iPhone sau iPad blocat fără sunet

iPhone sau iPad blocat fără sunet

Uneori, iPhone-ul sau iPad-ul Apple se blochează și crede că are căști sau căști obișnuite conectate la dispozitiv. Când se întâmplă acest lucru, nu veți auzi niciun sunet de la difuzorul extern, inclusiv muzică sau tonuri de apel. Versiunile mai vechi ale dispozitivului pot afișa o pictogramă căști în bara de sus.

Din fericire, există multe moduri prin care puteți încerca să remediați singur această problemă. Iată câteva lucruri de încercat.

Asigurați-vă că problema dvs. de sunet nu este cauzată de volumul dezactivat fie de butoanele de volum, fie de comutatorul amortizorului. Poate doriți să încercați câteva sugestii de pe site-ul Apple cu privire la no sunet sau sunet distorsionat înainte de a încerca acești pași.

Motivul 1: mufa pentru căști este murdară

În conectorul căștilor pot fi prinse scame sau alte resturi. Folosiți o lanternă pentru a verifica. Dacă găsiți că s-ar putea să se adauge ceva în mufa pentru căști, iată câteva lucruri pe care le puteți încerca să le eliminați:

  • Folosiți o scobitoare pentru a încerca să culegeți ușor orice scame, puf sau hârtie de pe dispozitiv.
  • Unii utilizatori au raportat succes prin aspirarea mufei pentru căști cu gura sau folosind un furtun pentru aspirator.
  • Utilizați un tampon mic de bumbac pentru a curăța cricul. Aveți grijă să nu lăsați bumbacul să se rupă și să rămână blocat în cric. Unii utilizatori au ales să umezeze tamponul de bumbac cu apă distilată sau alcool pentru rezultate mai bune de curățare.

Motivul 2: Mufa pentru căști are umezeală în interior

  • Încercați să suflați ușor pe cric cu un uscător de păr. Asigurați-vă că gura este uscată dacă încercați acest lucru.
  • Lăsați dispozitivul să stea într-o zonă caldă, precum un pervaz însorit.

Motivul 3: mufa pentru căști este blocată

  • Uneori, cricul este pur și simplu blocat sau blocat. Încercați să atașați căștile la dispozitiv și încercați să le conectați și să le deconectați de mai multe ori.
  • Încercați să atingeți ușor dispozitivul.

Sperăm că sfaturile de mai sus v-au rezolvat problema fără sunet pe iPhone sau iPad. Dacă ați încercat totul de mai sus și nu ați dat niciun rezultat, poate fi timpul să vă duceți dispozitivul Apple la un profesionist. Uneori, magazinul de vânzare cu amănuntul de unde ați achiziționat dispozitivul vă poate ajuta sau poate fi necesar să trimiteți dispozitivul la Apple pentru reparații.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.