Cum să vă organizați biblioteca muzicală iTunes

Cum să vă organizați biblioteca muzicală iTunes

Biblioteca mea iTunes a fost o mizerie. Era plin de titluri de cântece sparte, nume de artiști și artă de album. La început nu am crezut că a avea o bibliotecă dezorganizată este o problemă atât de mare. De obicei, puteam găsi ceea ce căutam când foloseam iTunes pe computerul meu. Dar o bibliotecă muzicală neorganizată este un coșmar pe un dispozitiv mobil precum iPhone. Dacă biblioteca dvs. iTunes nu este organizată, melodiile pot fi împrăștiate în multe nume și genuri diferite de artiști.

După această realizare, am decis în sfârșit să-mi organizez biblioteca iTunes. Mi-a luat un weekend întreg să-mi dau seama cel mai bun plan de atac. Așa că m-am gândit să scriu această postare pe baza experienței mele, în speranța că ar putea salva pe altcineva problemele prin care am trecut.

Notă: Există multe aplicații software care vă pot repara automat biblioteca iTunes fără a efectua acești pași. Aceste utilități costă adesea bani și am constatat că nu întotdeauna rezolvă orice problemă posibilă. Acest tutorial este destinat utilizatorilor iTunes care doresc să-și economisească banii și să-și rezolve manual toate problemele bibliotecii.

1. Pregătește-te

 • Descărcați și instalați MusicBrainz. Software-ul este disponibil pentru Windows și MacOS.
 • În prezent, iTunes 12 este cea mai recentă versiune la momentul acestei postări, așa că asta vom folosi.

2. Organizați piesa, artistul și genul

În primul rând, ne vom asigura că avem nume și genuri de artiști consecvente. Am decis să repar numele albumelor și arta albumelor mai târziu.

 1. Deschide iTunes, apoi accesează „Muzica mea„.
 2. Alegeți „Cântece” în lista derulantă din colțul din dreapta sus al ferestrei.
 3. Sortați-vă muzica după „Artist” selectând partea de sus a coloanei.
  Coloana iTunes Sort Artist
 4. Asigurați-vă că „Album după artist/an” și „Gen” coloanele pot fi vizualizate.
 5. Începând de sus, verificați manual fiecare articol pentru a vă asigura că „Nume„, „Artist” și „Gen” sunt corecte. Dacă ești cu adevărat pretențios, verifică „An” de asemenea.
  Coloane iTunes Gen și Album
 6. Când găsiți o problemă, luați una dintre următoarele acțiuni care se potrivesc cel mai bine situației dvs.:
  • A. Dacă există o singură eroare, faceți clic o dată pe textul pe care doriți să îl editați. Ar trebui apoi să devină evidențiat unde puteți corecta textul.
   iTunes corect artist
  • b. Dacă există mai multe erori pe piste, poate doriți să le editați pe toate simultan. Mai jos avem o situație în care artistul AC/DC arată în mai multe moduri diferite (AC/DC, ACDC, AC-DC și ACDc). Unele piese arată, de asemenea, un gen diferit. Unii spun „Hard Rock”, în timp ce alții spun doar „Rock”. Numele artistului și genul pentru toate aceste melodii ar trebui să fie aceleași. Deci, va trebui să le evidențiem pe toate făcând Shift-clic sau CTRL-clic pe fiecare element. De acolo puteți face clic dreapta/CTRL-clic pe unul dintre elemente, apoi selectați Obtine informatii.iTunes obține informații multiple

   Este posibil să apară un dialog care vă va solicita că veți edita informații pentru mai multe elemente, pe care le puteți selecta da asupra acestui avertisment.
   A „Informații despre mai multe articoleVa apărea un ecran unde puteți crea mai multe fișiere problematice în același timp. În exemplul de mai sus dorim să facem „Artist” și „Gen” consistent. Deci de la „Info”, vom completa câmpurile Artist și Gen cu „AC/DC” și, respectiv, „Rock”. Modificați orice altă informație problematică după cum credeți de cuviință pentru a face toate elementele coerente. Lăsați câmpurile necompletate pentru informațiile pe care nu doriți să le modificați. Faceți clic pe „Bine„, cand esti gata.iTunes editează mai multe artiste

  • c. Dacă există unele probleme majore în care mai multe lucruri sunt rupte cu orice articol sau grup de articole, poate fi un moment bun pentru a utiliza Software-ul MusicBrainz Picard. Puteți să glisați și să plasați elementele sparte direct din iTunes în fereastra MusicBrainz Picard pentru a le repara. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestui utilitar minunat, consultați postarea noastră „Programul gratuit fixează titlul melodiei iTunes, informațiile despre artist și album”. Motivul pentru care nu recomand acest software pentru a rezolva pur și simplu totul este că uneori este greșit să ghicească albumele. Când reparați numele artiștilor, este important să fiți atenți la trupele care pot începe cu „The”. „Smashing Pumpkins” și „The Smashing Pumpkins” sunt aceeași trupă. Alegeți între folosirea „The” sau nu, dar fiți consecvent atunci când redenumești artistul într-un grup de articole.
 7. Repetați acești pași până când toată muzica dvs. arată numele, artistul și genul corecte.

3. Fixarea numelui albumului și a imaginii albumului

Îmi place să ascult albume întregi dintr-o singură ședință. Prin urmare, este important să se afișeze numele corect al albumului pe fiecare piesă. Arta albumului este, de asemenea, o parte importantă a experienței dvs. de ascultare a muzicii, deoarece oferă o modalitate clară și vizuală de a găsi muzică. Deoarece arta albumului depinde de numele albumului, ne vom ocupa de organizarea acestor două elemente împreună.

 1. În iTunes, comutați la „Albume” vizualizați folosind meniul drop-down din colțul din dreapta sus.
  Selectarea albumelor iTunes
 2. Începând din partea de sus a listei, căutați albume care nu au nicio ilustrație și arată doar nota muzicală.
 3. Odată ce localizați un album care nu conține lucrări de artă, puteți face una dintre următoarele, în funcție de situație:
  • Faceți clic o dată pe textul titlului albumului, apoi editați-l.
  • Faceți clic o dată pe pictograma albumului pentru a vedea toate melodiile listate pentru articol. De acolo puteți edita piese individuale făcând clic dreapta/CTRL-clic pe fiecare, apoi selectând „Obtine informatii„. De la „Detalii„, corectați „Album”, apoi faceți clic pe „Bine„.
   iTunes obține informații multiple
  • Trageți și plasați o piesă individuală sau întregul album în aplicația MusicBrainz Picard. Aplicația nu găsește titluri de album pentru toate, dar poate corecta majoritatea titlurilor de albume. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestui utilitar minunat, consultați postarea noastră „Programul gratuit repară titlul melodiei iTunes, informațiile despre artist și album”. Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea titlului adecvat al albumului pentru muzica dvs., o căutare pe Google sau Amazon este probabil cea mai bună metodă pentru a găsi ceea ce ai nevoie.
 4. După ce ați adăugat titlul adecvat al albumului, puteți încerca să obțineți grafica albumului făcând clic dreapta/CTRL făcând clic pe pictograma albumului, apoi selectând „Obțineți ilustrația albumului„.
  iTunes primește grafica albumului
 5. În cele mai multe cazuri, iTunes va găsi automat ilustrația adecvată a albumului. Dacă iTunes nu găsește opera de artă, va trebui adăugați-l manual.

Concluzie

După ce parcurgeți acești pași, biblioteca dvs. iTunes ar trebui să fie acum organizată. Dacă aveți o bibliotecă mare, probabil că ați ratat câteva piese. Asta e ok. Continuați să remediați erorile din biblioteca dvs. ori de câte ori le găsiți. Ești în drum spre o bibliotecă perfectă.

Care este experiența ta în organizarea bibliotecii iTunes? Împărtășiți-vă experiența în secțiunea Comentarii.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.