Funcții de confidențialitate și securitate Android 11

Funcții de confidențialitate și securitate Android 11

Google a anunțat câteva dintre viitoarele funcții de confidențialitate și securitate pentru Android 11, cel mai nou sistem de operare Android. Cele mai interesante știri pentru utilizatorii și dezvoltatorii Android vor fi salvate pentru Google I/O 2020 în mai.

Pentru moment, compania a împărtășit ceea ce se numește primul Developer Preview. Iată un rezumat al unora dintre funcțiile anunțate de Google.

Acces o singură dată cu permisiunea

Android controlează cu atenție aplicațiile de date la care au acces. În trecut, utilizatorul trebuia să dea permisiunea de acces la date atunci când aplicația a fost instalată. Când a fost lansat Android 6.0 Marshmallow, au fost introduse permisiuni de rulare. Aplicația ar putea solicita utilizatorului accesul la anumite date sensibile chiar și după instalare.

Unele dintre datele sensibile includ locația, microfonul și camera. Cu Android 10, Google a introdus o versiune a permisiunilor de rulare care permitea utilizatorului să acorde acces numai în timp ce aplicația rula. Cu toate acestea, această caracteristică a fost doar pentru datele de locație.

Android 11 oferă utilizatorilor un control mai rafinat asupra datelor sensibile suplimentare, inclusiv accesul la cameră și microfon. Google a introdus un o nouă permisiune unică caracteristică pentru Previzualizarea dezvoltatorului Android 11.

Această nouă caracteristică permite utilizatorilor să acorde temporar acces la o aplicație atâta timp cât aplicația este în prim-plan. De îndată ce utilizatorul navighează în afara aplicației, accesul va fi refuzat.

Schimbări în domeniul stocării

Schimbarea cunoscută ca Spațiu de stocare a fost menit să oprească utilizarea excesivă a READ_EXTERNAL_STORAGE. Prea multe aplicații de pe Google Play au primit acces la întregul spațiu de stocare extern, unde utilizatorii își salvau documentele private, fotografiile și alte fișiere. Aplicațiile de stocare limitată au permis accesul numai la fișierele de care aveau nevoie. Dacă o aplicație are permisiunea READ_EXTERNAL_STORAGE în cadrul spațiului de stocare, poate vizualiza anumite fișiere prin API-ul MediaStore.

În mod alternativ, aplicația poate cere utilizatorului să aleagă manual la ce fișiere să îi ofere acces prin selectorul de fișiere de sistem. Aplicațiile care încă au nevoie de acces complet la stocarea externă pot solicita utilizatorului să acorde aplicației acces la directorul rădăcină al stocării externe.

Până la 1 augustSf, 2020, toate aplicațiile noi trimise în Magazinul Google Play trebuie să vizeze Android 10. Până la 1 noiembrieSf, 2020, toate actualizările aplicațiilor existente trebuie să facă același lucru. Dezvoltatorii de manageri de fișiere pentru Android 11 trebuie să ofere Google un formular de declarație dacă doresc acces larg la stocarea externă.

Când formularul este acceptat, aplicația de gestionare a fișierelor va avea o vizualizare completă a MediaStore, dar nu va avea acces la directoarele externe de aplicații.

Asistență pentru licență de conducere mobilă

De anul trecut, Google a lucrat la o funcție care pune bazele pentru stocarea în siguranță a documentelor de identificare pe dispozitivul dvs. mobil, în special a permiselor de conducere mobile conforme cu ISO 18013-5. Google a anunțat această funcție la Google I/O 2019, iar acum Android 11 este gata să o accepte. Există mai multe state din SUA care testează sau implementează eDL-uri.

Modificări biometrice prompte

Google a inclus acum trei tipuri de autentificare diferite: autentificare puternică, slabă și autentificare pentru dispozitiv. În Android 11, dezvoltatorii pot interoga acum metodele biometrice considerate slab precum soluțiile de recunoaștere facială bazate pe software găsite pe multe telefoane. Google a observat anterior mai multe telefoane care oferă un autentificator de recunoaștere facială slab atunci când efectuează autentificare bazată pe cripto. Acum dezvoltatorii decid de ce nivel de autentificare are nevoie aplicația lor.

Module de stocare și linii principale securizate

BlobstoreManager va face mai ușor și mai bine pentru aplicații să partajeze blob-uri de date sau colecții de date binare. De asemenea, va fi o opțiune mai sigură pentru datele dvs. De asemenea, Google are acum 20 de module noi de proiect Mainline pentru Android 11 Developer Preview.

Întărirea platformei

Google extinde utilizarea dezinfectanților la mai multe componente critice pentru securitate. Acești dezinfectanți vor găsi probleme de memorie în producție pentru toate aplicațiile care vizează Android 11 sau o versiune ulterioară. Acest lucru va permite dezvoltatorilor să-și testeze temeinic aplicațiile înainte de a le lansa.

Cu aceste noi evoluții la orizont pentru acest an, utilizatorii de Android au cu siguranță ceva de așteptat. Pentru moment, bucurați-vă de previzualizare!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.