De ce Android-ul meu folosește atât de multe date?

De ce Android-ul meu folosește atât de multe date?

Cu toate funcțiile disponibile pe dispozitivele Android în zilele noastre, devine din ce în ce mai obișnuit ca oamenii să-și depășească limita de date în planul lor wireless. Îi lasă pe mulți să se întrebe de ce Android-ul lor folosește atât de multe date. Nu-ți face griji totuși. Vă putem ajuta să vă reduceți utilizarea datelor și să-l controlați cu acest tutorial. Doar urmați acești pași.

1. Conectați-vă la Wi-Fi ori de câte ori este disponibil

Acest lucru poate părea o idee deloc, dar cunosc o mulțime de utilizatori Android care nu știu când sunt conectați la o rețea Wi-Fi și când nu sunt. Configurați dispozitivul Android pe rețelele Wi-Fi de acasă și de la serviciu, dacă este disponibil. Conectați-vă la rețelele Wi-Fi disponibile atunci când vă aflați la restaurante, baruri sau orice altă companie care furnizează Wi-Fi. Procedând astfel, Android-ul dvs. nu va folosi atât de multe date în planul dvs. wireless și, ca bonus, va economisi energie prețioasă a bateriei.

2. Verificați Utilizarea datelor în Setări
De ce Android-ul meu folosește atât de multe date?

Verificați pentru a vedea ce aplicații folosesc date. Pe multe dispozitive Android mai noi, puteți accesa „Setări” > “Utilizarea de date” > “Utilizarea datelor celulare„, apoi derulați în jos pentru a vedea care aplicații folosesc cele mai multe date. Odată ce ați identificat aplicațiile care vă folosesc datele, explorați setările fiecărei aplicații și vedeți dacă există setări pe care le puteți dezactiva pentru a preveni datele prin conexiunea furnizorului dvs. de wireless. De asemenea, puteți dezinstala aplicația cu totul dacă nu aveți nevoie de ea.

Verificați aplicațiile sociale
De ce Android-ul meu folosește atât de multe date?

Aplicațiile de rețele sociale tind să utilizeze cele mai multe date dacă sunt configurate cu anumite configurații. Aplicația Google+ pare să fie un consumator important de date pentru mulți utilizatori de Android în zilele noastre, cu funcția sa „Backup automat”, care încarcă automat fiecare fotografie și videoclip pe care îl faci pe Google+. Facebook este o altă aplicație care vă poate taxa bateria afișând în mod constant notificări.

Verifică „Setări” din toate aplicațiile dvs. sociale și asigurați-vă că nimic nu este setat pentru a vă încărca automat lucrurile sau cel puțin setați-le să se încarce numai atunci când sunteți conectat la o rețea Wi-Fi. Setați intervalele aplicațiilor dvs. pentru a sincroniza datele numai la fiecare câteva ore, nu la fiecare 15 minute.

Limitați vizionarea fotografiilor și videoclipurilor
De ce Android-ul meu folosește atât de multe date?

Dacă vă uitați în mod repetat prin fotografii și videoclipuri online, vă va distruge alocarea lunară de date. Încercați să vă reduceți la minimum vizitele pe Facebook, Pinterest, Instagram și Twitter în timp ce sunteți în rețeaua de date wireless și salvați-l pentru când sunteți pe Wi-Fi.

Verificați intervalele de sincronizare a datelor
De ce Android-ul meu folosește atât de multe date?

Cât de des aveți nevoie de datele dvs. pentru a se reîmprospăta pe Android? Puteți trăi fără date actualizate câteva ore în unele cazuri? Dacă calendarul, contactele și e-mailul dvs. se sincronizează la fiecare 15 minute, vă poate epuiza cu adevărat datele. Aruncă o privire sub „Setări” > “Conturi” și setați-vă aplicațiile de e-mail, calendar și contact să sincronizeze datele la fiecare câteva ore sau setați-le să se sincronizeze numai atunci când sunteți conectat la Wi-Fi.

Mesaje
De ce Android-ul meu folosește atât de multe date?

Există o multitudine de aplicații de mesagerie disponibile în aceste zile. Snapchat și Facebook Messenger sunt cele mai frecvent utilizate aplicații de mesagerie. Aceste aplicații trimit și primesc în mod constant date înainte și înapoi. Se poate adăuga mult după ce tu și un prieten schimbați câteva fotografii și videoclipuri înainte și înapoi de câteva ori.

Mențineți mesajele la minimum în timp ce nu sunteți conectat la Wi-Fi dacă aveți probleme cu limita de date. Mai important, dezactivați orice servicii de mesagerie pe care este posibil să nu le utilizați.

Dezactivați aplicațiile de actualizare automată

Acesta este unul mare. Asigurați-vă că aplicația Google Play nu este setată să vă actualizeze automat aplicațiile în timp ce sunteți în rețeaua furnizorului de wireless. Deschideți Google Play, apoi atingeți meniul din colțul din stânga sus. Selectați „Setări” și asigurați „Actualizați automat aplicațiilesetarea ” este setată la “Nu actualizați automat aplicațiile” sau ”Actualizați automat aplicațiile numai prin Wi-Fi„.

Sper că această listă vă va ajuta pe drumul spre limitarea utilizării datelor în planul dumneavoastră wireless. Ai ceva de adăugat? Adresează-mă în secțiunea de comentarii.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.