Google Docs: Cum se creează un cuprins

Google Docs: Cum se creează un cuprins

Când scrieți o carte, o lucrare sau un raport, este important să o formatați corect. Un exemplu de formatare bună este un cuprins. Acum, ați putea crea unul manual, dar ar consuma mult timp și ar putea avea nevoie de actualizări constante. O opțiune mai bună este un cuprins automatizat. Majoritatea procesoarelor de text bune au o funcție de a crea automat un cuprins din titlurile și subtitlurile de-a lungul documentului. Aceasta include Google Docs. Dacă doriți să creați un cuprins, iată cum o faceți.

Când vă aflați în Google Doc, mutați cursorul în locul din document în care doriți să înceapă cuprinsul. În mod tradițional, acesta va fi chiar începutul sau sfârșitul documentului. Odată ce cursorul este în poziția corectă, faceți clic pe „Inserați” în bara de sus, chiar sub titlul documentului.

„Insert” este a patra opțiune din stânga.

În meniul derulant de inserare, opțiunea de jos este „Cuprins”. Mutați mouse-ul peste această opțiune sau faceți clic pe ea. Procedând astfel, veți arăta două opțiuni pentru stilul tabelului de conținut – alegeți-o pe cea care vă place mai mult.

Google Docs: Cum se creează un cuprins
Evidențiați sau faceți clic pe „Cuprins” și selectați stilul dorit.

Cele două stiluri de tabele de conținut sunt: ​​„Cu numere de pagină” și „Cu link-uri albastre”. După cum sugerează numele, aceste stiluri includ numere de pagină și modifică formatarea textului pentru a arăta ca hyperlinkuri standard. Primul este formatul „tradițional”, care arată grozav în tipărire. Acesta din urmă este ideal pentru formatele numai online, deoarece permite utilizatorilor să facă clic pe un link, mai degrabă decât să fie nevoiți să deruleze pentru a găsi o secțiune.

Google Docs: Cum se creează un cuprins
Cele două formate implicite de tabel de conținut.

Sfat: Odată ce tabelul a fost creat, puteți modifica formatarea textului din el după cum doriți, așa cum ați proceda cu orice alt text din document. Deci, principala diferență dintre cele două șabloane este includerea și excluderea numerelor de pagină. Pentru a edita textul, selectați-l așa cum ați proceda în mod normal și aplicați opțiuni precum culoarea sau fontul prin meniul din partea de sus.

Dacă modificați formatarea documentului după ce a fost creat cuprinsul, puteți actualiza tabelul în unul din două moduri. Prima modalitate este să faceți clic dreapta pe cuprins și să selectați „Actualizați cuprinsul”, penultima opțiune din meniul de clic dreapta. A doua modalitate este să faceți clic în cuprinsul, apoi să faceți clic pe pictograma de reîmprospătare, chiar în stânga partea de sus a tabelului. Pictograma în cauză este o săgeată îndoită în formă de cerc. Aceasta va actualiza cuprinsul pentru a se potrivi cu aspectul curent al documentului.

Sfat: utilizați această funcție când ați adăugat sau eliminat titluri sau când le-ați schimbat formularea. Nu este necesar să faceți acest lucru dacă ați schimbat doar opțiunile de stil, cum ar fi fonturile.

Google Docs: Cum se creează un cuprins
Faceți clic în tabel, apoi faceți clic pe pictograma de reîmprospătare pentru a actualiza tabelul.

Sfat: Cuprinsul generat preia text folosind toate cele trei stiluri „Tit” pentru a umple tabelul de conținut. Asigurați-vă că titlurile și subtitlurile dvs. utilizează nivelul corect de stil al titlurilor, astfel încât formatarea să funcționeze corect.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.