Recenzie Galaxy S10e

Recenzie Galaxy S10e

Unul dintre cele trei modele ale seriei emblematice Galaxy S10, S10e este cel mai mic dintre cele trei modele. E este prescurtarea pentru „esențial” și oferă cea mai mare parte a ceea ce fac celelalte două modele – doar mai ieftin și cu specificații ceva mai mici.

În timp ce telefonul ratează unele dintre clopotele și fluierele pe care le au modelele de top, este o forță de luat în seamă și merită prețul rezonabil de pe el.

Monitorul

Prima și cea mai evidentă diferență între S10e și S10/S10+ mai mare este de fapt unul dintre lucrurile care îl face cel mai convenabil – dimensiunea sa. Dispunând de un ecran de 5,8 inchi, telefonul poate fi folosit confortabil cu o singură mână de către majoritatea oamenilor, iar pentru cei cu mâini mai mici, S10e poate oferi o experiență confortabilă.

La fel ca toate versiunile S10, S10e are un afișaj AMOLED convenabil și poate fi trezit din somn printr-o simplă atingere dublă. Din punct de vedere al calității, ecranul este la fel de bun cum vine – cu o rezoluție de 2280×1080 438 PPI, ecranul este mai mult decât potrivit pentru dimensiunea mică. Poate singurul dezavantaj este camera mică cu gaură din colțul din dreapta sus – nu este prea vizibilă, dar întrerupe ecranul, de altfel, perfect bun. În comparație cu modele precum iPhone XS concurent și bara superioară neagră, gaura de perforare este semnificativ mai puțin vizibilă.

Bateria

Puțin mai mic decât celelalte două modele, S10e oferă o baterie de 3.100 mAh. Acest lucru va dura majoritatea utilizatorilor în cea mai mare parte a zilei, mai ales atunci când este cuplat cu încărcarea rapidă rapidă de 15 W. Samsung a adăugat o altă caracteristică grozavă – S10e are Wireless PowerShare. Aceasta înseamnă că poate funcționa ca încărcător în sine – îl puteți folosi pentru a vă încărca căștile wireless, de exemplu, sau puteți încărca un alt telefon, atâta timp cât acceptă încărcarea fără fir.

Camera

O mare problemă când vine vorba de alegerea unui telefon nou, specificațiile camerei nu trebuie luate în joc. S10e are două camere din spate cu 16 și, respectiv, 12 MP. Deși aceasta este o cameră mai puțin față de cele două telefoane de top, este o actualizare uriașă față de S9 din anul precedent, ca să nu mai vorbim mai sus de o mare parte a concurenței. Camera frontală de 10 MP este, de asemenea, la îndemână.

Pentru cei care caută un echilibru între preț și performanța camerei, S10e este o alegere fantastică. Nu are unele dintre opțiunile de telefotografie și unghi larg pe care le are S10+ cu trei camere, dar pentru majoritatea utilizatorilor, asta nu face deloc diferența.

Statisticile

În modelele din SUA, seria S10 a prezentat în premieră chipset-ul Snapdragon 855, în timp ce restul lumii a primit un Exynos 9820. Ambele oferă performanțe comparabile și au opt nuclee fiecare, împreună cu 6 sau 8 GB de RAM, plasându-l bine în mijlocul câmpului.

S10e este disponibil atât ca model dual sim, cât și ca unul singur – în ambele cazuri, al doilea slot „sim” poate fi umplut și cu un MicroSD de 512 GB pentru a extinde stocarea implicită de 128 sau 256 GB. În comparație cu alte modele, aceasta este mai subțire, dar oferă încă mult spațiu de stocare pentru majoritatea utilizatorilor.

(Lipsa) clopoteilor și fluierelor

Pentru a justifica prețul mai mic, Samsung a trebuit să renunțe la câteva lucruri – poate cel mai important lucru ar fi lipsa senzorului de amprentă pe ecran. Telefonul are în schimb un buton lateral cu acel senzor – perfect utilizabil, dar puțin mai puțin convenabil.

Telefonul este, de asemenea, vizibil mai gros decât celelalte două modele S10. Greutatea totală rămâne ușoară, dar telefonul se simte puțin mai voluminos, în ciuda (sau poate din cauza) dimensiunii mai mici a ecranului.

Apropo de – acel ecran mai mic îl face o opțiune mai puțin atrăgătoare pentru jucătorii de pe mobil. În comparație cu modelele mai mari, ecranul pur și simplu nu arată la fel de bine și, de asemenea, reduce spațiul care ar fi folosit pentru controalele jocului. Pentru majoritatea altor scopuri media, S10e este perfect adecvat – de fapt, mufa accesibilă pentru căști face ca vizionarea videoclipurilor sau ascultarea muzicii cu căști să fie o plăcere.

Verdictul

S10e este o alegere solidă pentru oricine caută un smartphone de dimensiuni rezonabile și la preț rezonabil. Oferă aproape toată funcționalitatea modelelor emblematice mult mai scumpe, iar când vine vorba de RAM și CPU, de fapt, prezintă aceleași specificații ca și frații săi mai scumpi.

Deși telefonul nu este proiectat tocmai pentru a juca jocuri sau a viziona videoclipuri, acesta rezistă mai mult decât testul utilizării ocazionale – jucătorii hardcore ar trebui să caute în altă parte, deoarece ecranul mic poate fi o problemă pentru comenzile jocului.

Camerele fantastice din S10e compensează unele dintre celelalte funcții lipsă – atât camera frontală, cât și cea din spate sunt puternice și fac fotografii fantastice în aproape orice iluminare. Una peste alta, S10e este o alegere bună pentru oricine nu este dispus să plătească un dolar pentru următorul smartphone – și pentru cei care doresc să-l folosească cu o singură mână.

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.