Google Docs: Eliminați hyperlinkurile

Google Docs: Eliminați hyperlinkurile

Ștergerea unui link din Google Docs este mai ușor decât pare. Cu câteva clicuri ici și colo, nu va mai avea de-a face cu ele.

Cum apar linkurile în documentele dvs.? Când copiați un text și îl lipiți fără a elimina formatarea, vor apărea acele linkuri. Iată cum poți scăpa de ele.

Eliminați toate linkurile prin lipire fără formatare

Ori de câte ori trebuie să copiați text cu linkuri, copiați textul așa cum ați face de obicei. Când vine vorba de lipirea textului, faceți clic dreapta unde doriți să ajungă textul și mutați cursorul pentru a face clic pe opțiunea Lipire fără formatare.

Dacă preferați, puteți utiliza și comanda rapidă de la tastatură Ctrl + Shift + V pentru a accelera lucrurile.

Dacă faceți clic pe opțiunea Lipire, textul va fi lipit cu toate codurile adăugate de autor, inclusiv linkurile. Orice text care este îngroșat sau cursiv va apărea ca atare.

Cum să eliminați anumite linkuri din Google Docs

Sfatul menționat anterior va elimina toate linkurile din textul pe care l-ați copiat. Dar, dacă tot ceea ce doriți să faceți este să eliminați anumite link-uri, tot ce trebuie să faceți este să dați clic pe acel link și să alegeți opțiunea de link întrerupt.

Google Docs: Eliminați hyperlinkurile

Dacă ați făcut o greșeală și ați eliminat linkul greșit, faceți clic pe săgeata înapoi din stânga sus și linkul va apărea din nou.

Google Docs: Eliminați hyperlinkurile

Cum să împiedicați generarea automată a linkurilor

Ori de câte ori introduceți un e-mail și o adresă URL, linkul este creat automat. Pentru a preveni acest lucru, va trebui să dezactivați Detectarea automată a legăturilor opțiune.

Pentru a dezactiva această opțiune, faceți clic pe Instrumente opțiunea, iar când apare noua fereastră, debifați Detectează automat link-urile opțiune.

Google Docs: Eliminați hyperlinkurile

Cum să schimbați o legătură de la un cuvânt la altul

În cazurile în care fișierele dvs. trebuie să aibă niște legături, poate fi necesar să schimbați cuvântul în care se află linkul dvs. Pentru a schimba poziția linkului, va trebui să:

  1. Copiați linkul făcând clic pe el și alegând Copiază legătură opțiune.
  2. Faceți clic din nou pe link, dar de data aceasta faceți clic pe Eliminați legătura opțiune.
  3. Evidențiați cuvântul în care veți plasa linkul și faceți clic dreapta pe el.
  4. Alegeți opțiunea Link.
  5. Lipiți linkul și faceți clic pe albastru aplica buton.

Google Docs: Eliminați hyperlinkurile

Concluzie

Link-urile sunt în general utile, dar există momente când te poți descurca fără ele. Există de obicei multe link-uri în fișierele dvs. Google Docs? Împărtășește-ți gândurile cu mine în comentariile de mai jos.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.