Suflarea cartuşelor NES a rezolvat cu adevărat problema intermitentului?

Suflarea cartuşelor NES a rezolvat cu adevărat problema intermitentului?

Dacă ai fost un copil al anilor 80, cel mai probabil ai crescut jucând console de jocuri video bazate pe cartușe, cum ar fi Nintendo Entertainment System (NES). Toată lumea avea un NES la sfârșitul anilor 80 și, la fel ca toți ceilalți care dețineau unul, au experimentat în cele din urmă aceeași problemă „intermitent” cu consola.

Problema era foarte comună. După aproximativ un an sau doi de utilizare, NES-ul original prezenta adesea o problemă în care nu putea citi corect cartușele de joc. Jucătorii glisează cartuşul în slot, apoi îl porneau doar pentru a vedea un ecran intermitent pe televizorul lor. Pentru a remedia acest lucru, jucătorii au dezvoltat practica de a scoate cartușul și de a sufla cu furie de-a lungul conectorilor de jos ai cartușului pentru a curăța orice murdărie sau reziduuri din conectorii cartuşului înainte de a încerca să gliseze cartuşul din nou în slot pentru a vedea dacă a funcționat. Această suflare se va repeta până când jocul a funcționat în sfârșit.

În timp ce practica de suflare a cartușelor NES este acceptată pe scară largă ca „remediu” pentru problema intermitentului NES, de fapt nu are nimic de-a face cu problema. Suflarea în cartușe nu remediază nimic. Adică, serios! Cât de mult praf credeai că a intrat de fapt în cartușele tale de joc? Dacă nu ți-ai depozitat jocurile video într-o mină de cărbune, probabil că nu aveau suficient praf prins pe conectori pentru a cauza o problemă.

Deci, ce cauzează cu adevărat problema intermitent?

Orice sistem de jocuri cu cartuș (nu doar NES) are un conector ZIF. Acest conector este cel care intră în contact cu contactele de pe cartuşul de gaming atunci când îl introduceţi în sistem. După o utilizare frecventă, conectorul ZIF se deformează și pinii se îndoaie. Rezultatul este că un joc video introdus nu face contact adecvat cu conectorul ZIF, iar consola afișează un ecran intermitent. Suflați tot ce vă place, nu va rezolva niciodată problema.

Problema a fost atât de comună încât Nintendo a abordat această problemă prin reproiectarea NES unde cartuşul ar fi introdus în partea de sus a unităţii, mai degrabă decât în ​​lateral. Acest lucru a permis un contact mai bun cu conectorul ZIF.


Deci, de ce au crezut toată lumea că suflarea în cartuş a rezolvat această problemă?

Așa funcționează creierul. Ai suflat în cartuş de fiecare dată când ai introdus jocul. Când a funcționat, te-ai gândit automat că trebuie să fie pentru că toată suflarea a îndepărtat praful din cartuş. Ceea ce s-a întâmplat cu adevărat este că pur și simplu ai realiniat cartuşul într-o manieră care a făcut un contact mai bun cu conectorul ZIF.

Mai trebuie să menționez că a existat o întreagă industrie care ne-a convins că cartușele murdare sunt o problemă. Ori de câte ori mergeai la magazine de jocuri video precum Funcoland sau GameStop pentru a cumpăra un joc, vânzătorul încerca adesea să-ți vândă un kit de curățare. Cine nu a cumpărat unul dintre aceste truse scumpe de curățare?


Ce rezolvă cu adevărat problema intermitentului?

Puteți achiziționa în continuare un conector ZIF nou pentru vechiul tău sistem NES din diverse surse, cum ar fi Ebay sau Amazon. Sunt incredibil de ușor de instalat. Dacă ai ceva timp pe mâini, ai putea, de asemenea îndoiți manual știfturile la loc. Personal, am optat pentru înlocuirea ZIF-ului. Sunt ieftine și a durat aproximativ 10 minute pentru a fi instalate.

Așa că nu-ți pierde respirația dacă încă încerci să funcționeze acel cartuş de joc NES. Nu este nevoie să curățați conectorii sau să utilizați produse scumpe pentru a face sistemul dvs. vechi să funcționeze mai bine. Doar asigurați-vă că cartușul dvs. are un contact adecvat cu conectorul cartușului și sunteți gata. Joc fericit!

.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.