Cum să verificați dacă un site web este în defect

Cum să verificați dacă un site web este în defect

Deși poate fi enervant să cadă un site web pe care doriți să-l vizitați, se întâmplă. Între problemele de conexiune la rețea și defecțiunea hardware, chiar și cele mai bine construite și acceptate site-uri web pot avea întreruperi. Iată câțiva pași pe care trebuie să îi luați pentru a verifica dacă un site web este într-adevăr defect.

  1. Verificați conexiunea la internet

În multe cazuri, dacă doriți să vizitați un site și nu va funcționa, problema nu este site-ul web, ci mai degrabă propria conexiune la Internet. Verificați întotdeauna asta mai întâi. Asigurați-vă că sunteți conectat la o rețea, fie că este Wi-Fi, date mobile sau o conexiune ethernet. Verificați dacă conexiunea dvs. nu afișează niciun mesaj de eroare și, dacă este necesar, depanați conexiunea.

Pașii exacti pe care trebuie să îi urmați depind de dispozitivul pe care îl utilizați.

  1. Testează-l pe alt dispozitiv

Dacă credeți că conexiunea dvs. la internet este bună, puteți verifica dacă site-ul web pe care îl căutați funcționează pe alt dispozitiv, de exemplu, un alt telefon sau computer. De asemenea, îl puteți testa într-un alt browser. Deși este rar, unele site-uri pur și simplu nu funcționează în anumite browsere sau pe anumite dispozitive. Dacă descoperiți că site-ul funcționează pe un alt dispozitiv, probabil că acesta este cazul!

  1. Testați alte site-uri

Chiar dacă conexiunea dvs. la internet pare să fie bună, există unele erori care nu apar ușor. Puteți testa dacă este conexiunea dvs. sau site-ul web, vizitând site-uri care este incredibil de puțin probabil să fie în funcțiune – google.com sau bbc.com sunt opțiuni bune.

  1. Verificați a monitorizarea timpului de nefuncţionare site-ul

Există mai multe site-uri web care vă pot oferi informații despre un anumit site. Aceste site-uri de monitorizare verifică dacă un site este defect încercând să îl acceseze și executând anumite teste pe el. Puteți vedea apoi un raport care indică dacă site-ul funcționează sau nu, precum și un istoric al site-ului – acesta include cât de des a fost oprit sau cât timp durează pentru a răspunde la o solicitare.

De asemenea, puteți raporta manual problemele pe care le aveți pentru a ajuta alți utilizatori sau pentru a le vedea rapoartele. Deși sunt mai multe, https://www.isitdownrightnow.com/ este una dintre cele mai populare de acolo.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.