Firefox: Ștergeți istoricul adreselor URL din bara de adrese

Firefox: Ștergeți istoricul adreselor URL din bara de adrese

Când introduceți o adresă în bara de adrese a Firefox, apare o listă de site-uri pe care le-ați vizitat anterior. Poate doriți să ștergeți această listă din cauza problemelor de confidențialitate. Cu toate acestea, să aflu cum să fac asta s-a dovedit foarte dificil pentru mine.

Dacă doriți ca istoricul barei de adrese să fie complet șters, există o serie de lucruri pe care va trebui să le faceți. În acest tutorial, voi aborda fiecare dintre ele și puteți face ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.

Pasul 1. Ștergeți istoricul recent

Site-urile web pe care le-ați vizitat recent vor apărea în bara de adrese când începeți să introduceți text. Puteți șterge această listă accesând butonul Meniu și selectând „Opțiuni” > „Confidențialitate„. De acolo, selectați „ștergeți istoricul dvs. recent„. Pentru „Interval de timp de golit:„, Selectați „Tot„. Bifați toate casetele, apoi alegeți „Curăță acum„. Totuși, acest lucru NU va scăpa de tot.

Pasul 2. Dezactivează sugestiile

Este un lucru extrem de făcut, dar puteți dezactiva sugestiile care apar atunci când introduceți în bara de adrese. Pentru a face acest lucru, tastați „despre:config” în bara de adrese și modificați setarea pentru „browser.urlbar.maxRichResult” la „0„.

Acest lucru nu șterge cu adevărat sugestiile barei de adrese. Face doar sugestiile să se întoarcă cu 0 zile. Dacă decideți să modificați ulterior această setare din nou, va afișa în continuare aceleași elemente care erau acolo înainte.

Pasul 3. Ștergeți marcajele

Marcajele apar și ca sugestii. Deci, puteți șterge individual orice marcaj pe care nu le doriți. Personal, am recurs la bacșiș referitor la ștergerea „locuri.sqlite” din folderul meu de profil Firefox. Ștergerea acestui fișier a șters toate marcajele din Firefox.

  • Windows XP: C:Documente și setărinume de utilizatorDate aplicație MozillaFirefoxProfilfolderul de profil
  • Windows 10, 8 și 7: C:Utilizatorinume de utilizatorAppDataRoamingMozillaFirefoxProfilesfolderul de profil

Pasul 4. Ștergeți datele pluginului terță parte

Chiar și după ce am făcut toți pașii de mai sus, încă mai apăreau elemente când am introdus o adresă URL. Am aflat că sunt site-uri care se aflau în secțiunea mea de marcaje. Dar nu am marcat niciunul dintre elementele care apăreau. Cum au ajuns acolo? Ei bine, pluginul meu StumbleUpon salva automat elemente în Marcaje. Există o varietate de aplicații care marchează automat și articole. Este posibil să trebuiască să analizați această posibilitate pe propriul sistem.

Sper că aceste sfaturi v-au ajutat. Vă rugăm să împărtășiți experiența dumneavoastră în secțiunea de comentarii de mai jos.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.