Cum se creează un hotspot WiFi în Windows 10

Cum se creează un hotspot WiFi în Windows 10

Știi ce spun ei: „A împărtăși înseamnă grijă”. Așadar, dacă ceea ce doriți să faceți este să vă partajați conexiunea la Internet, puteți, datorită unei caracteristici integrate Windows 10 numită Hosted Network. Această caracteristică nu este nouă, dar este posibil ca pașii să nu fie cei pe care îi amintiți din cauza tuturor actualizărilor prin care a trecut Windows.

Acum, prietenii tăi nu te mai pot acuza că ești egoist, deoarece vei împărtăși ceva la fel de important precum conexiunea ta la internet. Există câteva lucruri pe care va trebui să le luați în considerare dacă acest lucru va funcționa, cum ar fi dacă computerul dvs. are hardware-ul necesar.


De ce veți avea nevoie înainte de a crea un hotspot WiFi în Windows 10

Computerul pe care doriți să-l utilizați ca hotspot WiFi trebuie să îndeplinească cerințe specifice. De exemplu, asigurați-vă că aveți o conexiune în bandă largă și un adaptor WiFi funcțional. Dacă aveți de gând să încercați această metodă pe un computer, atunci este posibil să aveți nevoie și de un adaptor wireless USB. Ele pot fi găsite cu ușurință pe Amazon la prețuri decente.

Faceți clic dreapta pe meniul Start și alegeți Manager dispozitive și găsiți opțiunea Adaptoare de rețea. Ar trebui să puteți vedea un adaptor care spune fie WiFi, fie Wireless.

Dacă are o săgeată îndreptată în jos, faceți clic dreapta pe ea și alegeți Activare dispozitiv. Nu ignora semnul exclamării dacă vezi unul. Faceți clic dreapta pe el și selectați Proprietăți > Driver > Actualizare driver sau Roll Back Driver dacă opțiunea anterioară eșuează dintr-un motiv oarecare.

Hotspot-ul WiFi ar trebui să fie acum activat. Faceți clic dreapta pe meniul Start Windows și selectați Mobile Hotspot. Sub opțiunea care vă permite să activați Hotspot mobil, veți vedea un meniu drop-down sub Partajați conexiunea mea la Internet, asigurați-vă că alegeți WiFi.

Cum se creează un hotspot WiFi în Windows 10

Odată ce Hotspot-ul mobil este activat, ar trebui să vedeți numele rețelei și parola nou creată. Dacă trebuie vreodată să faceți modificări, faceți clic pe butonul de editare de sub numele și parola rețelei.

Dacă aveți alte Windows 10 care îndeplinesc cerințele pentru a fi un hotspot WiFi, puteți activa această funcție de la distanță. Dacă vă aflați încă în pagina de setări pentru hotspot mobil, derulați în jos la opțiunea Activare de la distanță. Pentru ca această opțiune să funcționeze, va trebui să dezactivați funcția de pe computerul pe care vă aflați în prezent.

Este vital ca Bluetooth-ul de pe toate computerele să funcționeze, deoarece va trebui să îl utilizați pentru a le conecta la hotspot-ul WiFi. Odată ce ați asociat dispozitivele, acestea ar trebui să poată utiliza computerul cu Windows 10 ca hotspot WiFi chiar și după ce l-ați oprit (dispozitivul Android nu este inclus).


Conectarea la un hotspot WiFi

Pentru a vă conecta la hotspot WiFi, căutați numele care vi s-a dat și conectați-vă ca și cum ar fi orice altă conexiune WiFi. Introduceți parola și vi se va acorda acces. Rețineți că numărul maxim de dispozitive pe care hotspot-ul WiFi le poate gestiona este de opt. În pagina de setări pentru hotspot mobil, veți afla câte dispozitive sunt conectate în prezent.

Cum se creează un hotspot WiFi în Windows 10


Concluzie

Din păcate, nu există nicio modalitate de a elimina doar un dispozitiv de la conectare. Singura ta opțiune ar fi să schimbi parola, oferind-o celor cărora vrei să le dai acces. Câte dispozitive vei permite? Împărtășește-ți experiența în comentarii.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.