Cum se testează securitatea VPN

Cum se testează securitatea VPN

Un VPN este un instrument important de confidențialitate și securitate care vă protejează împotriva monitorizării activității dvs. de navigare de către ISP și oferă securitate împotriva hackerilor în hotspot-uri Wi-Fi publice necriptate. Un VPN ascunde, de asemenea, adresa IP reală de orice site web la care vă conectați și poate fi folosit pentru a ocoli restricțiile de conținut bazate pe locație. Un risc pentru securitatea și confidențialitatea dvs. atunci când utilizați un VPN este că informațiile se pot scurge din VPN-ul dvs. și pot submina protecțiile pe care le oferă. Cele trei tipuri de scurgeri sunt DNS, IPv6 și WebRTC.

Un kill switch VPN este un instrument care blochează tot traficul de rețea de ieșire dacă detectează că dispozitivul dvs. s-a deconectat de la VPN. Acest lucru vă poate proteja de scurgeri în care VPN-ul dvs. se deconectează în tăcere în fundal și nu observați.

Scurgeri de DNS

DNS sau Domain Name System este protocolul folosit pentru a traduce URL-urile în adrese IP. Una dintre problemele cu DNS este că este un protocol de text simplu, ceea ce înseamnă că nu există nicio criptare folosită pentru a vă proteja solicitările DNS. Chiar dacă schimbați serverele DNS pe care le utilizați cu un server care nu este deținut de ISP-ul dvs., aceștia vă pot vedea în continuare traficul DNS și îl pot utiliza pentru a identifica site-urile web pe care navigați.

VPN-urile de bună calitate ar trebui să se asigure că solicitările DNS sunt criptate și sunt trimise prin conexiunea VPN. Din păcate, uneori solicitările DNS se scurg de la o conexiune VPN. Acest lucru permite furnizorului dvs. de internet să vadă pe ce site-uri web navigați, chiar dacă aceste date ar trebui să fie ascunse de VPN.

Pentru a verifica dacă solicitările dvs. DNS curg din VPN-ul dvs., puteți utiliza site-uri web precum dnsleak.com. Aceste teste ar trebui să fie executate atunci când sunt conectate la VPN-ul dvs., trebuie doar să încărcați pagina și să faceți clic pe „Start”. În câteva secunde, rezultatele vor fi afișate. Detaliile ar trebui să se potrivească cu VPN-ul dvs. dacă totul funcționează corect, cu țara și orașul aliniate cu locul în care se află VPN-ul dvs. Dacă locația listată este în schimb locația dvs. reală sau cel puțin locația pe care o obțineți atunci când nu utilizați VPN-ul, atunci solicitările dvs. DNS se scurg.

Sfat: Pentru unii furnizori VPN, este posibil să vedeți în continuare avertismente că DNS-ul dvs. ar putea avea scurgeri, chiar dacă locația se potrivește cu serverul dvs. VPN. Ar trebui să vă folosiți raționamentul aici, deoarece site-ul își bazează decizia pe numele ISP-ului, mai degrabă decât pe informațiile despre locație, care ar trebui să vă fie mai explicitoare.

Scurgeri de adrese IPv6

Există două scheme de adrese IP utilizate pe internet, IPv4 și IPv6. IPv6 este mai nou și a fost conceput deoarece schema de adrese IPv4 rămânea fără spațiu. În ciuda faptului că IPv6 este un serviciu standardizat din 2017, suportul nu este încă larg răspândit. Mulți furnizori VPN nu acceptă IPv6. Majoritatea fac acest lucru blocând orice trafic IPv6, totuși, unii furnizori VPN ignoră traficul IPv6. Acest lucru poate permite traficului IPv6 să ocolească VPN-ul dvs. și să vă expună identitatea și activitățile de navigare ca și cum nu ați folosi deloc un VPN.

Pentru a testa dacă adresa dvs. IPv6 este scursă, puteți utiliza site-uri web precum ipv6leak.com când sunteți conectat la VPN. Faceți clic pe „Start”, apoi după o scurtă perioadă de timp rezultatul va fi afișat. Dacă primiți mesajul „IPv6-ul dvs. nu are scurgeri”, atunci traficul IPv6 nu poate trece și adresa dvs. Ipv6 nu este scursă.

Nu există nicio modalitate sigură de a vă remedia adresa IPv6 care este scursă, deoarece nu puteți dezactiva ipv6 pe toate platformele. Cel mai bun pariu este să comutați la un alt furnizor VPN.

Scurgeri WebRTC

WebRTC sau Web Real-Time Communication este un API gratuit și open-source utilizat pentru a furniza comunicații în timp real în browserele web, inclusiv comunicare directă peer-to-peer, fără a fi nevoie de pluginuri sau aplicații terțe. Din păcate, în 2015, s-a descoperit că WebRTC a scurs adresa IP privată internă și adresa IP publică de acasă. Chiar și atunci când utilizați un VPN, adresa IP reală de acasă este scursă de WebRTC.

Puteți testa dacă browserul dvs. vă scurge adresa IP prin intermediul utilizatorului WebRTC utilizând site-uri web precum PerfectPrivacy Test de scurgere WebRTC. Dacă pe pagină sunt afișate adrese IP, atunci WebRTC vă scurge adresa IP. Dacă nu sunt afișate adrese IP, atunci scurgerile WebRTC au fost blocate.

Dacă WebRTC vă scurge adresa IP, există instrumente care pot preveni scurgerile. Un exemplu este blocatorul de anunțuri „uBlock Origin”, care oferă o opțiune pentru „Prevenirea ca WebRTC să scurgă adrese IP locale” în setările sale. Unii furnizori VPN blochează, de asemenea, traficul WebRTC pentru a preveni scurgerile de adrese IP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.