Pași pe care trebuie să-l încercați când Androidul dvs. nu pornește

Pași pe care trebuie să-l încercați când Androidul dvs. nu pornește

Deci, dispozitivul dvs. Android a ales să ia o vacanță și nu va porni corect? Această situație nu este amuzantă. Depanarea este și mai puțin distractivă. Problema ar putea fi legată de o aplicație rătăcită, sistemul de operare Android corupt sau hardware defectuos. Iată pașii pe care îi puteți urma dacă Androidul dvs. nu pornește.

1. Resetare soft

Dispozitivul dvs. poate avea nevoie de o resetare soft. Pe majoritatea dispozitivelor, puteți apăsa și țineți apăsat butonul „Volum scăzut” și „Putere” butoane simultan timp de aproximativ 15 secunde pentru a reseta soft.


2. Trageți bateria (dacă este posibil)

Pentru aproape orice problemă în care un dispozitiv Android nu pornește, sugerez întotdeauna să trageți mai întâi bateria (dacă este detașabilă) și să o lăsați timp de aproximativ 20 de secunde. Reinstalați bateria și vedeți dacă problema persistă. Acest pas poate să nu pară că ar funcționa, dar știu direct că a ajutat mulți utilizatori de Android.


3. Verificați dacă există butoane blocate

Asigurați-vă că niciunul dintre butoane nu este blocat apăsat. Anumite cazuri pot cauza Volum, Putere, sau Acasă butoane să se lipească, împiedicând pornirea. Încercați să scoateți telefonul din carcasă pentru a vă asigura că husa nu pune presiune pe butoane.


4. Îndepărtați hardware-ul conectat

Dacă aveți un card SD, card SIM sau orice alte elemente conectate la dispozitiv, deconectați-le. Un card SD sau un set cu cască prost poate cauza probleme la pornire în rare ocazii.


5. Asigurați-vă că dispozitivul are suficientă putere

Dacă dispozitivul dvs. nu pornește deloc sau este blocat într-o buclă de pornire, este posibil să nu aibă suficientă putere. Atașați adaptorul de alimentare la dispozitiv și conectați-l la o priză de perete. Nu utilizați o conexiune la un computer sau alt dispozitiv, deoarece puterea pe care o obțineți nu este suficientă pentru a porni imediat majoritatea dispozitivelor Android.

O altă problemă ar putea fi bateria reală. Vedeți dacă puteți împrumuta o baterie de la un prieten cu un dispozitiv similar și încercați (dacă este detașabilă). Dacă nu, poate doriți să cumpărați o baterie nouă sau uzată și să o încercați. Returnează bateria la magazin dacă nu ajută.


6. Porniți în modul sigur

Dacă ați instalat un software care nu este compatibil cu dispozitivul dvs. sau dacă funcționează defectuos, sistemul poate să se blocheze la un ecran gol sau să forțați în permanență elementele închise. În ambele cazuri, veți dori să aflați cum să porniți dispozitivul în modul sigur. Modul sigur va porni dispozitivul doar cu software-ul de bază necesar pentru pornirea dispozitivului. Acest lucru vă va permite de obicei să accesați sistemul de operare Android, astfel încât să puteți elimina orice aplicație care ar putea cauza problema.

Majoritatea dispozitivelor pornesc în modul Safe prin apăsarea lungă a butonului „Meniul” sau ”Volum scăzut” în timp ce porniți dispozitivul. Dacă nu sunteți sigur cum să porniți dispozitivul în modul Safe, căutați în Interwebs sau verificați documentația furnizată cu dispozitivul Android.


7. Resetare hardware din fabrică

Dacă ați încercat toți pașii de mai sus și nimic nu pare să funcționeze, poate doriți să efectuați o resetare din fabrică a dispozitivului. Procedând astfel, se vor șterge toate datele din memoria dispozitivului (de obicei, nu datele cardului SD, cum ar fi muzica sau fotografiile).

De obicei, există modalități de a efectua o resetare hardware din fabrică folosind o combinație de butoane hardware înainte ca sistemul de operare Android să se încarce. Căutați în manualul dvs. sau căutați care este combinația de butoane pentru dispozitivul dvs. Sunt diferite pentru aproape fiecare dispozitiv. Dacă nu sunteți sigur cum să resetați dispozitivul din fabrică, verificați documentația furnizată împreună cu hardware-ul dvs.


8. Reparație

Dacă niciunul dintre pașii de mai sus nu funcționează, este posibil să existe o problemă hardware pe care nu o puteți rezolva singur. În acel moment, aș căuta ajutor de la producător sau de la magazinul de vânzare cu amănuntul care v-a vândut dispozitivul. Este posibil ca dispozitivul să aibă o problemă hardware care nu poate fi reparată fără o depanare extinsă de la producător.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.