Excel: Dezactivați permanent dialogul Verificator de compatibilitate

Excel: Dezactivați permanent dialogul Verificator de compatibilitate

Dacă faceți upgrade la Microsoft Excel 2016, 2013 sau 2010, este posibil să întâlniți un dialog „Verificator de compatibilitate” de fiecare dată când încercați să salvați fișierul folosind un format de fișier mai vechi. În cele mai multe cazuri, puteți selecta pur și simplu caseta „Verificați compatibilitatea la salvarea acestui registru de lucru”, apoi selectați „Continuare”, apoi continuați fără probleme. Dacă lucrați cu multe foi de calcul Excel, poate deveni obositor să fiți nevoit să selectați în mod constant „Continuare”.

Deși există modalități de a preveni apariția dialogului Verificator de compatibilitate într-un singur fișier, nu pare să existe o setare care să oprească definitiv apariția acestuia.

Din fericire, există o soluție. Este disponibil un plugin care dezactivează Verificatorul de compatibilitate Excel și împiedică apariția acestuia. Urmați acești pași pentru a-l instala.

  1. Descarca DisableCompatCheck.zip.
  2. Dezarhivați fișierul pe desktop-ul Windows. Ar trebui să apară ca „Dezactivați CompatChecker.xlam„.
  3. Deschideți Excel, apoi selectați „Fişier” > “Opțiuni” > “Adăugați ins„.
  4. În partea de jos, unde scrie „Gestionați – Complementuri Excel„, selectează „Merge…butonul ”.
  5. Selectează „Naviga…butonul ”.
  6. Navigați la Desktop, apoi selectați „Dezactivați CompatChecker.xlam” dosar.
  7. Selectați „Bine„.

Pluginul ar trebui să fie acum instalat în Excel și să blocheze mesajele Verificatorului de compatibilitate. Ar trebui să funcționeze ca și cum ați selectat „Continua„.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.