Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome

V-ați dorit vreodată să personalizați aspectul browserului dvs. web? Temele pentru Google Chrome pot fi folosite exact pentru a face asta. Magazinul de teme Chrome poate avea o gamă uriașă de opțiuni, de la teme spațiale la mașini și peisaje frumoase, dar ce se întâmplă dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu este exact ceea ce doriți sau dacă doriți să personalizați Chrome pentru a avea una dintre propriile fotografii ca fundal în schimb? Ei bine, din fericire poți face exact asta.

Există două metode de a crea propria temă. Chrome are o funcție simplă încorporată care vă permite să importați o imagine de fundal pentru pagina nouă a filei și să personalizați schema de culori a interfeței cu utilizatorul dintr-un număr de presetări. Dacă caracteristica încorporată Chrome nu are cantitatea de opțiuni de personalizare dorite, un site web a sunat ThemeBeta v-a acoperit, cu un creator de teme Chrome bogat în funcții, dar ușor de utilizat (deși procesul de instalare este puțin mai complex). În acest articol, vă vom ghida prin procesul de creare a propriei teme Chrome cu ambele instrumente.

Instrumentul Chrome simplu încorporat

Pentru a utiliza editorul de teme Chrome încorporat, deschideți o filă nouă. În colțul din dreapta jos al paginii noii file este o pictogramă creion, faceți clic pe aceasta pentru a personaliza aspectul Chrome.

Faceți clic pe pictograma creion pentru a deschide editorul de teme.

În fereastra pop-up care apare după ce ați făcut clic pe pictograma creion, prima opțiune este să configurați imaginea de fundal. Aici puteți alege între un număr foarte limitat de opțiuni prestabilite sau puteți încărca propria imagine. Această imagine de fundal se va aplica numai paginii noii file, nu va deveni fundal pe niciun site web real.

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Selectați o imagine de fundal pentru pagina nouă cu filă.

După ce ați selectat o imagine de fundal, treceți la fila „Culoare și temă”. Aici puteți alege dintr-o selecție de combinații de culori. Aceste opțiuni de culoare afectează culorile filei și barele de căutare și marcaje care formează interfața de utilizator Chrome. Cu alte cuvinte, pe majoritatea site-urilor pe care le vizitați, aceste culori vor fi mai vizibile decât imaginea de fundal doar pentru că bara de sus a browserului va fi întotdeauna această culoare!

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Selectați o schemă de culori prestabilită.

Dacă niciuna dintre schemele de culori presetate nu este exact ceea ce doriți, opțiunea de culoare din stânga sus vă permite să alegeți propria schemă de culori, cu un spectru complet de opțiuni de culoare din care să alegeți. Pentru a selecta o culoare, mai întâi, faceți clic pe simbolul din stânga sus, apoi utilizați fereastra pop-up care apare pentru a vă alege culoarea. Reglați încrucișarea în spectrul de culori pentru a obține nuanța dvs. și săgeata neagră din dreapta ferestrei pentru a alege luminozitatea tonului. Dacă nu ești sigur cum funcționează acest lucru – cu cât muți săgeata neagră mai sus sau în jos, cu atât culoarea ta devine mai deschisă sau mai închisă. Pentru nuanțe mai intense, setați crucea lângă partea de sus și săgeata în mijloc. Pentru culori mai deschise, mișcați încrucișarea puțin mai jos și săgeata în sus.

După ce ați selectat culoarea dorită, faceți clic pe „Adăugați la culorile personalizate” în dreapta jos. Apoi, selectați culoarea personalizată din lista „Culori personalizate” din stânga jos, apoi faceți clic pe „OK” pentru a aplica. Dacă alegeți o schemă de culori personalizată, puteți alege o singură culoare, Chrome va alege o a doua culoare similară pentru a completa tema cu ceea ce crede că se va potrivi cel mai bine.

Sfat: Chrome presupune aproape întotdeauna că culoarea pe care ați ales-o este cea mai închisă dintre cele două culori tematice și va alege o a doua nuanță mai deschisă. Alege in consecinta!

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Selectați o schemă de culori personalizată.

Odată ce sunteți mulțumit de imaginea de fundal și de setul de culori, faceți clic pe „Terminat” pentru a salva tema personalizată și sunteți gata de plecare!

Teme de la terțe părți simplificate

Dacă doriți o temă simplă, atunci instrumentul încorporat Chrome ar trebui să fie suficient, dar dacă doriți mai multă individualitate, ThemeBeta oferă mai mult control. Site-ul web vă permite să modificați manual culorile filelor de prim-plan și de fundal, textul din barele de file și multe altele.

În primul rând, trebuie să navigați pe site-ul ThemeBeta. Puteți naviga pe temele trimise de utilizatori pagina principala, sau poți merge direct la ei pagina de creație a temei pentru a începe cu a ta. Primul pas odată ce vă aflați în creatorul temei este să alegeți o imagine de fundal. Faceți clic pe „1. Încărcați o imagine” și apoi încărcați o imagine de pe hard-disk. Această imagine va fi baza temei dvs. și va fi imaginea de fundal pe pagina nouă a filei.

Sfat: orice imagine pe care o încărcați trebuie să fie într-un format de fișier PNG sau JPG, deoarece acestea sunt singurele formate acceptate. Utilizați un convertor online dacă imaginea dvs. este diferită.

Dacă imaginea pe care ați încărcat-o nu arată corect, este posibil să fie prea mărită sau să aibă bare în lateral sau în partea de sus – atunci ar trebui să încercați să schimbați opțiunile „Imagine de fundal”. Respectiv, ei configurează alinierea orizontală, alinierea verticală, dacă imaginea se repetă dacă este prea mică pentru ecran, modul în care imaginea este scalată pentru a se potrivi cu ecranul și o ajustare manuală a scalarii. Testați opțiunile până când găsiți ceva de care sunteți mulțumit!

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Configurați poziționarea imaginii de fundal.

Odată ce imaginea este încărcată, previzualizarea din partea dreaptă a paginii se va actualiza pentru a reprezenta cum va arăta tema. Al doilea pas este să faceți clic pe „2. Generați culori”, acest buton va folosi culorile prezente în imaginea pe care ați încărcat-o, pentru a crea o paletă de culori similare pe care să le utilizați pe restul interfeței cu utilizatorul.

Dacă schema de culori generată automat se potrivește cu aspectul dorit, puteți sări mai departe aici la instructiuni de instalare. Dar dacă doriți să configurați manual culorile lucrurilor precum filele din prim-plan, filele de fundal și bara de instrumente, detaliile sunt acoperite în secțiunea de configurare avansată de mai jos.

Configurare avansată

Există două file cu opțiuni de configurare avansate disponibile în stânga sus, prima este „Imagini”. Aici puteți configura o imagine de fundal pentru anumite elemente. Când treceți cu mouse-ul peste fiecare dintre opțiuni, va evidenția elementul pe care acea setare l-ar modifica în previzualizare în roșu.

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Treceți cu mouse-ul peste opțiuni pentru a vedea ce parte a interfeței cu utilizatorul se modifică.

Sfat: NTP înseamnă „New Tab Page”, opțiunile care încep cu acest acronim sunt prezente doar pe pagina cu filă nouă, altele sunt vizibile pe alte pagini.

 • „NTP Background” configurează fundalul principal, dacă ați importat o imagine mai devreme, aceasta va fi deja „Încărcată”.
 • „Cadru” configurează interfața cu utilizatorul, excluzând lista de file, bara de căutare și bara de marcaje.
 • „Bara de instrumente” configurează fila activă, bara de marcaje și zona din jurul barei de căutare.
 • „Tab Background” configurează culoarea de fundal pentru filele inactive.
 • „Suprapunere cadru” vă permite să configurați o a doua imagine care se suprapune pe imaginea în „Cadru”.
 • „NTP Atribution” adaugă o imagine în colțul din stânga jos al paginii noii file, în general pentru scopuri de filigran.

Sfat: Dacă ați încărcat o imagine și nu vă place cum arată, o puteți elimina făcând clic pe butonul „X” de lângă marcatorul relevant „Încărcat”. Dacă încărcarea unei imagini a schimbat culoarea de fundal pentru acel element, puteți fie să o setați înapoi manual, fie să faceți clic din nou pe „Generează culori” în fila „De bază” pentru a reseta schema de culori.

A doua filă avansată este intitulată „Culori”. Aici – ca și în cazul opțiunilor de pe pagina anterioară care aveau o casetă lângă ele – puteți folosi caseta pentru a deschide un selector de culori și a alege o culoare solidă pentru elementele respective. Încă o dată, dacă treceți cu mouse-ul peste opțiunea de configurare, acesta va evidenția în roșu elementul afectat din previzualizare.

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Faceți clic pe casetă pentru a deschide selectorul de culori pentru elementele respective.
 • „Bara de instrumente” configurează culoarea de fundal a etichetei de atribuire ThemeBeta din stânga jos a paginii noii file.
 • „Tab Text” configurează culoarea textului în fila activă în prezent din lista de file. De asemenea, setează culoarea textului de atribuire ThemeBeta în colțul din stânga jos al paginii noii file.
 • „Text filă de fundal” configurează culoarea textului în filele inactive din lista de file.
 • „Text marcaj” configurează culoarea textului elementelor din bara de marcaje.
 • „NTP Text” configurează culoarea textului sau link-urile recomandate/normale ale paginii din centrul paginii.
 • „NTP Link” nu are niciun efect.
 • „Butoanele de control” configurează culoarea butoanelor de minimizare, maximizare și închidere din colțul din dreapta sus.
 • „Butoane” configurează culoarea butoanelor înainte, înapoi, reîncărcare și acasă.

După ce ați configurat toate opțiunile avansate așa cum doriți, sunteți gata să treceți la procesul de instalare.

Instalarea unei teme terțe

Din motive de securitate, Google permite acum instalarea extensiilor și temelor doar prin intermediul magazinului web Chrome. Pentru a instala tema personalizată, va trebui să activați o funcție de dezvoltator. Din păcate, această modificare înseamnă că butonul simplu „Ambalați și instalați” atât din fila „De bază”, cât și din fila „Ambalați” nu mai funcționează. Dacă încercați metoda „Ambalați și instalați”, veți primi un mesaj de eroare.

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Fișierele CRX de la terțe părți nu pot fi instalate în Chrome.

Pentru a ocoli acest lucru, accesați fila „Pack” și faceți clic pe „Pack and Download Zip file”

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Faceți clic pe butonul „Ambalați și descărcați fișierul Zip” din fila „Pachetați”.

Odată ce fișierul zip este descărcat, extrageți fișierele și salvați-le pe hard disk. Faceți dublu clic pe fișierul pe care l-ați descărcat și selectați Extras în partea de sus a vizualizatorului de fișiere. Va trebui să selectați unde să extrageți fișierele. Amintiți-vă unde le salvați pentru a le putea încărca din nou mai ușor.

Sfat: Dacă redenumiți folderul pentru a indica care este tema, poate fi mai ușor să-l găsiți din nou în viitor, dacă doriți să îl refolosiți vreodată.

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Extrageți fișierele din fișierul ZIP și salvați-le pe hard disk.

Următorul pas este pagina cu extensii Chrome. Îl puteți accesa făcând clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus, sub „Mai multe instrumente”, apoi „Extensii”, sau puteți face clic pe Aici.

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Faceți clic pe cele trei puncte, apoi pe Mai multe instrumente > Extensii.

Odată ce vă aflați în meniul de extensii, în colțul din dreapta sus al paginii, există un glisor marcat „Mod dezvoltator”. Activează-l. Odată ce modul dezvoltator este activat, trei butoane ar trebui să apară în colțul din stânga sus. Cel de care aveți nevoie este „Încărcați despachetat”. Faceți clic pe „Încărcați despachetat” și importați folderul pe care l-ați extras din fișierul zip mai devreme.

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Activați modul dezvoltator și apoi faceți clic pe „Încărcați despachetat”.

Sfat: doriți să importați folderul părinte, nu folderul „imagini” pe care îl conține. Dacă nu l-ați redenumit mai devreme, va fi numit ceva de genul „theme1234567890”

Odată ce tema a fost importată, în fila curentă va apărea o alertă, confirmând că tema a fost instalată și oferind un buton de anulare. Înainte de a închide această alertă, deschideți o filă nouă și asigurați-vă că totul arată așa cum ați dorit.

Cum să-ți creezi propria temă Google Chrome
Nu ascunde alerta de confirmare până nu ești sigur că ești mulțumit de rezultat!

Dacă tema dvs. nu a ieșit așa cum ați sperat, faceți clic pe „Anulați” și încercați să modificați din nou șablonul. Odată ce sunteți mulțumit de rezultate, nu ezitați să închideți pagina „Extensii” și să continuați să navigați cu noua temă Chrome personalizată strălucitoare.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.