Dropbox: activați autentificarea cu doi factori

Dropbox: activați autentificarea cu doi factori

Asigurându-vă că aplicațiile dvs. sunt securizate și pentru a preveni orice tentativă de hacking, majoritatea aplicațiilor integrează acum o verificare în doi pași. Această autentificare cu mai mulți factori îi face pe utilizatori să se simtă mai în siguranță folosind serviciul, mai ales dacă stocați date sensibile în aplicația respectivă. Pe lângă faptul că sunt conectați automat la Windows și mulți utilizatori care fac copii de siguranță ale tuturor fișierelor de pe computerul lor, ca serviciu de găzduire a fișierelor, mulți utilizatori aleg Dropbox pentru a-și stoca fișierele valoroase. Este de la sine înțeles că niciun utilizator nu își poate permite să fie furate aceste fișiere din contul său, făcând astfel esențială verificarea în doi pași. Dacă aveți un dispozitiv care poate primi mesaje text sau un dispozitiv compatibil cu o aplicație de autentificare, puteți activa autentificarea cu doi factori.

Autentificare în doi factori prin intermediul aplicației de autentificare și text

 1. Conectați-vă la Dropbox introducând adresa de e-mail și parola. Veți fi direcționat către pagina de pornire Dropbox.

 2. Pe pagina de pornire, veți găsi avatarul dvs. în colțul din stânga sus al paginii, faceți clic pe el.

 3. Când faceți clic pe avatar, se va deschide un meniu drop, alegeți „setări”.

 4. Sub titlul „Cont personal”, veți găsi 6 file. Faceți clic pe fila „Securitate”.

 5. În pagina Securitate, veți găsi opțiunea de verificare în doi pași. Faceți clic pe comutator pentru a-l porni.

 6. Va apărea o fereastră pop-up care explică ce este procesul de verificare în doi pași. Faceți clic pe „Începeți”

 7. Introduceți parola pentru a confirma.

 8. Veți fi întrebat ce metodă doriți să alegeți pentru verificarea în doi pași, fie telefonul prin mesaje text, fie o aplicație de autentificare.

  Dropbox: activați autentificarea cu doi factori

 9. Alegeți metoda preferată, apoi faceți clic pe Continuare.

 10. Dacă ai ales mesaje text

 • Introduceți numărul de telefon pe care doriți să primiți mesaje. Asigurați-vă că îl puteți utiliza în momentul în care introduceți numărul și apoi faceți clic pe Următorul.

 • Un cod de securitate din 6 cifre va fi trimis către telefonul dvs. într-un mesaj text. Introduceți-l pentru a vă verifica numărul de telefon.

 • Dacă aveți un număr de telefon suplimentar pe care doriți să-l utilizați ca număr de verificare de rezervă, îl puteți introduce acum. Cu toate acestea, acest pas este opțional.

 • În acest moment, Dropbox vă va oferi și un set de coduri pe care ar trebui să le salvați pentru a le utiliza ca coduri de rezervă unice pentru a vă accesa contul dacă este necesar.

 • Acum, codurile dvs. de securitate vor fi trimise de acum înainte prin mesaje text.

 1. Dacă ați ales aplicația mobilă

Dropbox nu are propria sa aplicație de autentificare, vă permite să utilizați orice aplicație de autentificare care acceptă protocolul TOTP (Time-based One-Time Password). Site-ul web recomandă utilizarea fie Google Authenticator, fie Duo Mobile pentru utilizatorii de Android și iPhone și Authenticator pentru Windows Phone.

 • Descărcați aplicația potrivită dacă nu este deja instalată pe gadgetul dvs

 • Deschideți aplicația și găsiți opțiunea de a adăuga un cont nou.

 • Puteți fie să scanați codul pe care Dropox ți-l oferă prin intermediul camerei, fie să introduceți manual în aplicație o „cheie secretă” de securitate pe care o oferă și Dropbox. Faceți clic pe Următorul.

 • Când introduceți fie codul scanat, fie cheia secretă, aplicația dvs. de autentificare va fi configurată și gata de utilizare, trebuie doar să introduceți codul de securitate pe care îl generează aplicația, astfel încât să puteți verifica configurația și să activați verificarea în doi pași.

 • Faceți clic pe Următorul și gata!

Autentificare în doi factori printr-o cheie de securitate

Dropbox: activați autentificarea cu doi factori

Dacă doriți să vă duceți securitatea Dropbox la următorul nivel, o cheie de securitate este ceea ce căutați. În loc de un text sau o aplicație, cheile de securitate sunt hardware fizic care este similar ca aspect cu o unitate flash. Odată introdus în dispozitiv, vă oferă acces la servicii care necesită verificare în doi pași, fără a fi nevoie să folosiți telefonul și să așteptați un mesaj text. Dacă aveți unul pe care doriți să îl utilizați cu Dropbox, iată cum.

 1. Urmați aceiași pași ca mai sus până ajungeți la pagina de securitate.

 2. Sub Verificare în doi pași, veți găsi opțiunea de a adăuga chei de securitate. Faceți clic pe Adăugați.

 3. Introduceți parola pentru a confirma.

 4. Luați cheia de securitate și introduceți-o în portul USB. Faceți clic pe „Începeți configurarea”

 5. După ce ați introdus cheia de securitate, faceți clic pe „Cheie inserată” și urmați pașii pe care furnizorul cheii de securitate vă recomandă atunci când o utilizați.

 6. Când ați terminat, faceți clic pe „Finish” și acum sunteți în siguranță!

Este important să rețineți că ar trebui să activați mai întâi autentificarea obișnuită în doi pași înainte de a adăuga un cod de securitate, deoarece cheile de securitate nu sunt acceptate pe toate dispozitivele și browserele. Indiferent de metoda pe care ați ales-o, autentificarea cu doi factori este o caracteristică vitală pentru oricine dorește să-și păstreze datele în siguranță și să se simtă în siguranță în timp ce folosește Dropbox.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.