Cum să schimbați setările de confidențialitate Facebook pe un desktop sau laptop

Cum să schimbați setările de confidențialitate Facebook pe un desktop sau laptop

Ah, Facebook. Chiar dacă îl urăști, probabil că îl folosești. La urma urmei, este cel mai rapid și mai ușor mod de a păstra legătura cu prietenii și familia în aceste zile. Poți găsi cele mai recente fotografii cu nepoții tăi (lucrurea mea preferată de făcut!), să râzi de diferite meme, să citești cele mai tari bârfe sau știri și să ții pasul cu dezbaterile politice ale tuturor. (Vă rugăm să rețineți sarcasmul destinat acestui ultim bit!)

Sunt o persoană destul de publică datorită tipului de muncă pe care o fac, dar majoritatea dintre voi nu sunteți. Ai fotografii și informații pe care pur și simplu nu vrei să le vadă lumea, nu? Este nevoie de doar câteva clicuri pentru a vă putea seta profilul Facebook la un nivel de confidențialitate cu care vă simțiți confortabil. Modalitățile de modificare a setărilor de confidențialitate sunt foarte diferite între un telefon/tabletă și desktop/laptop. Vă voi prezenta ambele tipuri, astfel încât să puteți urmări cu ușurință, indiferent de ce folosiți pentru a vă juca pe Facebook.

Asigurați-vă profilul și fotografia de copertă în siguranță

Pentru a permite numai prietenilor să vă vadă fotografia de profil, mergeți la profilul dvs. și faceți clic sau atingeți fotografia dvs. curentă de profil pentru a o deschide. După ce l-ați deschis, schimbați setarea de confidențialitate/partajare la „Numai pentru prieteni.” În acest fel, fotografia dvs. de profil va fi NU arată oricui cu cine nu ești prieten. În plus, poți alege să folosești o fotografie generică… una care nu este a feței tale, cum ar fi flori, picioarele în nisip în vacanță, un apus de soare sau orice alegi.

Cu fotografii de copertă, din păcate, oricare ar fi fotografia actuală de copertă va fi MEREU fi public. Din nou, puteți folosi unul generic, cum ar fi o fotografie în natură, un desen animat sau un citat preferat.


Cum să ajustați setările de confidențialitate printr-un computer desktop sau laptop

Să aruncăm o privire la unele dintre setările de confidențialitate pe care le puteți ajusta cu ușurință pe Facebook pentru a vă face confortabil cu ceea ce partajați – și cu cine îl distribuiți.

 1. Faceți clic pe micul triunghi orientat în jos din partea dreaptă sus a ecranului.
 2. Alege „Setări” spre partea de jos a listei derulante.
 3. Din meniul din stânga, alegeți „Confidențialitate.”
 4. Pe acest ecran, veți vedea mai multe opțiuni. Puteți decide aici cine are voie să vă vadă toate postările viitoare (toată lumea, prietenii sau numai dvs.). Rețineți că, dacă setați acest lucru la „Numai pentru prieteni,” mai poți împărtăși ceva important în mod public dacă alegi în viitor. Doar schimbați acea setare în postarea pe care o scrieți.
 5. Veți vedea, de asemenea, că există o setare pentru „Limiteți-vă postările anterioare.” Acest lucru este util dacă din anumite motive ați făcut mai multe postări publice în trecut și nu mai doriți să fie publice. Doar faceți clic pe partea dreaptă unde scrie „Limitați postările anterioare” și schimbați setarea la orice alegeți.


Cum te găsesc oamenii și te contactează

Această secțiune următoare se ocupă de alegerea dacă oamenii vă pot găsi sau nu cu ușurință profilul Facebook. Să trecem prin fiecare dintre opțiunile enumerate aici:

 • Cine iti poate trimite cereri de prietenie? Dacă faceți clic pe „Editați | ×” butonul din dreapta, se va deschide o mică casetă derulantă. Puteți alege dacă permiteți „Toata lumea” să vă trimită o cerere de prietenie (aceasta înseamnă că oricine din lume poate trimite cererea – rețineți, totuși: nu trebuie să o acceptați doar pentru că vă solicită!) sau permiteți doar „Prietenii prietenilor” pentru a trimite cererile.
 • Cine vă poate vedea lista de prieteni? Mulți oameni nu le place ca alții să vadă cu cine sunt prieteni, în timp ce unii dintre noi nu prea ne deranjează. Dacă doriți, faceți clic pe acesta „Editați | ×” butonul și alegeți „Editați | ×” din nou și faceți alegerea dvs. în meniul drop-down. Dacă nu doriți ca nimeni să vă vadă lista de prieteni în afară de dvs., alegeți asta „Doar eu” opțiune. Odată ce faci asta, nimeni nu poate vedea lista ta completă de prieteni. Totuși, rețineți că persoanele care vă caută profilul vor putea vedea deja persoane pe care le aveți în comun ca prieteni. Ei nu vor putea să vadă pe nimeni altcineva cu care ești prieten.
 • Cine te poate căuta folosind adresa de e-mail pe care ai furnizat-o? Dacă sunteți de acord ca persoanele care vă cunosc adresa de e-mail (indiferent de cea cu care v-ați înscris pe FB) să vă găsească profilul de Facebook folosind acel e-mail, atunci continuați și lăsați-o setată pe „Toata lumea.” Poate că un vechi coleg de liceu sau de facultate sau coleg de muncă ar dori să vă trimită o solicitare. Lăsând acest set pe seama tuturor, îi va permite să te găsească. Dacă preferați să nu poată, alegeți dintre „Prieteni sau „Prietenii prietenilor.” Aceleași principii se aplică următoarei opțiuni, care este Cine te poate căuta folosind numărul tău de telefon?
 • Vrei ca motoarele de căutare din afara Facebook să se conecteze la profilul tău? Aceasta este o setare destul de importantă. Chiar dacă sunt o persoană destul de publică, nu vreau ca Google sau Bing (sau oricine altcineva) să trimită la profilul meu FB în rezultatele căutării. Asta înseamnă că dacă cineva ar decide să-mi caute pe Google, profilul meu FB nu apare în rezultate. Dacă alegeți să nu permiteți acest lucru, pur și simplu schimbați răspunsul la „NU” – este setat să o permită în mod implicit.

Cronologie și setări de etichetare

Această secțiune este destul de importantă și se ocupă de ceea ce oamenii au voie să facă cu privire la tine, informațiile tale și fotografiile tale. Să intrăm direct făcând clic pe „Cronologie și etichetare” în meniul din stânga. Nu voi trece prin toate setările de pe această pagină, deoarece majoritatea se explică de la sine. Cu toate acestea, voi trece peste câteva dintre cele mai importante găsite aici.

Cine poate posta în cronologia ta? Acest lucru vă permite să decideți dacă prietenii dvs. pot posta ceva în cronologia dvs. sau dacă doar dvs. puteți. Majoritatea oamenilor vor, evident, ca prietenii lor să le posteze mesaje, dar nu toată lumea. Dacă vrei să fii singurul care postează pe cronologia ta, alege „Editați | ×” butonul din dreapta și faceți clic „Doar eu” din micul meniu derulant.

 • Ascunde comentariile care conțin anumite cuvinte din cronologia ta. Aceasta este o caracteristică destul de grozavă. Dacă, de exemplu, nu doriți să apară cuvinte de blestem în comentariile pe care oamenii ți le lasă, le poți adăuga aici. Odată ce apăsați butonul Editați, va apărea o casetă mică care vă permite să alegeți ce cuvinte sau expresii nu le veți mai vedea când le scrie un prieten. Prietenul care a postat comentariul VA vedea în continuare orice a tastat (exemplu: bomba F), dar TU nu vei vedea.
 • Examinarea etichetelor Iubesc aceasta sectiune. Acesta este probabil setarea mea privată preferată dintre toate. Cu siguranță nu vreau ca fotografiile pe care alții încearcă să le posteze cu mine să apară pe cronologia mea fără permisiunea mea și, uneori, nu vreau să apară postările pe care le face un prieten sau un membru al familiei și în care mă etichetează la întâmplare. Această secțiune îmi permite să am controlul să spun da sau nu acestor lucruri. Dacă doriți să decideți de la caz la caz (ca mine) ce fotografii și postări în care sunteți etichetat apar pe cronologia dvs., faceți clic pe aceea „Editați | ×” butonul din dreapta, apoi faceți clic „Permite” opțiunea din meniul derulant. Ține minte că asta înseamnă că orice te-au etichetat nu va apărea TA cronologie… dar va apărea în continuare pe a lor.

Cum să controlați cine vă vede informațiile personale pe profilul dvs

Acesta este puțin diferit și acoperă lucruri precum locurile în care ai lucrat, unde ai fost la școală și cu cine ești într-o relație. Pentru a ajunge acolo unde trebuie să modificați aceste setări, faceți clic înapoi pe profilul dvs. În partea stângă, unde vedeți acest tip de informații listate, plasați mouse-ul oriunde în casetă și veți vedea o pictogramă creion care apare în colțul din dreapta sus al casetei. Faceți clic pe acel creion. Aceasta va deschide o mică casetă pop-up numită „Personalizați-vă introducerea.” Faceți clic pe oricare dintre creioanele mici din dreapta oricăreia dintre opțiuni și se va deschide această pagină:

Cum să schimbați setările de confidențialitate Facebook pe un desktop sau laptop

Știu, asta e o fotografie grozavă cu mine. Am plătit mulți bani pentru a arăta atât de bine pentru nunta fiicei mele, motiv pentru care am ales să nu îmi estompez fotografia pentru această captură de ecran. ORICUM! Mișcăm imediat!

Pe această pagină, puteți decide cine vede informațiile afișate aici, așa cum am menționat. Pur și simplu plasați mouse-ul lângă una dintre secțiunile din dreapta și veți putea face clic „Opțiuni” pe dreapta. Alege „Editați | ×” și apoi decideți cui – dacă altcineva decât dvs. – doriți să permiteți să vadă fiecare secțiune. Le puteți face pe oricare sau pe toate private sau publice – sau afișate numai prietenilor tăi. Acest lucru depinde în totalitate de tine și de nivelul tău de confort. În plus, puteți modifica orice date relevante pentru aceste informații sau le puteți șterge complet dacă doriți.

Acest lucru se încheie tutorialul meu despre schimbarea diferitelor setări de confidențialitate pe Facebook prin intermediul desktopului sau al laptopului. Deoarece există atât de multe informații, voi face o postare complet separată despre cum să schimb aceste setări – și multe altele – pe un dispozitiv mobil, la care voi trimite înapoi aici. Anunțați-mă dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de informații suplimentare și voi fi bucuros să fac tot ce pot pentru a vă ajuta.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.