Google Hangouts vs TeamViewer

Google Hangouts vs TeamViewer

Google Hangouts și TeamViewer sunt ambele instrumente puternice pentru sarcinile lor respective. Hangouts este o aplicație de comunicații a cărei caracteristică principală sunt apelurile audio și video de grup. TeamViewer este în primul rând un program de partajare a ecranului și acces la distanță. Ambele aplicații s-au poziționat însă ca o opțiune comercială de videoconferință. Deci, care este cel mai bun?

Sfat: Google Hangouts este împărțit în două aplicații, „Meet” și „Chat”, pentru comunicații video și, respectiv, text. Toate funcționalitățile anterioare sunt încă prezente și ambele sunt incluse în G Suite orientată spre afaceri.

Preț

Un argument cheie pentru utilizatorii casnici și pentru companii este costul. Vestea bună pentru utilizatorii casnici este că ambele produse sunt disponibile gratuit, pentru utilizări necomerciale.

Pentru afaceri. Licențele TeamViewer sunt disponibile pentru o taxă anuală cuprinsă între 749 USD și 2839 USD, în funcție de nivelul de licență. Cea mai ieftină licență este pentru un utilizator, cu o conexiune la un moment dat. Cel mai scump acoperă utilizatori nelimitați, cu până la trei conexiuni active simultan.

Google percepe o taxă lunară per utilizator pentru accesul la G Suite, care include Google Hangouts. Prețurile variază de la 6 USD la 25 USD per utilizator pe lună. Licența G Suite, totuși, vine cu acces la o gamă largă de alte produse Google cu care TeamViewer nu poate concura.

În ceea ce privește prețul, nu există un câștigător clar pentru utilizatorii casnici. Pentru companii, valoarea costului depinde într-adevăr de câți utilizatori au nevoie de acces la funcționalitatea Hangouts și dacă restul setului de instrumente G Suite poate fi utilizat, economisind astfel costurile cu alte licențe, cum ar fi software-ul de birou.

A sustine

Pentru utilizatorii de nivel gratuit, atât TeamViewer, cât și Google Hangouts oferă o bază de cunoștințe și un forum comunitar. TeamViewer are, de asemenea, asistență prin e-mail și telefon, împreună cu cursuri online disponibile gratuit.

Google Hangouts oferă un serviciu de asistență prin e-mail, telefon și chat live, dar acestea sunt disponibile numai pentru utilizatorii plătiți care au privilegii de administrator.

Cantitatea de opțiuni de asistență disponibile pentru conturile gratuite este în mod clar mai bună cu TeamViewer. Pentru conturile plătite, cele două produse sunt mult mai asemănătoare. Google oferă puțin mai multă flexibilitate cu opțiunea de chat live, dar opțiunile de asistență non-gratuite sunt disponibile numai pentru utilizatorii admin, așa că TeamViewer câștigă aici.

Calitate

Ambele produse fac publicitate video HD și audio de înaltă calitate, dar niciunul nu publică date reale. În mod realist, calitatea ambelor servicii va depinde de conexiunea la internet mai mult decât orice. Nici TeamViewer, nici Google Hangouts nu au un avantaj aici.

Numărul de membri ai apelului

TeamViewer poate avea până la 300 de persoane într-o singură videoconferință deodată. Mai mulți utilizatori își pot afișa ecranele în același timp într-un aspect în mosaic. Google Hangouts permite până la 25 de utilizatori gratuit să participe la un apel video. Conturile plătite pot avea între 100 și 250 de participanți la un apel, în funcție de nivelul de licență.

TeamViewer este înaintea Google Hangouts aici, mai mulți utilizatori pot participa la un apel la un moment dat, deși, oferta Google este probabil mai mult decât suficientă de cele mai multe ori.

Caracteristici suplimentare

TeamViewer permite utilizatorilor dintr-un apel video să partajeze fișiere direct, fără a fi nevoie să folosească un alt instrument. De asemenea, au un serviciu de realitate augmentată (AR) care permite utilizatorilor să ofere asistență de la distanță și indicații pentru sarcini fizice.

Google Hangouts oferă integrare completă cu alte programe software G Suite, presupunând că este în uz. Platforma plătită Infinity de la Pexip, permite utilizatorilor Google Hangouts să organizeze conferințe fără probleme cu alte instrumente software de conferințe populare, o funcție potențial valoroasă pentru întâlnirile inter-business.

Ambele platforme folosesc criptare puternică pentru a securiza toate comunicațiile. TeamViewer, totuși, face publicitate că utilizează criptare end-to-end, ceea ce ar împiedica chiar și TeamViewer să monitorizeze comunicațiile.

Concluzii

În general, cele două produse sunt relativ similare pentru utilizatorii casnici. Pentru utilizatorii de afaceri, principala problemă este probabil cazul de utilizare. Mai exact, dacă o companie poate folosi în mod corespunzător restul software-ului G Suite inclus în costul licenței, atunci Google Hangouts este probabil o opțiune solidă. Cu toate acestea, dacă o companie dorește doar o soluție de videoconferință, TeamViewer este probabil o alegere mai bună.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.