Merită un VPN? Ai nevoie de unul în 2020?

Merită un VPN? Ai nevoie de unul în 2020?

Un VPN „merită” depinde într-adevăr de situația dvs. Dacă ești un activist politic sau un jurnalist care trăiește sub un regim represiv, un VPN de încredere poate fi esențial pentru libertatea ta continuă. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, este mult mai dificil să se decidă. Acest ghid va discuta motivele pentru care ați putea avea nevoie sau doriți un VPN în 2020.

Există patru motive principale pentru care un VPN poate merita: depășirea blocării regiunii, ocolirea cenzurii, evitarea monitorizării și interferențelor ISP și pentru a vă securiza comunicațiile într-o rețea publică.

Ocolirea blocajelor regionale

O mulțime de conținut de pe internet, de la site-uri de știri la media de pe site-uri de streaming legitime, sunt restricționate de blocarea regiunii. În timp ce site-uri precum Netflix pot deține drepturile de streaming pentru o emisiune în SUA, este posibil să nu dețină drepturile de a difuza același spectacol în întreaga lume. A afla că ceva „nu este disponibil în regiunea ta” poate fi cu adevărat enervant.

VPN-urile sunt o modalitate excelentă de a ocoli aceste blocaje de regiune. Pentru ocolirea blocărilor de regiune, cele două cerințe principale ale unui VPN sunt să aibă un punct final în locația pe care o doriți și utilizarea nerestricționată a datelor. Un VPN gratuit poate funcționa aici, cu condiția să găsiți unul care să permită utilizarea nelimitată a datelor și să nu fie blocat de site-urile de streaming.

Ocolind cenzura

Dacă locuiți într-o țară care restricționează accesul la internet, utilizarea unui VPN vă poate ajuta să ocoliți cenzura guvernamentală. Libertatea de gândire și de exprimare sunt importante pentru majoritatea oamenilor, dar ar trebui să știți că există probabil repercusiuni legale pentru încercarea de a ocoli cenzura guvernamentală.

Unele companii restricționează, de asemenea, accesul la internet pe rețeaua și dispozitivele lor corporative. În general, ocolirea acestor restricții ar implica încălcarea unei politici a companiei care ar putea duce la acțiuni disciplinare.

Este posibil ca VPN-urile plătite să fie securizate corespunzător, dar lasă o urmă financiară de hârtie, VPN-urile gratuite evită urmele de hârtie, dar pot să nu fie la fel de sigure. Oricare va fi vizibil pentru un administrator de rețea care îl caută. Înțelegerea restricțiilor și pedepselor legale sau contractuale locale ar trebui să fie, de asemenea, o parte a deciziei dacă folosirea unui VPN pentru a ocoli cenzura guvernamentală sau corporativă merită.

Evitarea monitorizării și interferențelor ISP

ISP-ii au capacitatea de a vă monitoriza utilizarea internetului oricând doresc. Deși, în general, au mult prea mulți clienți pentru a monitoriza în mod activ pe oricine, ei vor înregistra o mulțime de date care pot fi folosite pentru a analiza utilizarea istorică.

S-a descoperit că unii furnizori de servicii de internet, în special din SUA, injectează reclame în paginile web pe care le vizualizează utilizatorii lor, în încercarea de a câștiga venituri suplimentare. Deși acest lucru funcționează numai pentru site-urile cu text simplu, deoarece acestea nu pot modifica datele criptate ale site-urilor HTTPS, acest lucru este în general deranjant. Când plătiți pentru un serviciu precum accesul la internet, nu doriți ca ISP-ul dvs. să modifice în mod activ paginile pe care le vizualizați, mai ales pentru a nu vedea mai multe reclame.

Evitarea monitorizării și urmăririi ISP-ului este un motiv foarte popular pentru a utiliza un VPN. Un lucru de care trebuie să fii conștient este că orice VPN pe care îl folosești are capacitatea de a face exact același lucru. Dacă VPN-ul are sediul într-o țară cu mai puține restricții legale decât a dvs., este posibil să înrăutățiți lucrurile. În plus, VPN-urile gratuite vor încerca să facă bani cumva, injectarea de reclame și vânzarea datelor dvs. de utilizare sunt rutele lor cele mai probabile. Dacă acestea sunt motivele dvs. pentru a utiliza un VPN, poate doriți să luați în considerare o opțiune plătită.

Securizarea comunicațiilor într-o rețea publică

Utilizarea unui hotspot Wi-Fi public poate prezenta riscul ca un hacker să monitorizeze toate datele din rețea, pentru a găsi orice poate să fure sau să obțină acces. Un VPN criptează tot traficul dvs. în și din rețea și vă protejează de acest tip de atac.

Un VPN gratuit vă va genera bani undeva, în timp ce puteți accepta reclame sau chiar vânzarea datelor dvs. de navigare pentru a evita acest risc. Este absolut posibil ca aceștia să facă exact același lucru ca hackerul pe care încercați să îl evitați. Un VPN plătit este cel mai sigur mod de a accesa internetul, deoarece, în general, poți avea încredere că nu te monetizează pe tine și datele tale într-un alt mod.

Concluzie

Găsirea unui VPN gratuit care face ceea ce aveți nevoie și care este de încredere și de încredere poate fi dificilă. Adevărata alegere pe care o ai este câți bani crezi că „merită”. Cinci sau zece lire sau dolari pe lună ar putea merita pentru unii, mai ales dacă mijloacele lor de existență se bazează pe asta, dar alții pot să nu fie de acord. Nicio alegere nu este corectă sau greșită, dar cu siguranță există motive pentru care un VPN poate merita.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.