Cum să trimiți un GIF pe WhatsApp

Cum să trimiți un GIF pe WhatsApp

GIF-urile sunt pilonul platformelor de comunicare de pe Internet. Sunt incredibil de populari pentru a arăta greșeli amuzante, animale care fac lucruri drăguțe și ca imagini de reacție. Inițial, WhatsApp nu a acceptat deloc GIF-uri, a adăugat suport doar în 2017. De fapt, există încă unele restricții cu privire la modul în care puteți trimite GIF-uri. Deci, cum poți trimite un GIF de reacție de top prietenilor tăi pe WhatsApp?

Pe mobil

Pe mobil există trei moduri prin care puteți trimite GIF-uri. În primul rând, dacă aveți un gif animat salvat pe telefon, puteți doar să îl selectați ca orice altă imagine și să îl trimiteți direct.

A doua modalitate de a trimite un GIF este conversia unui videoclip într-un GIF. Când mergeți să trimiteți un videoclip, există o opțiune în colțul din dreapta sus (pe ecran unde puteți decupa lungimea videoclipului) pentru a trimite videoclipul așa cum este sau pentru a-l converti într-un GIF.

Butonul de conversie video în GIF

Cum să trimiți un GIF pe WhatsAppCum să trimiți un GIF pe WhatsApp

Ultima opțiune este să utilizați funcția de căutare GIPHY. WhatsApp are o funcție de căutare GIPHY integrată, astfel încât să puteți găsi și trimite GIF-uri fără a fi nevoie să părăsiți WhatsApp. Integrarea GIPHY vine cu câteva file cu etichete sugerate și o funcție de căutare, astfel încât să puteți găsi GIF-ul dorit. Pentru a deschide GIPHY, puteți fie să atingeți pictograma sticker din extrema dreaptă a barei de chat, fie să atingeți eticheta „GIF” din stânga jos când răsfoiți fotografiile salvate pe mobil.

Cum să trimiți un GIF pe WhatsApp
Folosiți pictograma autocolant pentru a ajunge la funcția GIPHY – pe Android, acest simbol este diferit, iar tastaturile personalizate îl pot schimba și ele.

În WhatsApp Web

În WhatsApp Web, puteți trimite GIF-uri numai prin funcționalitatea GIPHY. Pentru a accesa GIPHY, faceți clic pe zâmbetul din stânga barei de chat și apoi faceți clic pe pictograma GIF din stânga jos.

Restricții

Din păcate, WhatsApp nu acceptă conectarea GIF-urilor animate. Dacă încercați să trimiteți un link către un GIF, linkul se va trimite corect. În unele cazuri, este posibil să obțineți o imagine încorporată în linie, dar previzualizarea nu va fi animată.

În WhatsApp Web, nu puteți încărca GIF-uri personalizate de pe computer. WhatsApp va converti un GIF încărcat într-un JPEG static și va afișa o alertă în bara de subtitrări care va spune „Acest fișier a fost schimbat din original. Află mai multe”. Dacă faceți clic pe „Aflați mai multe”, va apărea un mesaj care spune că „animațiile GIF personalizate nu sunt acceptate în prezent”. Nu pare să existe un motiv pentru care această restricție se aplică numai WhatsApp Web.

Cum să trimiți un GIF pe WhatsApp
Nu puteți încărca GIF-uri pe WhatsApp web.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.