Cum se instalează Eclipse pe Windows 10

Cum se instalează Eclipse pe Windows 10

Atunci când dezvoltați software, a avea un mediu de dezvoltare complet este cheia pentru a avea un flux de lucru bun. Eclipse este un mediu de dezvoltare integrat (IDE) bine respectat, care este ideal pentru dezvoltarea de aplicații în limbaje precum C, C++, Java și multe altele.

Deci, cum puteți instala Eclipse în Windows 10?

Există mai multe versiuni diferite de Eclipse disponibile de la Pagina de descărcare a Eclipse, toate cu caracteristici și funcții diferite. Asigurați-vă că îl alegeți pe cel mai potrivit pentru nevoile dvs. și continuați cu acea versiune. Procesul exact de instalare poate varia pentru unele dintre ele, dar în cea mai mare parte, ar trebui să urmeze pașii de mai jos.

După ce ați descărcat versiunea aleasă de Eclipse de pe site, rulați programul de instalare executând fișierul pe care l-ați descărcat. Dacă vă lipsește mașina virtuală Java, vi se va solicita să instalați un JDK (Java Development Kit).

Dacă aveți deja instalată o mașină virtuală Java și aceasta nu a fost identificată, puteți căuta mașina virtuală Java pe hard disk făcând clic pe „Da” când vi se solicită acest lucru. Alternativ, dacă faceți clic pe „Nu”, se va deschide o pagină cu link-uri către paginile de descărcare ale unei game de versiuni JDK diferite.

Alegeți ce versiune JDK să instalați dacă vi se solicită.

Sfat: Pentru a afla cum să instalați JDK, faceți clic pe acest link și urmați instrucțiunile de la Oracle acolo. În funcție de software-ul de pe computer, probabil că nu va trebui să faceți acest lucru.

După ce ați configurat programul de instalare Eclipse pentru a utiliza JDK, puteți continua cu instalarea Eclipse. Dacă ați ales programul de instalare generic, acum trebuie să alegeți ce tip de pachet doriți să instalați.

Alegerea pachetului dvs. ar trebui să se bazeze pe limbajul de programare în care intenționați să îl dezvoltați. Dacă sunteți un dezvoltator Java, va trebui să alegeți unul dintre pachetele Java, dacă sunteți un dezvoltator PHP, va trebui să instalați pachet PHP, etc.

Cum se instalează Eclipse pe Windows 10
Alegeți ce pachet Eclipse să instalați cu programul de instalare generic.

Odată ce ați ales ce pachet să instalați făcând clic pe opțiunea relevantă, următorul ecran vă va permite să configurați opțiunile de instalare. Opțiunile disponibile sunt folderul de instalare, calea către mașina virtuală Java și opțiunile de bifare pentru crearea unei intrări în meniul de pornire și a unei comenzi rapide pe desktop.

Cum se instalează Eclipse pe Windows 10
Configurați opțiunile de instalare pentru pachetul dvs.

După ce ați configurat opțiunile de instalare după cum este necesar, faceți clic pe „Instalare” pentru a instala Eclipse. În timpul procesului de instalare, vi se poate cere să revizuiți și să acceptați un număr de licențe pentru a continua.

Sfat: Acestea vor depinde de pachetele și versiunile pe care le-ați ales în pașii anteriori.

De asemenea, vi se poate cere să aveți încredere în unele certificate de la Sun Microsystems și Eclipse Foundation pentru semnarea codului. Certificatele din aceste două surse sunt de încredere aici – trebuie să le acceptați pentru a utiliza programul.

Cum se instalează Eclipse pe Windows 10
Confirmați că aveți încredere în certificate pentru a continua instalarea.

Odată finalizată instalarea, puteți lansa Eclipse fie făcând clic pe „Launch” în fereastra de instalare, tastând „Eclipse” în bara de pornire și apăsând enter sau făcând dublu clic pe pictograma de pe desktop.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.