Cum să vă faceți contul Gmail în siguranță

Cum să vă faceți contul Gmail în siguranță

Nu poți fi niciodată prea atent când vine vorba de securitatea online. Există atât de multe pericole acolo încât este esențial să luați toate măsurile de precauție necesare.

Unul dintre lucrurile care ar trebui să fie mai sigure decât Fort Know este e-mailul dvs. Gmail. Cu siguranță primești e-mailuri cu informații critice pe care nu ai dori să cadă în mâini greșite. Cu următoarele sfaturi, vă veți ajuta contul Gmail în siguranță.

Parola puternica

Ați auzit de mii de ori că nu ar trebui să utilizați niciodată aceeași parolă pentru toate sau pentru majoritatea conturilor. De asemenea, nu este o idee bună că parolele tale sunt atât de ușor de reținut. De exemplu, folosirea numelui câinelui tău ca parolă nu este o idee bună.

Dar puteți evita o parolă puternică, deoarece nu doriți să treceți prin toată bătaia de cap de a introduce toate acele caractere speciale, litere și numere.

În acest caz, încercați un manager de parole cu o bună reputație, cum ar fi LastPass sau NordPass, și veți vedea cum puteți avea o parolă lungă și puternică pentru fiecare dintre conturile dvs. Managerii de parole au generatoare de parole care vă vor crea o parolă puternică.

Pentru a vă schimba parola, faceți clic pe fotografia de profil și faceți clic pe Gestionați contul dvs. Google. Accesați Confidențialitate și personalizare.

Faceți clic pe fila Securitate, urmată de opțiunea parolă. Va trebui să vă conectați din nou și, după aceea, vă puteți configura noua parolă.

Cum să vă faceți contul Gmail în siguranță

Atâta timp cât vă aflați în fila Securitate, este, de asemenea, o idee bună să activați verificarea în doi pași. Faceți clic pe opțiune și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Cum să vă faceți contul Gmail în siguranță

Aveți un e-mail de recuperare și un număr de telefon

Cel mai bine este întotdeauna să vă pregătiți pentru ce este mai rău, iar prin configurarea unui e-mail de recuperare și a unui număr de telefon, veți evita să fiți blocat din contul dvs. Gmail. Pentru a actualiza sau a crea un e-mail de recuperare și un număr de telefon, accesați:

Cum să vă faceți contul Gmail în siguranță

 1. myaccount.google.com/security
 2. Accesați Modalități prin care putem verifica dacă sunteți dvs
 3. Faceți clic pe Recuperare telefon
 4. Conectați-vă din nou
 5. Actualizați sau adăugați un număr de telefon
 6. După ce ați terminat, repetați pentru e-mailul de recuperare

Verificați permisiunile contului dvs

Următoarea verificare de securitate nu va ajuta doar să vă păstrați contul Gmail în siguranță, ci și contul în general. Este posibil să te fi conectat la aplicații folosind Gmail și apoi să fi uitat de ele.

Pentru a refuza accesul la orice aplicație pe care nu o mai utilizați, accesați:

Cum să vă faceți contul Gmail în siguranță

 1. myaccount.google.com/security
 2. Faceți clic pe Gestionați accesul terților
 3. Faceți clic pe aplicația al cărei acces doriți să îl eliminați
 4. Selectați butonul Albastru Eliminați accesul
 5. Repetați pentru toate aplicațiile al căror acces doriți să îl eliminați

Cum să vă faceți contul Gmail în siguranță

Concluzie

Atâta timp cât vă aflați în secțiunea Contul meu, ar trebui să încercați și Verificarea securității de la Google. Faceți clic pe opțiunea Începeți și vă va verifica contul pentru lucruri precum dispozitive conectate, evenimente recente de securitate, câte metode de recuperare de conectare aveți, ce aplicații terță parte au acces și setările dvs. Gmail. Crezi că o să încerci?

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.