Integrarea Spotify în Android SDK

Integrarea Spotify în Android SDK

Spotify este un furnizor internațional de servicii media cu sediul în Suedia. Este un serviciu de streaming care permite utilizatorilor să transmită în flux și să asculte muzică nelimitată zilnic. De asemenea, utilizatorii pot salva muzică offline pentru ascultare ulterioară, atunci când nu sunt conectați la Internet.

A fost fondat în 2006, dar a fost lansat în 2008. Obținerea accesului la Spotify este relativ ușor, deoarece utilizatorii își pot vizita site-ul și se pot conecta cu Facebook sau se pot înregistra cu un e-mail. Aplicația poate fi descărcată și din Magazinul Google Play. Când un utilizator este înregistrat, acesta poate asculta muzică gratuit cu abonamentul standard sau premium cu mai multe opțiuni și funcții. Nu există însă nicio opțiune pentru descărcarea fișierelor muzicale.

Înțelegerea SDK-ului Android

Android SDK înseamnă Android Software Development Kit. Acesta cuprinde instrumentele necesare pentru a dezvolta o aplicație Android, iar unele dintre aceste instrumente de dezvoltare sunt depanare, biblioteci, un emulator de telefon bazat pe QEMU, documentație, exemplu de cod și tutoriale. Deși a avut lansarea inițială în urmă cu unsprezece ani, prima lansare stabilă a fost acum peste 2 ani, în 2017.

Utilizatorii pot merge Spre site pentru a descărca studioul Android și instrumentele SDK pentru crearea de aplicații mobile. Dacă sunteți un dezvoltator care dorește să știe despre nivelul bateilor pistei, energie, valență prin măsurarea caracteristicilor piesei și să faceți mai multe analize a datoriilor, atunci Platformă pentru dezvoltatori Spotify este potrivit pentru tine.

Integrarea Spotify

Mai jos este o listă cu pașii de urmat pentru a integra SDK-ul Android și Spotify. În această etapă, se presupune că aveți pregătită o aplicație Android pe care doriți să o integrați cu Spotify.

 • Primul pas este să vă creați un cont dacă nu aveți unul și să vă înregistrați aplicația aici Spotify Developer activat tabloul de bord Spotify.
 • Din motive de securitate, amprentele digitale trebuie înregistrate împreună cu aplicația. Este mai sigur să creați două amprente, una pentru dezvoltare și una pentru lansare. Salvați amprenta și numele pachetului.
 • Descărcați și instalați SDK-ul Spotify Android. De asemenea, accesați magazinul Google Play și descărcați aplicația Spotify. Instalează-l și conectează-te cu e-mailul și parola sau înregistrează-te.
 • În codul aplicației Android, accesați serviciul pe care doriți să îl integrați cu Spotify, dacă nu aveți unul, creați un serviciu sau o activitate. În blocul de cod mainActivity, editați-l cu codul de mai jos.

clasa publică MainActivity extinde AppCompatActivity {
@Trece peste
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_main);
}
@Trece peste
void protejat onStart() {
super.onStart();
//cod.
}

private void conectat() {
// mai mult cod
}

@Trece peste
void protejat onStop() {
super.onStop();
//Sfarsit
}
}

 • Acum adăugați SDK-ul Spotify în biblioteca dvs. de proiect importându-l ca modul. Creați un modul nou în Android Studio și sub opțiuni, importați pachetul .JAR/AAR și treceți la următorul.
 • Faceți clic pe cele trei puncte și veți vedea Spotify-app-remote-release-version.aar sub folderul „app-remote-lib” din pachetul dezarhivat.
 • Deschide folderul și dă-i un nume. Folosim spotify-sdk în acest exemplu.
 • Apăsați Terminare când ați terminat. Acest lucru va importa .arr în proiectul dvs.
 • Adăugați dependențe în subproiectul pe care tocmai l-ați importat și Gson în versiunea aplicației dvs. Dosar Gradle.

dependențe {
// dependențe de aplicație
proiect de implementare(‘:spotify-sdk’)
implementare „com.google.code.gson:,gson:2.8.5”
}

 • Următorul pas este să vă autorizați aplicația Spotify SDK, pentru a face acest lucru, utilizatorul trebuie să vă autorizeze aplicația să facă acest lucru. Mai jos este cum să permiteți utilizatorilor să permită autorizarea conexiunii din aplicația dvs. Utilizați fluxul de autorizare încorporat prin metoda onStart implicită și adăugați următoarele:

// Setați parametrii conexiunii
ConnectionParams connectionParams =
ConnectionParams.Builder nou (CLIENT_ID)
.setRedirectUri(REDIRECT_URI)
.showAuthView(adevărat)
.construi();

 • Aceasta vă conectează aplicația la contul Spotify atunci când utilizatorul se conectează și autorizează accesul la aplicația dvs. De asemenea, puteți adăuga următorul cod la metoda dvs. de pornire.

SpotifyAppRemote.connect(this, connectionParams,
nou Connector.ConnectionListener() {

@Trece peste
public void onConnected(SpotifyAppRemote spotifyAppRemote) {
mSpotifyAppRemote = spotifyAppRemote;
Log.d(„Activitate principală”, „Conectat! Da!”);

// Acum puteți începe să interacționați cu App Remote
conectat();
}

@Trece peste
public void onFailure(Throwable throwable) {
Log.e(„MainActivity”, throwable.getMessage(), throwable);

// Ceva a mers prost la încercarea de conectare! Gestionați erorile aici
}
});

Aplicația andriod SDK folosește același URI de redirecționare, ID de client și domenii atunci când se conectează la Spotify. Codul de mai sus folosește SpotifyAppRemote.Connector pentru a se conecta la Spotify și a obține o instanță de SpotifyAppRemote.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.