Reacțiile ISP-ului la caracteristicile de securitate Firefox

Reacțiile ISP-ului la caracteristicile de securitate Firefox

Odată cu creșterea criminalității cibernetice și a schimbului de date între companii, ați dori să fiți internetul pentru a fi un spațiu sigur pentru dvs. Pe măsură ce navigați, datele dvs. pot fi selectate pe diferite platforme de furnizorul dvs. de servicii de internet (ISP). Firefox a introdus protocolul DNS peste HTTPS (DoH) în 2018. DoH a fost lansat de Mozilla împreună cu Cloudflare. Acest obiectiv principal al acestei tehnologii este de a duce la un nivel mai ridicat de integritate și confidențialitate, făcând-o mai sigură pentru utilizatorii de internet.

Reacțiile ISP-ului la caracteristicile de securitate Firefox

De înțeles, reacția ISP-ului la caracteristicile de securitate Firefox nu a fost una primitoare. Majoritatea au fost duri și nu au acceptat schimbările de bunăvoie. În mod normal, furnizorii de servicii de internet pot colecta date prin istoricul de navigare al clientului. Apoi folosesc aceste date pentru a trimite anunțuri direcționate. În trecut, s-a descoperit că unii furnizori de bandă largă mobilă vindeau informații precum locația în timp real a clienților lor. Cu toate acestea, protocolul DNS-over-HTTPS (IETF RFC8484) limitează capacitatea acestora de a face acest lucru. Firefox și-a propus să activeze DNS-ul criptat în mod implicit. Procedând astfel, blochează ISP-urile. Iată cum au reacționat unii furnizori de servicii de internet din întreaga lume la protocolul DoH:

Care este marea problemă cu protocolul DoH?

De obicei, informațiile trimise online pot fi accesate cu ușurință de către furnizorii de servicii de internet. Susținătorii confidențialității nu sunt de obicei mulțumiți de acest lucru și au încercat să susțină drepturile de confidențialitate ale utilizatorilor de internet de-a lungul anilor. Principala problemă pe care o au IPS cu Protocolul DoH este că acestea vor fi trecute cu vederea atunci când informațiile sunt trimise online. Ei vor fi limitati în a fi capabili să curieze ce se întâmplă, la fel și guvernele. Astfel, acesta este motivul pentru care DoH este un coșmar care a devenit real pentru furnizorii de servicii de internet.

Reacția IPS la DoH în SUA

În septembrie 2019, grupurile comerciale care reprezintă furnizorii de servicii de internet au trimis o scrisoare legislatorilor Statelor Unite. În ea, ei susțin că prin implementarea protocolului DoH în browserul Chrome de către Google, gigantul căutării va obține „un control mai mare asupra datelor utilizatorilor din rețelele și dispozitivele din întreaga lume”. Aceasta a fost o încercare de a pune capăt încercărilor Google de a introduce protocolul DoH. Cu toate acestea, configurația DoH pentru Chrome este diferită prin faptul că interogările DNS sunt trimise la aceleași servere DNS, spre deosebire de configurarea Mozilla care trimite interogările direct către Cloudflare.

ISP din Regatul Unit

În 2019, Asociația Furnizorilor de Servicii de Internet din Regatul Unit (ISPAUK) s-a referit la Mozilla drept un „ticălos de internet” pentru implementarea protocolului DNS-over-HTTPS. Potrivit acestora, această mișcare ar submina standardele de siguranță pe internet în Marea Britanie și ar ocoli controalele parentale și obligațiile de filtrare. Aceste instituții au criticat foarte mult decizia Google și Mozilla de a susține protocolul DoH.

Cum se configurează DoH

Testarea DoH a început în septembrie 2019 în SUA. Deoarece este configurat automat pentru utilizatorii Mozilla, ar trebui să îl dezactivați, dacă preferați să o aveți în acest fel. Acest lucru se poate face selectând „Opțiuni”, apoi „General”. Apoi derulați în jos la „Setări de rețea” și selectați „Setări”. Apoi, puteți bifa sau debifa „Activați DNS prin HTTPS”, în funcție de preferințele dvs. Pe un browser Opera care are un VPN încorporat, ar trebui să dezactivați VPN-ul dacă doriți să configurați DoH.

Navigați în siguranță

Acum că știi cât de benefic ar fi DoH pentru tine, sperăm că reacția ta va fi diferită de reacțiile ISP-ului la funcțiile de securitate Firefox. Îmbrățișați tehnologia inovatoare de confidențialitate. Navigați în siguranță și în siguranță. Navigare fericită și bucurați-vă de a fi client DoH.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.