Poate fi piratat un VPN? Ce îl face sigur?

Poate fi piratat un VPN? Ce îl face sigur?

Când vă abonați la un VPN, aveți încredere în securitatea și confidențialitatea datelor dvs. Pentru unii oameni, această încredere poate fi esențială pentru accesul lor la internet, dreptul la libertatea de exprimare și, eventual, chiar libertatea lor continuă. Atunci este foarte important ca un VPN să fie sigur și să nu poată fi piratat și să știți ce factori contribuie la un VPN puternic, sigur și sigur.

Client

Există două lucruri foarte importante pe care ar trebui să le faceți pentru a vă asigura că clientul VPN este cât mai sigur posibil; Primul este să descărcați clientul VPN doar de pe site-ul oficial al furnizorului VPN. Al doilea lucru este să vă asigurați că aplicați în mod regulat actualizări pentru a remedia orice slăbiciuni care sunt descoperite și remediate.

Descărcarea software-ului direct de pe site-ul web al dezvoltatorului este întotdeauna cea mai bună modalitate de a descărca software. Descărcarea de software de pe un site web terță parte adaugă un intermediar care ar putea insera un virus în fișierul pe care îl descărcați. Ar trebui să aveți încredere doar în sursele oficiale de descărcare pentru orice software, nu doar pentru VPN-ul dvs.

Ca orice software, este posibil ca clientul VPN să aibă erori în el care ar putea permite să fie piratat. Asigurarea faptului că este ținut la zi împreună cu restul software-ului de pe dispozitivul dvs. este o parte foarte importantă pentru a rămâne în siguranță. Dacă se găsește o vulnerabilitate într-un client VPN, furnizorul va încerca să emită un patch cu o remediere cât mai curând posibil. Dacă așteptați mult timp pentru a instala acel patch, un hacker ar putea să-l exploateze și să vă pirateze VPN-ul sau dispozitivul.

Server

Există foarte puține lucruri pe care le puteți face cu privire la piratarea unui furnizor VPN. Din păcate, așa ceva se întâmplă ocazional. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să utilizați un VPN de la un furnizor care are o bună cunoaștere a securității.

Un semn pozitiv că un furnizor VPN are o bună conștientizare a securității este o politică „fără jurnal”. O politică „fără jurnal” este o declarație conform căreia furnizorul VPN nu stochează niciun jurnal despre activitatea pe internet a utilizatorilor săi. Aceasta înseamnă că, dacă un server VPN este piratat, nu există detalii de găsit. Acest tip de politică restricționează sever cantitatea de date la care ar putea avea acces un hacker. Furnizorii de VPN fac deseori publicitate politicilor fără înregistrare, dar ar trebui să le revizuiți politica de confidențialitate pentru a înțelege ce detalii fac și ce nu se înregistrează.

Dacă o companie a fost piratată înainte, poate fi dezamăgitoare. Această reacție este complet corectă, dar puteți spune cât de conștientă de securitate este uneori o companie prin reacția sa la un incident ca acesta. De exemplu, să presupunem că un furnizor VPN a avut un hacker să obțină acces la un server VPN în trecut. Dacă compania a descoperit hack-ul abia ani mai târziu și a lansat o declarație slabă în care spunea că „îți iau securitatea în serios”, atunci clar că nu sunt prea deranjați.

În schimb, dacă compania răspunde rapid, remediază problema, analizează restul securității și finalizează un audit, este în mod clar mai investit în securitatea lor, chiar dacă a făcut aceeași greșeală. Căutarea articolelor de știri și a recenziilor unui VPN poate fi o modalitate bună de a analiza acest lucru. Deținerea greșelilor atunci când acestea se întâmplă (și se vor întâmpla) este un indicator excelent al cât de serios ia o companie măsurile de securitate.

Criptare

Conexiunea de la dispozitiv la serverul VPN și înapoi este criptată. Această criptare asigură că toate datele transferate între dispozitivul dvs. și serverul VPN sunt sigure și nu pot fi citite de nimeni altcineva. Criptarea este un proces de codificare a datelor folosind un algoritm de criptare și o cheie de criptare. Cei mai buni algoritmi de criptare disponibili sunt AES pe 256 de biți. 256 de biți se referă la dimensiunea cheii de criptare utilizate. O cheie pe 256 de biți are 2^256 sau 2 înmulțit cu ea însăși de 256 de ori valorile posibile.

Se crede că numărul posibilelor chei de criptare pe 256 de biți este mai mare decât numărul de atomi din univers. Este incredibil de dificil să ghiciți corect cheia de criptare folosită și să piratați o conexiune criptată. Având în vedere posibilitatea de a alege între varianta de 128 de biți a AES și versiunea de 256 de biți, 256 de biți este mai puternic. Ambele puncte forte de criptare, totuși, sunt mai mult decât suficient de puternice pentru a fi protejate de orice atac.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.