Cum se integrează e-mailul în Google Docs

Cum se integrează e-mailul în Google Docs

Pandemia de coronavirus a adus noi provocări, mai ales când vine vorba de lucrul de acasă. Poate fi deosebit de dificil atunci când aveți o echipă care încearcă să lucreze la un proiect împreună. Colaborarea virtuală a devenit noua normalitate în mediul de lucru modern, deoarece echipele încearcă să lucreze din mai multe locații sau chiar continente.

Google Docs este un instrument de colaborare magnific care este flexibil pentru lucrul în echipă și poate fi accesat cu ușurință, chiar și de pe smartphone-uri. Dar cu această flexibilitate, mai este nevoie de integrarea e-mailului. E-mailurile au devenit un instrument de comunicare de bază în afaceri. Mai multe e-mailuri sunt aruncate la gunoi, iar unele ar fi mai bine arhivate. În timp ce lucrați cu instrumente de coroborare, este posibil ca unele modificări să fie acționate sau vizualizate de alți membri ai echipei. Această funcție poate fi utilă pentru urmărirea invitațiilor la întâlniri, a programelor de e-mail și multe altele.

Integrarea e-mailului în Google Docs

Google are câteva funcții care vă ajută să îmbinați documentele și e-mailurile dvs. Google. Pentru prima opțiune, urmați pașii de mai jos.

Activați Crearea documentelor

Conectați-vă la Gmail și faceți clic pe pictograma în formă de roată din dreapta sus. După aceasta, faceți clic pe setări. În centrul de sus, faceți clic pe fila Labs și derulați încet în jos. Faceți clic pe Activare lângă pentru a crea un document. După aceasta, salvați modificările făcute. Deci data viitoare când doriți să vă salvați e-mailul în Google Docs, faceți clic pe butonul Mai multe. Acest buton se află în centrul de sus al panoului de citire a mesajelor. Apoi faceți clic pe Creați un document. Se va deschide o filă și de acolo este foarte ușor de editat sau salvat. Puteți chiar să exportați în pdf sau în alte formate de fișiere.

Atașament Google Doc

A doua opțiune pe care o aveți este să faceți clic pe fila Fișier din documentul Google, derulați în jos și veți primi opțiunea „E-mail ca atașament”. Odată ce selectați această opțiune, va apărea un pop-up de e-mail, așa cum se arată în diagrama de mai jos. Aici aveți opțiunea de a adăuga adresa de e-mail a membrului căruia doriți să-i trimiteți documentul, de asemenea, aveți privilegiul de a introduce un mesaj în corp înainte de a partaja documentul. Această integrare a fost facilitată de Google. Contul Gmail folosit pentru a accesa documentele Google va fi folosit pentru a trimite e-mailul.

De asemenea, se poate integra și converti documentele Google în e-mailuri adăugând o extensie Google Chrome din magazinul web Chrome, apoi selectând extensia. După descărcarea extensiei Google, adăugați-o. Veți vedea apoi un buton care spune „Deschideți în Gmail”. Odată ce faceți clic pe acest buton, veți primi o fereastră pop-up care spune „Convertim documentul Google în e-mail”. După aceasta, veți primi o confirmare că documentul dvs. Google a fost trimis ca e-mail Gmail sau aplicația Google.

Extensia Chrome

De asemenea, se pot integra e-mailuri cu Google Docs prin adăugarea unei extensii Chrome pentru a edita e-mailurile în Google Docs, puteți obține extensia Chrome. Această extensie oferă luxul de a edita e-mailuri în Google Docs. După ce descărcați extensia, faceți clic pe adăugați extensie.

După ce deschideți verificarea e-mailului și faceți clic pe pictograma „Editați în Google Docs” din e-mailul aplicației Google sau Gmail. Este posibil să primiți o notificare care vă solicită să autorizați accesul la Google Drive. Selectați opțiunea de adăugare a unui cont Google Drive. Acest lucru va fi esențial atunci când doriți să salvați e-mailurile în Google Drive după editarea e-mailurilor în Google Docs. Această caracteristică este utilă, mai ales atunci când lucrați la un proiect cu o echipă mare.

Bucurați-vă de un flux de lucru mai ușor, de coroborare

Acestea sunt printre puținele modalități de integrare a documentelor și a e-mailurilor Google. Vă puteți bucura de funcțiile suplimentare și vă puteți optimiza productivitatea lucrând fără probleme și colaborând online cu alte echipe de proiect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.