Cum să Zip fișiere în Android

Cum să Zip fișiere în Android

Ați efectuat vreodată o curățare a nedoritelor de pe hard disk și, după câteva ore de selectare minuțioasă a fișierelor pe care doreați să le eliminați, bietul dumneavoastră hard disk încă rămâne fără spațiu? Sau poate, durează prea mult timp pentru a transfera acel film Blu-ray de pe smartphone-ul tău pe computer, deoarece fișierul este prea masiv. Să vorbim despre cum să vă comprimați datele pe un Android.

Înțelegerea compresiei datelor

Comprimarea datelor este o metodă prin care vă compactați datele prin criptarea unor părți ale acestora, reducând dimensiunea totală a acestora. În general, funcționează prin reducerea datelor repetate prin aranjarea diferită sau codificarea în biți mai scurti. Diferite tipuri de fișiere au metode diferite de comprimare a fișierelor.

Tipuri de compresie

Există două tipuri de compresie. Există compresie fără pierderi, care aranjează și codifică datele și reduce dimensiunea totală fără a elimina orice sumă de date, păstrând calitatea datelor la fel. Acest lucru este crucial pentru fișierele software, deoarece dacă pierdeți o parte din date, software-ul nu va funcționa deloc.

Apoi este compresia cu pierderi, care reduce suma datelor și calitatea, păstrând în același timp informațiile cheie. În acest fel, datele pot fi încă identificate și utilizate. Se pune accent pe reducerea dimensiunii (octeți). Este util pentru comprimarea imaginilor, audio și video, deoarece îi putem recunoaște în continuare caracteristicile cheie, chiar dacă lipsesc niște pixeli.

Ce este un ZIP?

Un fișier ZIP este un format pentru date comprimate fără pierderi. Este dezvoltat de PKWARE.Inc, lansat pe 14 februarie 1989. ZIP vă permite să păstrați fișierele într-o arhivă ZIP pentru o stocare mai bună sau să le transferați într-un alt sistem. Cu toate acestea, nu puteți utiliza sau executa un anumit fișier atunci când este arhivat sau arhivat. Este un format de fișier versatil de utilizat pe diverse platforme, motiv pentru care este încă folosit acum, 31 de ani mai târziu.

Pentru a explica cum funcționează ZIP, toate informațiile de pe computerul dvs. sunt practic doar 8 șiruri de 1 și 0 sau, așa cum l-au numit tehnicienii, un „octet”. Sistemul ZIP dă seama care este cel mai comun octet din fișierul dvs., clasându-l de la cel mai comun la cel mai puțin comun. Cel mai comun octet este înlocuit cu o variabilă care este un bit (cum ar fi numărul 1 sau 0). Apoi, al doilea cel mai frecvent octet este înlocuit cu 2 biți (două numere, cum ar fi 10, 11 sau 00).

Apoi, al treilea cel mai frecvent octet este înlocuit cu 3 biți și așa mai departe până când octeții au ajuns la redundanță. În acest fel, dimensiunea fișierului suma este mult mai mică decât versiunea necomprimată.

Cum ZIP un fișier?

Vom face acest lucru cu două dintre cele mai populare aplicații de compresie a datelor, WinZip și Zarchiver.

WinZip

În primul rând, vom folosi aplicația WinZip.

1. Descărcați aplicația de pe Google Play. Este una dintre cele mai populare aplicații de compresie a datelor de pe Play Store.

Cum să Zip fișiere în Android

2. Deschideți aplicația. Veți fi întâmpinat cu interfața.

Cum să Zip fișiere în AndroidCum să Zip fișiere în Android

3. Localizați și selectați fișierele pe care doriți să le arhivați și apăsați butonul ZIP din fila de jos.

Cum să Zip fișiere în AndroidCum să Zip fișiere în Android

4. Selectați directorul fișierelor arhivate, apoi apăsați „zip here” în fila de jos. Și s-a făcut! fișierele dvs. sunt acum arhivate și gata pentru acțiuni ulterioare.

Cum să Zip fișiere în Android

Zarchiver

Acum vom face același proces de zip cu Zarchiver.

1. Descărcați aplicația de pe Google Play.

Cum să Zip fișiere în AndroidCum să Zip fișiere în Android

2. Deschideți aplicația.

Cum să Zip fișiere în AndroidCum să Zip fișiere în Android

Pasul 3. Selectați și localizați fișierele pe care doriți să le arhivați. Țineți apăsat apăsat și apăsați butonul de comprimare.

Cum să Zip fișiere în AndroidCum să Zip fișiere în Android

4. Selectați formatul de arhivă zip. De asemenea, puteți ajusta nivelul de compresie pentru a determina cât de mult doriți să fie comprimate fișierele. De asemenea, puteți da arhivei un nume diferit, să determinați directorul fișierului arhivat, să dați arhivei o parolă și să împărțiți fișierul în câteva părți.

Cum să Zip fișiere în AndroidCum să Zip fișiere în Android

5. După ce s-au terminat toate ajustările, apăsați OK.

Și s-a făcut! Fișierele dvs. ar trebui acum să fie arhivate în siguranță.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.