Cum să utilizați zoom-ul 100x pe Samsung S20

Cum să utilizați zoom-ul 100x pe Samsung S20

După cum știm cu toții, Samsung a făcut-o din nou lansând prima cameră cu zoom de 100x din lume pentru flagship-ul familiei S20. Apare o întrebare. De ce ar produce o cameră pentru smartphone cu zoom de 100x? Ei bine, doar pentru că pot. Joe obișnuit, probabil, nu va avea nevoie atât de mult. Dar care sunt caracteristicile sale?

Funcții de zoom

Este destul de plăcut să poți captura obiecte aflate la sute de metri distanță…unii oameni susțin chiar că poți face o fotografie a unei luni „strălucitoare” cu ea — dar majoritatea oamenilor nu o vor găsi practică, adaugă la tremuratul oribil pe care îl vei întâlni fără îndoială când o folosești manual.

Claritate

Fotografiile zoom-ului de 100x nu sunt clare, dar potenţial mai vii decât credeţi. Dacă vă amintiți camera VGA pe vremuri, acesta este mai mult sau mai puțin genul de calitate la care vă puteți aștepta. Samsung susține că claritatea imaginii nu va scădea până la zoom 10X, dar va face inevitabil acest lucru pe măsură ce numărul crește dincolo. Acest lucru se întâmplă deoarece va intra în modul doar zoom digital și nu în hibrid până atunci. La 100x, nu sperați prea mult că puteți citi fără probleme litere de pe obiectul pe care îl alegeți din cauza imaginii neclare. Obiectele colorate vor fi de asemenea spălate.

Stabilizare

Acum, nu vom vorbi mai departe despre calitate aici. În plus, înainte de a vă gândi prea mult la felul în care ar arăta imaginea, trebuie să capturați cadre într-un mod în care doriți să le faceți. S20 Ultra este destul de greu pentru dimensiunea sa, așa că este dificil să-l țineți ferm cu mâna. Stabilizarea digitală și optică a imaginii există totuși, așa că ar trebui să ajute puțin la reducerea sacadatelor atunci când faceți o fotografie.

Cu toate acestea, cel mai bun pariu dacă doriți să utilizați corect zoom-ul de 100x ar fi să profitați de trepiedele. Sunt relativ ieftine, așa cum le puteți găsi la 13 USD până la 43 USD pe Amazon. Telefonul are o lățime de aproximativ 3 inci, așa că asigurați-vă că aveți trepiedul adecvat pe care îl poate încăpea dispozitivul. Nu contează 100x, chiar și la zoom 30x, este deja destul de greu dacă mâna ta este singurul lucru pe care te bazezi. Nu mă înțelegeți greșit, totuși, chiar și cu trepiedul pornit, nu puteți scăpa complet de tremurături, dar ar trebui să puteți captura un cadru decent.

Folosind zoom-ul 100x

Pentru a începe să utilizați funcția de zoom 100x, deschideți aplicația pentru cameră, apoi atingeți unul dintre butoanele laterale pentru a schimba între camerele foto. Nivelurile de zoom vor apărea și puteți fie să vă prindeți degetul pentru a mări și micșora, fie să alegeți nivelurile de zoom dorite care apar lângă obturator. Poate doriți să faceți acest lucru pas cu pas – începeți cu zoom-uri mai mici, apoi creșteți de acolo – dacă adesea nu reușiți să vă concentrați asupra țintei.

Odată ce nivelul de zoom este la 20x, mini-vizorul sau „miniatura” din colțul de sus va apărea pentru a vă îmbunătăți mai bine precizia. Nu uitați să îl utilizați, deoarece vă puteți pierde cu ușurință focalizarea pe măsură ce crește nivelul de zoom. Din păcate, lucrurile vor deveni cu siguranță dificile dacă încercați să capturați obiecte în mișcare, cum ar fi animalele.

Funcția de zoom 100x poate să nu fie super utilă, dar cu siguranță este distractivă. Puteți captura lucruri într-un mod pe care cel mai probabil nu vi le veți imagina înainte de a utiliza o cameră a telefonului. Rezultatul poate sau nu mulțumi, dar pot garanta pe deplin că va fi o experiență distractivă pentru pasionații de fotografie.

În caz contrar, vă puteți baza oricând pe zoom-ul de la 10x la 30x pentru a captura obiecte îndepărtate fără a sacrifica mult din claritatea imaginii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.