Foi de calcul Google: Creați o listă derulantă

Foi de calcul Google: Creați o listă derulantă

Foi de calcul Google are o listă lungă de funcții utile – există zeci de lucruri pe care le puteți realiza cu ele, dintre care nu în ultimul rând este funcția utilă a listei derulante. În timp ce celulele sunt menite să dețină o informație pe celulă, vă puteți oferi dvs. sau altor utilizatori o alegere – permițându-le să aleagă dintre opțiunile stocate într-un meniu vertical.

Pentru a face acest lucru, deschideți foaia în care doriți să creați lista verticală. Selectați celula în care doriți să adăugați lista. Apoi, faceți clic pe fila Date din meniul panglică și selectați Validare date.

Opțiunile de date

Se va deschide o nouă fereastră. Aveți două opțiuni principale din care să alegeți – puteți fie să creați o listă dintr-o gamă existentă de câmpuri, fie să introduceți elementele listei acolo. În primul caz, puteți selecta o serie de câmpuri în formatul „Sheet1!A3:D3”. Alternativ, puteți introduce propriile elemente din listă, separându-le cu virgule.

Foi de calcul Google: Creați o listă derulantă
Opțiunile de validare

Când ești mulțumit de asta, mai poți adăuga câteva funcții. Puteți adăuga opțiuni de validare. Acest lucru nu este exclusiv listelor derulante și poate fi aplicat oricărui câmp. Verificări de validare pentru a vă asigura că datele din câmp corespund cerințelor.

În funcție de scopurile dvs., puteți solicita câmpului să respingă intrări inacceptabile sau chiar să furnizați un text de ajutor care să ofere utilizatorilor indicii despre ce ar fi trebuit să pună în schimb. Când sunteți mulțumit de opțiunile de selecție, faceți clic pe butonul de salvare.

Foi de calcul Google: Creați o listă derulantă
O listă derulantă completă

Sfat: dacă ați introdus altceva decât opțiunile din listă, veți vedea o eroare – opțiunea de validare a datelor vă va informa pe dumneavoastră sau utilizatorul că a făcut ceva greșit, chiar dacă nu setați textul de ajutor.

Foi de calcul Google: Creați o listă derulantă
Un exemplu de mesaj de eroare

Pentru a șterge sau edita lista derulantă, faceți clic din nou pe câmpul în care se află și faceți clic pe Date și apoi pe Data validare în partea de sus. Acum puteți face modificările dvs. Pentru a-l șterge complet, faceți clic pe butonul de eliminare a validării.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.