Cum să utilizați funcția unică în Foi de calcul Google

Cum să utilizați funcția unică în Foi de calcul Google

Funcția unică din Google Sheets poate fi foarte utilă – atunci când este aplicată unei liste cu mai multe intrări care se repetă, oferă o a doua listă care conține doar una din fiecare intrare. Aceasta înseamnă că, dacă aveți o listă cu conectări multiple de la mai multe persoane, puteți utiliza funcția unică pentru a afla cine s-a conectat.

Rezultatul funcției unice este o listă care conține o copie a fiecărui nume din listă, fără duplicate. Iată cum să o faci.

Pasul 1: Lista gata

Asigurați-vă că lista este gata și că fiecare intrare se află într-un câmp al foii dvs. Google. Nu contează cât de lungă este lista dvs., trebuie doar să vă asigurați că știți celulele în care se află – va trebui să introduceți intervalul mai târziu.

Pasul 2: Introduceți funcția

Funcția pe care trebuie să o utilizați este „=UNIQUE(X)”. Copiați-l fără ghilimele și înlocuiți X cu celulele pe care doriți să le unice. Va trebui să introduceți funcția în celula în care doriți să înceapă lista dvs. unică – faceți clic pe ea și introduceți-o, înainte de a selecta intervalul de celule pe care doriți să o unice.

O listă cu funcția Unică.

Pasul 3: Selectați Interval

Intervalul pe care doriți să îl faceți unic trebuie exprimat astfel: „A1:A50”, cu literele și numerele corespunzătoare celulelor relevante. O funcție unică complet completată ar putea arăta astfel:

=UNIC(A2:A39)

Apăsați enter după închiderea parantezei și veți vedea rezultatele listei unice.

Cum să utilizați funcția unică în Foi de calcul Google
O listă unică lângă originală.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.