MS Word: Cum se inserează o notă de subsol

MS Word: Cum se inserează o notă de subsol

Notele de subsol sunt un instrument esențial pentru tot felul de scris – în special în mediul academic, ele sunt esențiale. Fără capacitatea de a face referire la literatură cu o notă de subsol, citările în linie pot sfârși cu ușurință prin a sparge textul în ceva cu adevărat ilizibil.

Din fericire, Word acceptă pe deplin scrierea academică și are toate instrumentele pentru note de subsol la care utilizatorii le-ar putea spera. Iată cum să adăugați o notă de subsol scrisului dvs.:

Mai întâi, scrieți textul la care doriți să atașați o notă de subsol, apoi faceți clic pe Referințe din meniul panglică din partea de sus. Acolo, sub secțiunea Note de subsol, veți găsi butonul „Inserați note de subsol” – asta este tot ce este!

Opțiunea de note de subsol din meniul principal, cu butonul din dreapta jos pentru opțiuni suplimentare.

Acum, dacă doriți să faceți mai multe cu notele de subsol, Word v-a acoperit de asemenea. Iată câteva sfaturi și trucuri utile pentru a lucra cu note de subsol în Word:

  • Pe lângă notele de subsol, care sunt plasate în partea de jos a paginii pe care apar, Word acceptă și notele de final – acestea sunt plasate la sfârșitul unui capitol sau al documentului, mai degrabă decât pe pagina în care apare citarea. Acest lucru permite un flux mai fluid al textului – cititorii interesați pot privi notele, în timp ce cei care nu sunt interesați se pot bucura de document neîntrerupt.
  • Făcând clic pe caseta mică și pe săgeata din colțul din dreapta jos al secțiunii Note de subsol, puteți deschide un meniu cu opțiuni suplimentare pentru notele de subsol și de final. Aici puteți selecta coloane, format de numerotare, puncte de plecare și multe altele!
MS Word: Cum se inserează o notă de subsol
Opțiuni suplimentare pentru note de subsol și de final.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.