Setări importante de confidențialitate pentru Google Home

Setări importante de confidențialitate pentru Google Home

Google Home, cunoscut în prezent ca Google Nest, se referă la un set de difuzoare inteligente produse de Google. Unele dintre produsele lansate sub această etichetă includ Google Home, Google Home Mini, Google Home Hub/Google Nest Hub, Google Home Max, Next Hub Max și Next Mini. Aceste dispozitive Google permit utilizatorilor să ofere comenzi vocale prin Asistentul Google. Pe lângă serviciile interne, sunt integrate și servicii terțe care permit utilizatorilor să rămână la curent cu știrile audio, să asculte muzică și să controleze redarea videoclipurilor. Un alt aspect interesant al Google Home este că le permite utilizatorilor să-și automatizeze casele, controlându-și aparatele inteligente cu comenzi vocale.

Deși Google Home oferă numeroase beneficii utilizatorilor săi, în ultima vreme au existat preocupări legate de confidențialitate și probleme de securitate. S-a raportat că hackerii pot înregistra vocile utilizatorilor prin acțiuni personalizate pe Google, care ar putea fi descărcate fără să știe de utilizatori. Cu toate acestea, vă puteți proteja confidențialitatea prin securizarea Google Home cu câteva setări importante. Înainte de a securiza Google Home, utilizatorii trebuie să se asigure că există securitate wireless WPA2 pentru routerele lor și că firmware-ul dispozitivelor este actualizat în mod regulat. Odată, rețeaua de domiciliu este securizată, securizează Google Home urmând pașii următori.

Setări importante de confidențialitate pentru Google Home

Activați funcția Voice Match

Funcția Voice Match din Google Home este dezvoltată în așa fel încât să învețe vocea utilizatorului în timp. Poate fi folosit pentru personalizarea răspunsurilor unui anumit dispozitiv, ceea ce ar proteja datele sensibile de la străini. Activarea Voice Match permite Asistentului Google să ofere actualizări personalizate de știri, liste de redare muzicale, înregistrări de plată, rutine și timpi de călătorie. Dispozitivul inteligent oferă rezultate personale numai odată ce recunoaște vocea unui anumit utilizator.

Pentru a începe să utilizați această funcție, accesați aplicația Google Home, apoi faceți clic pe dispozitiv. Vor apărea câteva opțiuni: Obțineți rezultate personale cu Voice Match, Multi-utilizator este acum disponibil sau Conectați-vă contul. Opțiunile sunt diferite pentru un utilizator principal și unul secundar. Utilizatorul va trebui să antreneze dispozitivul să recunoască vocea utilizatorului spunând „Ok Google” și „Hey Google” de mai multe ori. Mai mulți utilizatori pot urma acești pași pentru a-și conecta vocile de la conturile Google respective.

Evitați conectarea de dispozitive și conturi suplimentare

Utilizatorii ar trebui să evite conectarea mai multor dispozitive și conturi pe măsură ce datele sunt încărcate către firme terțe și furnizori de servicii. Deși Google Home trimite date criptate către Google, altele nu garantează același tip de protecție. Se recomandă utilizatorilor să evite să își conecteze conturile bancare, cardurile de credit și cardurile de debit la Google Home, astfel încât vulnerabilitatea lor să fie redusă cu mai puține informații personale.

Este mai bine să creați un nou cont Google exclusiv pentru Google Home, decât să utilizați conturi Google existente. Utilizatorii trebuie să fie familiarizați cu comenzile vocale care activează sau dezactivează conturile și dispozitivele. Ei pot securiza fiecare dispozitiv cu măsuri suplimentare, numai atunci când este disponibil pentru acel dispozitiv anume.

Configurați autentificarea cu doi factori

Autentificarea cu doi factori (2FA) oferă încă un nivel de securitate, care joacă rolul unei bariere între datele utilizatorului și hackeri. Contul Google al unui utilizator este conectat la Google Home, care ar putea accesa date confidențiale precum Gmail, Google Drive, Google Foto, istoricul căutărilor și muzică. Hackerii ar putea avea acces la înregistrările vocale ale utilizatorului și la activitatea pe internet dacă reușesc să spargă parola Google a utilizatorului. Acesta este motivul pentru care 2FA este recomandat pentru utilizatori. Își pot securiza conturile de companii terțe și hackeri rău intenționați. Cu toate acestea, singura modalitate de a obține acces la un cont este atunci când cineva are telefonul utilizatorului respectiv și știe parola contului respectiv.

Dezactivați sunetul dispozitivului când nu este utilizat

Când Google Home este activat, acesta poate fi activat de alte cuvinte care sună similar și poate înregistra informații sensibile fără știrea utilizatorului. Din acest motiv, este o idee bună să dezactivați sunetul Google Home atunci când nu este utilizat. Dacă dispozitivul este lăsat neactivat, atunci există șanse mai mari pentru treziri accidentale. Spatele acestor dispozitive Google sunt echipate cu un buton de sunet sau un comutator pornit/oprit. Culoarea luminii de notificare se va schimba în portocaliu, atunci când utilizatorul dezactivează microfonul. În cele din urmă, comenzile vocale nu vor funcționa până când dispozitivul nu este activat.

Ștergeți frecvent înregistrările vechi

Istoricul conversațiilor unui utilizator cu Google Assistant este stocat pe serverele Google până când este șters. Ar putea include date personale referitoare la sănătatea și finanțele utilizatorului. Pentru a șterge înregistrările, accesați Google Home prin acel cont Google, accesând Activitatea mea. Aici, utilizatorul va putea asculta și șterge înregistrările. Utilizatorii își pot șterge înregistrările vechi utilizând aplicația Google Home sau accesând myactivity.google.com.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.