Cum se protejează cu parolă PDF

Cum se protejează cu parolă PDF

Fișierele PDF sunt deja destul de sigure – fac foarte dificilă, dacă nu imposibilă modificarea conținutului din interior, iar cu utilizarea filigranelor și a caracteristicilor similare, este relativ ușor să vă asigurați că nimeni nu fură ceea ce ați creat.

Dacă sunteți în căutarea unei setari și mai sigure și doriți să vă protejați complet fișierul de privirile indiscrete, puteți seta o parolă destul de ușor, mai ales dacă aveți acces la Acrobat DC (care are o versiune de probă gratuită dacă nu aveți doresc să plătească). Alte versiuni ale software-ului Acrobat acceptă, de asemenea, această funcție, deși pașii pentru a vă proteja fișierul sunt diferiți.

Sfat: Atenție la instrumentele online pentru parole. Există câteva instrumente online care vă permit, de asemenea, să vă protejați fișierul prin parolă. Nu toate sunt legitime și, pentru a proteja fișierul cu parolă în primul rând, trebuie să îl încărcați pe ceea ce ar putea fi un server nesigur. Gândește-te întotdeauna cu atenție înainte de a utiliza astfel de servicii.

Există două tipuri de parole pe care le puteți pune pe PDF – o parolă de acces și o parolă de permisiune. Primul solicită utilizatorului o parolă atunci când este deschisă – cu alte cuvinte, nu o puteți privi deloc decât dacă aveți parola.

Parola de permisiune poate restricționa utilizatorii să facă lucruri precum imprimarea, editarea, copierea și multe altele. În acest caz, utilizatorul care primește nu trebuie să aibă parola – poate vedea și utiliza PDF-ul fără ea; cu toate acestea, nu pot accesa funcțiile restricționate. Pentru a face acest lucru, ar avea nevoie de parola.

Sfat: Un PDF poate avea ambele tipuri de parole simultan și este foarte recomandat ca acestea să fie diferite una de cealaltă. În plus, respectați regulile obișnuite privind setarea unei parole sigure – utilizați litere, cifre, caractere speciale etc. și asigurați-vă că parola dumneavoastră are opt sau mai multe caractere. Deși Acrobat DC nu vă va forța să respectați aceste reguli, este foarte recomandat să le faceți pentru a vă asigura că fișierul este bine protejat.

Pentru a vă proteja PDF-ul prin parolă utilizând Acrobat DC, urmați pașii de mai jos:

  1. Deschideți Acrobat DC

Mai întâi, deschideți Acrobat DC și asigurați-vă că aveți o licență activă, fie că este gratuită sau plătită.

  1. Deschideți fișierul

Pur și simplu deschideți fișierul în Acrobat DC fie trăgându-l și plasându-l, fie utilizând funcția Deschidere din meniu.

  1. Setați parola

Faceți clic mai întâi pe „Fișier” și apoi pe „Protejați folosind parola”. Vi se va solicita o fereastră pop-up care vă permite să selectați dintre unele opțiuni. În primul rând, puteți alege ce tip de parolă doriți să setați. După cum s-a menționat, o parolă de vizualizare sau de acces va necesita parola de fiecare dată când un utilizator dorește să deschidă fișierul, în timp ce o parolă de editare sau de autorizare îi oprește doar să efectueze anumite acțiuni, iar parola nu este de fapt necesară.

Sfat: Mai ales când setați o parolă de acces, aveți grijă – dacă o pierdeți, NU o veți putea recupera și nici nu veți putea accesa fișierul din nou fără ea. Păstrați întotdeauna o copie de rezervă neprotejată prin parolă undeva în siguranță.

Apoi, trebuie să setați parola reală – asigurați-vă că alegeți ceva sigur, dar și ceva de care vă puteți aminti fără a o nota. Când sunteți mulțumit de opțiunile dvs., faceți clic pe Aplicare – va apărea un mesaj că fișierul dvs. este acum protejat.

Sfat: Faceți clic pe „Mai multe opțiuni” și apoi pe „Protecție cu parolă avansată” pe ecran, unde puteți seta parola pentru a selecta dintre opțiuni precum restricționarea tipăririi, editarii sau copierii. Puteți chiar să decideți dacă un utilizator poate, de exemplu, să imprime doar copii cu rezoluție scăzută ale fișierului – sau îl puteți interzice în întregime. În mod similar, puteți restricționa dacă un utilizator poate schimba, șterge sau roti pagini, pur și simplu completează formulare sau poate lăsa comentarii. După ce ați terminat de setat permisiunile, vi se va solicita să alegeți un nivel de criptare – selectați „Criptați tot conținutul documentului”, setați parola și faceți clic pe „Ok”. Încă o dată, veți vedea o notificare care spune că v-ați protejat cu succes fișierul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.