Eliminarea luminii albastre de pe iPhone

Eliminarea luminii albastre de pe iPhone

Lumină albastră. Este strălucitor, limpede și este peste tot. În fiecare zi suntem expuși la lumina albastră dintr-o varietate de surse – becuri LED, computere, televizor, telefoane inteligente etc. Și în timp ce Healthline.com susține că lumina albastră a fost promovată pentru tratarea tulburărilor afective sezoniere, aceeași lumină albastră care ne ajută să ne simțim mai atenți și mai concentrați în timpul zilei poate avea efecte dezastruoase asupra capacității noastre de a dormi noaptea.

Studii prin Sănătatea Harvard au arătat că lumina albastră asociată cu tehnologia nu numai că întrerupe ciclul nostru de somn, ci o face de două ori mai mult. Acest lucru poate să nu pară mare lucru – pierzi puțin somnul, deci ce? Cu toate acestea, s-a demonstrat că privarea de somn are efecte negative asupra sănătății noastre mentale și fizice, contribuind la creșterea în greutate, depresie și anxietate. Pentru a combate această problemă recomanda medicii oprirea telefoanelor mobile și evitarea tehnologiei care emite lumină albastră cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Din fericire pentru utilizatorii de iPhone, Apple vă sprijină. În ianuarie 2016, Apple a introdus funcția „Night Shift” pe iPhone-ul său. Night Shift vă permite să reglați tipul de lumină emisă de telefon pentru a se lumina pe partea „mai caldă” a spectrului. Schimbarea este imediat vizibilă, iar cantitatea schimbării depinde de dvs. În plus, procesul de activare a serviciului de noapte este atât de simplu, încât utilizatorii noi de iPhone ca mine îl pot pune în funcțiune în cel mai scurt timp.

Cum să accesați funcția de schimb de noapte pe iPhone

  1. Selectați „Setări”
  2. Derulați în jos și selectați „Afișaj și luminozitate”
  3. Derulați în jos și selectați „Turn de noapte”
  4. Examinați meniul și efectuați selecțiile și ajustați ecranul folosind bara de glisare.
  5. Selectați „Înapoi” pentru a ieși.

Este atât de ușor. Night Shift are, de asemenea, câteva opțiuni care vă permit să personalizați utilizarea acestuia în funcție de preferințele dvs.

Opțiuni pentru schimbul de noapte

Programat

Glisați acest buton spre dreapta și programați un interval de timp în care telefonul dvs. va trece automat la setarea Schimb de noapte. Puteți alege Tur de noapte pentru a activa de la apus până la răsărit sau puteți configura un interval de timp specific. (Rețineți că va trebui să setați telefonul la fusul orar corect pentru ca funcția să funcționeze corect.) Această funcție este excelentă și pentru utilizatorii ai căror ochi sunt stresați de prea multă lumină albastră, deoarece vă permite să păstrați lumina albastră filtrată pentru cea mai mare parte a zilei. Îmi place să îmi programez tura de noapte de la 10:00 la 4:00. Primesc câteva ore de lumină albastră dimineața pentru a mă ajuta să mă trezesc și să mă concentrez, dar după aceea se oprește pentru a reduce oboseala ochilor.

Activați manual până mâine

Vrei să încerci Night Shift fără a configura ceva permanent? Glisați butonul spre dreapta.

Temperatura de culoare

Utilizați regula de calcul pentru a determina cât de multă schimbare doriți. Cu cât mergi mai la dreapta sau „mai cald”, cu atât lumina de pe ecran va fi mai caldă (sau mai galbenă). Trebuie doar să fiți conștient, iar iPhone-ul vă va avertiza că folosirea celei mai calde setări poate afecta aspectul mișcării de pe ecran.

În timp ce schimbul de noapte este o funcție extraordinară, în mod ideal, veți asculta recomandările experților și veți opri telefonul cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, dacă pur și simplu nu suportați să fiți despărțit de iPhone, Apple Night Shift este acolo pentru a vă încălzi noaptea și pentru a face somnul un pic mai ușor. Vise dulci, prieteni.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.