Geo-spoofing: Utilizarea VPN pentru a schimba locațiile

Geo-spoofing: Utilizarea VPN pentru a schimba locațiile

Dacă ați încercat vreodată să utilizați site-uri de streaming precum Netflix sau BBC iPlayer pentru a vedea conținut care nu este licențiat în țara dvs., veți fi familiarizați să vedeți un mesaj de tipul „Acest conținut nu este disponibil în regiunea dvs.”. . Astfel de mesaje pot fi găsite și pe alte site-uri web, cum ar fi site-urile din SUA care au ales să blocheze accesul din UE, mai degrabă decât să respecte cerințele UE de confidențialitate. Cel mai bun mod de a ocoli acest tip de filtru de locație este utilizarea unui VPN sau a unei rețele private virtuale.

Cum să vă falsificați locația cu VPN

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii folosesc un VPN este să ocolească filtrele de conținut bazate pe locație. Utilizarea unui VPN pentru a vă schimba locația este simplă, trebuie doar să activați VPN-ul și să utilizați un VPN bazat în locația potrivită. Cu VPN-ul activat, traficul dvs. web va părea că provine de la locația serverului VPN. Pentru ca traficul să pară că provine din țara dorită, poate fi necesar să selectați un alt server VPN. Majoritatea furnizorilor VPN plătiți au servere într-o gamă largă de țări, adesea cu cincizeci sau mai multe opțiuni din care să aleagă. Trebuie doar să alegeți unul într-o regiune care funcționează pentru scopul dvs.

Țara este cel mai important factor atunci când încercați să alegeți un server VPN la care să vă conectați pentru geo-spoofing, deoarece aproape niciun conținut nu este blocat în anumite orașe. Pentru a putea accesa BBC iPlayer, de exemplu, doriți să alegeți un server în Marea Britanie – nu contează dacă este în Londra sau Edinburgh. Totuși, dacă doriți să alegeți o locație de server pentru Netflix, este mai bine să alegeți o locație în SUA, care are acces la cea mai mare bibliotecă Netflix.

Sfat: Nu toate VPN-urile sunt capabile să acceseze unele site-uri precum Netflix, chiar dacă se află în locația potrivită. Acest lucru se datorează faptului că aceste site-uri încearcă în mod activ să blocheze serverele VPN să acceseze conținutul lor pentru a împiedica oamenii să ocolească filtrul lor bazat pe locație.

Cum functioneaza

Geo-spoofing sau location-spoofing cu un VPN funcționează deoarece serverul VPN trimite cererea web către serverul web cu propria sa adresă IP și nu cu a ta. În ceea ce privește serverul web, cererea de acces la conținutul restricționat la locație a fost trimisă de serverul VPN, nu are conștientizare că cererea a venit cu adevărat de la tine.

Adresele IP pot fi folosite pentru a obține o locație generală, deoarece sunt atribuite în mai multe etape prin grupuri care sunt responsabile pentru anumite regiuni. Locația va fi de obicei precisă până la oraș, dar poate varia puțin mai mult decât atât, în special pentru conexiunile de date mobile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.