțile dvs. offline sau când utilizați Wi-Fi.

Pentru a activa această funcție, faceți clic pe trei linii stivuite din nou și în meniul derulant, veți vedea „Numai WIFI” dacă nu este pornit, porniți-l. Dacă nu este disponibil în meniul derulant, navigați la setări și verificați pentru „Numai WIFI” opțiune. Este de obicei însoțită de a comutator.

3. Dezactivați accesul nerestricționat la date

A treia opțiune și cea mai veche din carte este dezactivarea datelor celulare din setările telefonului. Pentru a face acest lucru, accesați dispozitivul dvs setări. Puteți restricționa utilizarea datelor în această aplicație de la date celulare sau notificări. Click pe Aplicații și notificări și mergeți să vedeți toate aplicațiile, aceasta va afișa o listă cu toate aplicațiile instalate pe dispozitivul dvs. Accesați Google Maps și faceți clic pe el. Aici, ar trebui să puteți vedea permisiunile, stocarea și utilizarea datelor de către aplicație etc.

Selectați utilizarea de date. Dacă utilizarea nerestricționată a datelor este pornit, opriți-l. Puteți dezactiva datele de fundal pentru acea aplicație pentru a salva datele care rulează în fundal. Puteți merge și la retea si internet și faceți clic pe utilizarea de date, aici puteți activa economizorul de date sau puteți accesa utilizarea datelor aplicației și căutați Google Maps. Aici puteți dezactiva și datele de fundal.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.