Cum să scanezi documente utilizând camera Android

Cum să scanezi documente utilizând camera Android

Zilele scanerelor uriașe și grele s-au încheiat de mult – cu tehnologia de imprimare și scanare dezvoltată rapid, dispozitivele sunt mult mai mici acum. Dar dacă nu ai unul la îndemână? Sunt șanse să faci, chiar și fără să știi.

Telefoanele Android acceptă scanarea documentelor în mod nativ – nu trebuie să instalați aplicații sau chiar să modificați setările pentru a utiliza această funcție. Tot ce aveți nevoie este documentul dvs. și camera dvs. Android obișnuită. Lansați-l și îndreptați-l către document. Poate dura câteva secunde, dar va apărea un contur galben cu un buton de scanare în mijloc.

Pentru a obține o scanare – care va fi doar din secțiunea din schiță – atingeți Scanarea din mijloc. Spre deosebire de o fotografie obișnuită, scanarea va fi decupată automat și va fi transformată în direcția corectă în sus – ceea ce înseamnă că, chiar dacă camera o privește cu susul în jos, scanarea va fi în sus.

O zonă de scanare și un buton ușor deplasat

Android va aplica, de asemenea, o corecție minoră de alb pentru a se asigura că contrastul scanării dvs. este păstrat. Din această cauză, va dura mai mult decât de obicei până când noua imagine apare în rola camerei dvs. – poate dura câteva secunde. Cam despre asta e!

Câteva sfaturi despre scanarea cu o cameră Android:

  1. Asigurați-vă că aveți suficientă lumină. Cu cât este mai ușor, cu atât rezultatele vor fi mai bune.
  2. Dacă conturul galben nu surprinde tot ce doriți, reglați puțin poziția telefonului până când o face. Mai multă lumină poate ajuta.
  3. Dacă conturul galben acoperă mai mult decât doriți, puteți folosi un deget sau un obiect mic pentru a „marca” marginea – camera dvs. ar trebui să ridice capătul „noul” al documentului. Ca alternativă, puteți decupa imaginea mai târziu.
  4. Nu apăsați butonul foto normal sau telefonul dvs. va face o fotografie normală a întregii zone vizibile – faceți clic pe butonul Scanare în mod specific.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.