Cum să ștergeți istoricul Clipboard Windows 10

Cum să ștergeți istoricul Clipboard Windows 10

De fiecare dată când copiați text de pe un site, acesta este salvat în clipboard-ul Windows. Datorită acestei funcții utile, puteți recopia orice text, indiferent dacă ați copiat acum un minut sau o oră.

Dar, dacă credeți că ați copiat unele informații sensibile, ștergerea istoricului clipboard-ului Windows 10 este o idee bună. Nu ați dori ca aceste informații să fie văzute de persoana greșită.

Cum să accesezi Clipboard-ul Windows 10

Înainte de a continua și de a șterge totul de pe clipboard, poate doriți să vedeți mai întâi ce este pe el. Ați putea avea unele informații pe care doriți să le păstrați, așa că dacă ștergeți istoricul clipboard-ului, nu trebuie să vă faceți griji că pierdeți ceva important.

Pentru a deschide clipboard-ul, apăsați tasta Windows și tastele V. Clipboard-ul se va deschide într-o nouă fereastră cu tot ce ați copiat, fie că este text sau imagini.

Cum să ștergeți complet sau parțial istoricul Clipboard Windows 10

Când obțineți acces la istoricul clipboard-ului, există trei moduri în care îl puteți șterge.

Cum să ștergeți istoricul Clipboard Windows 10

  1. Faceți clic pe cele trei puncte din ceea ce doriți să ștergeți și faceți clic pe Ștergere.
  2. Pentru a șterge totul, faceți clic pe cele trei puncte și alegeți Clear All.
  3. Accesați Setări > Sistem > Clipboard > Ștergeți datele din Clipboard

Cum să ștergeți istoricul Clipboard Windows 10

Dacă vedeți ceva în istoricul clipboard-ului dvs. pe care doriți a pastra, faceți clic pe Opțiunea PIN după ce faceți clic pe cele trei puncte.

Fixarea ceva în clipboard vă va împiedica să îl ștergeți accidental atunci când reporniți computerul sau faceți clic pe opțiunea Șterge tot. Dacă vă răzgândiți vreodată și doriți să îl ștergeți, îl anulați făcând clic pe puncte și alegând Anulați fixarea.

Când căutați ceea ce doriți să ștergeți, rețineți că lucrurile pe care le-ați copiat recent vor fi întotdeauna în partea de sus. În cazul în care ați uitat cum să lipiți ceea ce ați copiat, există două moduri în care puteți face acest lucru:

  1. Faceți clic dreapta și alegeți Lipire.
  2. Apăsați tastele Windows și V și faceți clic pe ceea ce doriți să lipiți.

Cum să dezactivați istoricul clipboard-ului Windows 10

Nu numai că doriți să ștergeți întregul istoric al clipboard-ului, dar doriți și să împiedicați clipboard-ul să salveze vreodată ceva din nou. În acest caz, accesați:

  • Setări
  • Sistem
  • Clipboard
  • Dezactivați istoricul clipboardului

Cum să ștergeți istoricul Clipboard Windows 10

Concluzie

Clipboard-ul Windows 10 are caracteristici fundamentale, dar își face treaba. A ști cum să vă accesați și să vă ștergeți istoricul este o altă modalitate de a vă proteja confidențialitatea, mai ales dacă partajați computerul cu alte persoane.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.