Desktop la distanță: remediați eroarea „Windows nu vă poate conecta deoarece profilul dvs. nu poate fi încărcat”

Desktop la distanță: remediați eroarea „Windows nu vă poate conecta deoarece profilul dvs. nu poate fi încărcat”

Când vă conectați la un computer prin Remote Desktop în Microsoft Windows Server, este posibil să primiți o eroare care spune:

„Windows nu vă poate conecta deoarece profilul dvs. nu poate fi încărcat. Verificați dacă sunteți conectat la rețea sau dacă rețeaua funcționează corect. Dacă această problemă persistă, contactați administratorul de rețea.”

Acest lucru se întâmplă de obicei deoarece computerul la care încercați să vă conectați are prea mulți utilizatori conectați. Unul sau mai mulți dintre ei vor trebui să se deconecteze.

Opțiunea 1 – Deconectați utilizatorul din Managerul de activități

Dacă nu este posibil ca cineva să se deconecteze, este posibil să doriți să deconectați sesiunile de utilizator inactiv utilizând acești pași:

  1. În timp ce vă conectați activ la server, deschideți Managerul de activități Windows făcând clic dreapta pe o zonă goală a barei de activități și alegând „Gestionar de sarcini„.
  2. Asigura-te ca ai „Mai multe detalii” extins, apoi selectați „Utilizatori” fila.
  3. Dacă „stare” arată ca “Inactiv” pentru un utilizator, puteți selecta utilizatorul, apoi selectați „Deconectat„. Poate fi necesar să ceri cuiva cu drepturi de administrator să se autentifice la computer și să deconecteze utilizatorii inactivi.

Opțiunea 2 – Deconectați utilizatorul de la distanță

O altă variantă ar fi să folosește „Ieși din cont” comanda pentru a deconecta utilizatorii de la distanță din sistem. De exemplu, următoarea comandă va înregistra de la distanță sesiunea „TEST01” de pe server cu un nume de computer „SERVER01”:

logoff TEST01 /server:SERVER01

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.