Oculus vs MagicLeap: Cine va câștiga VR

Oculus vs MagicLeap: Cine va câștiga VR

În ceea ce se conturează ca o bătălie tehnologică clasică, MagicLeap se confruntă cu Oculus pentru a câștiga războiul în realitate virtuală. Acest război este o luptă pentru dominație în sectorul VR. Câștigătorul va fi cine își poate accepta dispozitivele în mainstream. Acest război amintește de conflictul VHS v Beta din anii 1980 și va vedea îmbunătățiri similare în tehnologie în următorul deceniu.

Cei doi concurenți

În cea mai recentă dezvoltare, MagicLeap se gândește dacă ar trebui vândut. După ce a strâns 2 miliarde USD în fonduri de investiții, compania este în prezent în discuții pentru a strânge alte 500 de milioane USD. Este un semn al modului în care fondurile majore de investiții sunt la bord cu VR, dar practic fiecare tehnologie trebuie să treacă prin această perioadă de dezvoltare urâtă, care pune la încercare răbdarea tuturor celor care au miza în ea. Unul dintre ei este Rony Abovitz, care a fondat MagicLeap acum 10 ani, așa că trebuie să fie un moment de testare pentru el.

Oculus cu dispozitivul său Quest are reputația de a fi lider de piață în acest moment. Cu toate acestea, nu a fost încă atins punctul în care atât consumatorii, cât și companiile văd valoare în acest produs. La un cost de 499 USD pentru modelul de 128 GB, este aproape, dar nu chiar acolo, când vine vorba de acceptarea generală. Acest lucru îmi amintește de povestea TV cu ecran plat în care prețul a scăzut dramatic. VR va urma cu siguranță aceeași poveste a curbei în S, cu încetinirile crescând constant așa cum sunt acum, care este apoi urmată de o perioadă de boom magic care se încheie atunci când piața devine saturată de produsul în cauză. În ciuda faptului că a fost cumpărat de Facebook după ce a fost fondat de Palmer Luckey.

MagicLeap și Oculus în piață

Toate acestea se întâmplă pe o piață extrem de competitivă. Apple, Microsoft și Google sunt toți jucători din sector, iar acest lucru va face dificilă concurența pentru startup-uri, având în vedere miliardele de dolari pe care le valorează aceste companii. Ceea ce Oculus și MagicLeap au în comun este capacitatea de a fi agil pe care o companie mai mare pur și simplu nu o are. Efectul dinozaurului este încă în joc la 65 de milioane de ani după ce versiunile originale au fost șterse din cauza incapacității lor de a se adapta la noile circumstanțe.

Accesul la aplicații pare să fie o preocupare cheie pentru clienții din această eră. Atât telefonul Blackberry, cât și cel Windows au devenit eșecuri, deoarece nu aveau acces la aplicațiile ucigașe. Google Glass a murit pentru că părea ciudat și era prea scump. Până acum au avut loc o mulțime de măcel și m-aș aștepta la același lucru în următorul deceniu.

MagicLeap și Oculus au făcut progrese mari în ultimii 4 ani în ceea ce privește creșterea, dar, desigur, acesta nu este un predictor exact al modului în care vor fi lucrurile. Se pare că inovațiile s-au secat și acum accentul se pune pe reducerea prețurilor pentru a ajunge la acceptarea generală. Probleme apar și atunci când astfel de limitări elementare, cum ar fi ridicarea în picioare sau aplecarea înainte, sparg iluzia VR din căștile Oculus Go VR, este dezamăgitor în 2020. Este dificil ca clienții să accepte astfel de limitări. Alte dificultăți inerente produselor în această etapă includ ocluzia sau eșecul de a furniza urmărirea 6DoF. În momentul de față, aceste probleme sunt rupturi pentru o mulțime de potențiali clienți.

Cine va castiga?

Deci întrebarea este Oculus și MagicLeap pot supraviețui suficient de mult pentru a produce produse pe care mainstreamul le consideră acceptabile? Acest lucru va depinde de încrederea investitorilor, deoarece va fi nevoie de miliarde de dolari pentru a face produse care să cucerească publicul și acest lucru se va întâmpla doar atunci când va deveni evident că reprezintă un raport calitate-preț. Prevăd că va dura până la sfârșitul deceniului până când VR-ul devine realitate în mainstream, deoarece atitudinile durează mult până se schimbă. O obiecție similară a încetinit progresul telefoanelor mobile câțiva ani înainte ca acestea să devină acceptabile.

Oculus părea să fie într-o poziție mai bună, având în vedere evoluțiile din această săptămână, dar lucrurile se pot schimba foarte repede. MagicLeap realizează un produs de top, dar acesta se confruntă cu concurență și apatie din partea publicului în această etapă. Va fi o bătălie grea, asta e sigur.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.