Publicitatea digitală și viitorul Big Tech

Publicitatea digitală și viitorul Big Tech

Publicitatea digitală este oriunde te întorci. Atâta timp cât sunteți pe internet, veți fi abordat cu diferite forme de reclame, de la reclame Google la ferestre pop-up. Gmail are o filă întreagă numită promoții dedicată doar reclamelor. Oricât puteți încerca, nu puteți evita reclamele. Spre deosebire de publicitatea față în față, nu poți să le închizi ușa în față sau să înveți cum să eviți vânzătorii. Dezactivați setările pop-up-ului din browser și Facebook vă oferă în continuare o doză sănătoasă de reclame.

Indiferent ce faci sau indiferent de platforma pe care te afli, te vei simți în continuare distras de reclame și, dacă acestea sunt suficient de interesante (ceea ce sunt de obicei, deoarece managerii de reclame urmează cursuri doar despre cum să stârnească curiozitatea umană) devii brusc interesat de un produs de care nici măcar nu ai simțit că ai nevoie. Înainte să știi, încerci să fii inclus în tendința actuală și să știi mai multe. Chiar dacă nu este în acest moment, tot poți să te gândești în urmă, dorind un anumit produs și amintindu-ți o anumită reclamă. Toate acestea se datorează marketingului digital. Este destul de sigur să spunem că publicitatea digitală este viitorul și viitorul este aici.

Marile firme de tehnologie sau marile tehnologii au adus imposibilul la ușile noastre, deschizând o nouă eră digitală. Nu se poate vorbi despre tehnologia mare fără să vină în minte companii precum Google, Facebook, Apple, Amazon și Microsoft, printre altele.

Și totuși toate aceste companii nu sunt doar despre tehnologie, fiecare având domeniul său de expertiză. Google sau Alphabet se ocupă în principal de publicitate digitală, de software și de celebrul motor de căutare, în timp ce Facebook este o platformă de socializare. Amazon este o organizație de vânzare cu amănuntul care se ocupă cu vânzările de produse. Apple este o firmă de tehnologie care produce telefoane, laptopuri și alte produse. Microsoft se ocupă de software de calculator. Cu toate acestea, în acest moment, ei domină piața, iar mărcile lor sunt suficient de puternice pentru a rezista celei mai mari reacții economice.

Cumva, cei mai mulți dintre ei și-au întins aripile, s-au diversificat în ultimii ani și au încercat să cuprindă mai mult decât ceea ce au început să fie. Apple nu se mai referă doar la telefoane și gadgeturi, Google este mult mai mult decât un simplu motor de căutare și Amazon nu mai poate fi etichetat ca doar un comerciant cu amănuntul. Au întins mâna și au găsit noi piețe în care să-și înfunde ghearele și să-și facă propriile lor.

Facebook face cei mai mulți bani din reclame și toată lumea la un moment dat a fost atacată de legendarele reclame Google. Publicitatea necesită o sursă uriașă de date și o bază de date mare din care se determină ținta reclamei. Toate marile companii de tehnologie colectează date personale de la utilizatorii lor. Dacă v-ați înscris vreodată pe una sau mai multe platforme online, datele dumneavoastră au fost colectate de una sau mai multe mari firme de tehnologie. De la numele dvs., starea civilă, vârsta, educația, adresa personală până la opiniile dvs. politice, pozițiile religioase și chiar detaliile cardului dvs. de credit. Dacă faci cumpărături online, ceea ce face aproape toată lumea, atunci detaliile cardului tău de credit au fost stocate undeva într-o bază de date.

Acum, deși ideea de a avea informațiile personale colectate de străini totali poate părea înfricoșătoare (indiferent de promisiunile pe care le fac cu privire la protejarea confidențialității), această informație este esențială pentru a duce publicitatea la următoarea fază. Aceste date colectate de big tech sunt cele care au fost folosite pentru a direcționa orice anunț către un anumit public. De la veniturile dvs. lunare până la aprecierile și antipatiile dvs., acestea pot fi folosite pentru a ști care anume sunteți cel mai probabil să fiți interesat. Dacă sunt colectate suficiente informații, atunci este posibil să creați anunțuri care pot părea auto-inteligente, vizând doar un anumit și audienta directa.

Acest lucru nu este posibil fără datele colectate de marile firme de tehnologie. Aproape toate marile firme de tehnologie dețin datele și resursele pentru a crea reclame inteligente și pentru a viza un anumit public. De aceea, Facebook și Google sunt lideri în publicitate digitală și, în curând, alte companii mari de tehnologie vor adopta și reclamele digitale ca parte a mărcilor lor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.