iPhone: Cum să activați/dezactivați roamingul de date

iPhone: Cum să activați/dezactivați roamingul de date

Datele mobile sunt un lucru atât de convenabil încât poate fi ușor să uiți de ele uneori și să presupunem doar că telefonul tău are întotdeauna o conexiune la internet. Când călătoriți în străinătate, o conexiune la internet poate fi și mai utilă, ajutându-vă să traduceți lucruri și să vă găsiți drumul în zone cu totul noi. Multe rețele mobile percep taxe pentru utilizarea datelor în alte țări. Aceste taxe pot varia de la un loc la altul și pot deveni foarte scumpe dacă nu ești atent.

O modalitate de a vă proteja de aceste taxe este să dezactivați roamingul de date. Roamingul de date permite telefonului dvs. să utilizeze date mobile din rețelele mobile străine. Dacă dezactivați setarea, telefonul dvs. se va limita doar la conectarea la serviciul de date mobile din propria țară. Acest ghid va descrie cum să activați și să dezactivați roamingul de date pe iPhone.

Sfat: dezactivarea roamingului de date va opri conectarea telefonului la serviciul de date din străinătate, dar veți putea în continuare să trimiteți și să primiți mesaje text și apeluri normale în timp ce vă aflați într-o țară străină. Ar trebui să fiți conștienți de faptul că pot exista taxe și pentru acestea. Contactați rețeaua dvs. mobilă dacă nu sunteți sigur de tarifele acestora în străinătate.

Setarea de roaming de date se află în secțiunea „Date mobile” a aplicației Setări.

Secțiunile de roaming de date pot fi găsite în aplicația Setări.

În Date mobile, atingeți „Opțiuni de date mobile” pentru a configura roamingul de date.

iPhone: Cum să activați/dezactivați roamingul de date
Setările de roaming se află în Setări > Date mobile > Opțiuni pentru date mobile.

Puteți activa sau dezactiva roamingul de date setând glisorul „Roaming de date” la activat sau, respectiv, dezactivat.

iPhone: Cum să activați/dezactivați roamingul de date
Comutați glisorul „Roaming de date” pentru a activa sau dezactiva roamingul de date.

Puteți activa un mod de date scăzute prin comutarea glisorului „Mod de date scăzute” la activat. Acest lucru va reduce utilizarea datelor de fundal și va opri actualizările automate.

Dacă atingeți „Voce și date”, puteți configura la ce tip de rețea de date vă puteți conecta, cum ar fi 4G sau 3G.

iPhone: Cum să activați/dezactivați roamingul de date
Puteți limita tipul de conexiune la rețea de date străină pe care o poate face telefonul dvs. atingând „Voce și date”.

Sfat: dezactivarea roamingului de date poate fi utilă și dacă se întâmplă să vă aflați în apropierea unei granițe. Este posibil ca un catarg de telefon dintr-o țară străină să aibă un semnal mai puternic decât cel mai apropiat din țara dvs. Acest lucru ar putea duce la taxarea costurilor de roaming de date, chiar dacă nu ați părăsit niciodată țara. Dezactivarea roamingului de date va preveni această posibilitate, deoarece telefonul dvs. va fi instruit să nu folosească rețele de date străine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.